Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини Виконком І ЗНОВУ ПРО «ТІНЬОВУ» ЕКОНОМІКУ

Виконком І ЗНОВУ ПРО «ТІНЬОВУ» ЕКОНОМІКУ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Про забезпечення надходжень податків і зборів (обов’язкових платежів) до бюджетів усіх рівнів на вівторковому засіданні виконавчого комітету Мукачівської міської ради зробив повідомлення заступник начальника ОДПІ ГУ Міндоходів у Закарпатській області Володимир Куп’як. Він, зокрема, розповів про податкові надходження за 5 місяців поточного року, відзначивши позитивне зростання кількості юридичних і фізичних осіб у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Промовець попросив міську владу вирішити питання з тими підприємствами, які працюють на території Мукачева, а податки з фізичних осіб сплачують чомусь в Ужгород. Це, зокрема, підприємства залізниці, Укртелеком та інші.
Коментуючи повідомлення міський голова Золтан Ленд’єл відзначив, що заборгованості по заробітній платі працівникам бюджетних установ на сьогодні немає, цими днями вони отримали заробіток вчасно і в повному обсязі. Нині є великі сподівання на децентралізацію влади, проголошену Президентом Порошенком. Такий крок дозволить самостійно розпоряджатися заробленими коштами, а не так, як донедавна, коли київські клерки «спускали» необгрунтовані рознарядки. Хочеться сподіватися, що і Держказначейство припинить блокувати кошти територіальних громад. Золтан Золтанович прокоментував і повідомлення про збільшення кількості юридичних та фізичних осіб на 13 відсотків, але податки сплачує вдесятеро менше суб’єктів підприємництва. Тут поле для діяльності податкової. Й далі процвітає, на жаль, «тіньова» економіка. У Мукачеві з 85-тисячним населенням працездатними є 52 з половиною тисячі, із них офіційно працюють і сплачують податки 28 тисяч, 600 чоловік стоять на обліку в Центрі зайнятості населення. А решта майже 24 тисячі працездатних куди поділися? Напрошується висновок, що переважна їх більшість трудиться «в тіні».  Зменшення надходжень від туристичного бізнесу, хоч і незначне, можна пояснити війною на Сході України, адже значна частина туристів прибувала до Мукачева саме звідти.
Виконком розглянув низку питань, податних службою у справах дітей.
Затверджено Порядок видалення зелених насаджень на території Мукачева, мається на увазі вирубку старих дерев. Розглянуто низку приватизаційних, житлових, будівельних питань. Коли розглядалося питання про розміщення об’єктів зовнішньої реклами, члени виконкому Михайло Кіш та Василь Рябич відзначили антисанітарію біля багатьох біл-бордів і запропонували зобов’язати  власників реклами прибирати сміття. Міський голова тут же дав доручення керівництву управління міського господарства взяти це питання на контроль і в разі необхідності суворо карати тих, котрі не реагують на попередження.
Доповідаючи про стан виконавської дисципліни та розгляд звернень громадян в управліннях та відділах виконкому за 5 місяців 2014 року, керуючий справами, заступник міського голови Олександр Галай відзначив, що прокурорська перевірка суттєвих порушень не знайшла, а окремі зауваження були взяті до відома і недоробки усунуто. Водночас він відзначив, що часто з обладміністрації надходять документи, відповіді на які потрібно подавати день у день. Міський голова додав, що здебільшого це імітація роботи обласних клерків, які своїми часто непотрібними запитами відривають від основної роботи спеціалістів виконкому.
Затверджено вимоги та рекомендації до дизайну адресного господарства (покажчики геонімів, номерів будівель) Мукачева. Виконком надав дозвіл Ужгородському товариству словаків та Клубу Т.Г.Масарика на встановлення меморіальної дошки Яну Амосу Коменському на будівлі гуманітарно-педагогічного коледжу МДУ. Вирішено для врегулювання поштових адрес в кварталі житлової забудови на земельній ділянці по вул. Берегівська, 41-А, яка належить ТОВ «Партнер», перейменувати вул. Кутузова на вул. Богуна Івана. Присвоїти новоствореному провулку (відгалуження від вул. Богуна Івана) – провулок Богуна Івана, а також присвоїти новоствореним вулицям та провулкам у кварталі житлової  забудови на земельній ділянці по вул. Берегівська, 41-А, яка належить ТОВ «Партнер», наступні назви: вулиця Карловського Берталона; провулок Карловського Берталона; вулиця Герца Юрія. Присвоїти новоствореній вулиці в масиві кварталу індивідуальної забудови «Дулова» та «Північний» (урочище «Баняски») назви – вулиця Грінченка Бориса.
Виконавчий комітет вирішив затвердити наслідки конкурсу із залучення підприємства (організації) незалежно від форм власності для організації забезпечення і підготовки матеріалів  для пароведення засідань конкурсного комітету з проведення конкурсів на перевезення пасажирів автобусами на міських маршрутах загального користування. Із 17 членів конкурсного комітету 15 проголосували за кандидатуру «РБУ», двоє утрималися.
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Loading...

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".