Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини культури «ІДУ ПО СВІТУ В ВИШИВАНЦІ»

«ІДУ ПО СВІТУ В ВИШИВАНЦІ»

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Саме під такою назвою недільного дня, 23 жовтня, пройшов звітний концерт двох громадських об'єднань «Союз Українок» та «Просвіта», присвячений 20-ти річчю Незалежності нашої неньки України.
Серед творців чудового свята були люди, які по справжньому люблять свій край, свою Україну, її звичаї і традиції. І власне до таких людей належить художній керівник та диригент хору «Відгомін» Наталія Добра та концертмейстер – Ігор Тарнавецький. Протягом святкового концерту в виконанні хору звучали різнохарактерні музично-хорові твори...
Приємним здивуванням для слухачів став виступ чоловічої групи хорового колективу «Відгомін» з піснею «Взяв би я бандуру» та цікаве виконання «Пісні про вишиванку» жіночої групи. Вишиванка завжди була і є окрасою українців. Її не можна розстріляти, знищити, як не можливо знищити українську націю і сьогодні вона іде в ногу з сучасною модою. Молоді дизайнери мукачівського державного університету, лауреати конкурсів «Новий колорит» (Мукачево), «Печерські каштани» (Київ), «Водограй» (Косів), – Олена Кукурузова, Марія Митрюк та Мирослава Кобрин продемонстрували на сцені свою нову колекцію українського одягу.
Неабиякою окрасою концерту були виступи солістів міського Будинку культури Євгенії Деркач, Василя Тельєчко та вокального ансамблю «Едельвейс», незмінними керівниками якого є подружжя Віра та Степан Удварі. Не уявити собі святковий концерт і без художнього слова, яке прозвучало з уст Юзефи Комарницької. Впродовж багатьох років, працюючи лікарем, вона рятувала життя багатьом людям, а зараз пише й дарує всім слухачам власні вірші. До речі, віршовані тексти, які ведуча концерту використовувала в святковій програмі, написані нашими землячками Софією Малильо, Тетяною Рибар та Юзефою Комарницькою.

Приємно усвідомлювати, що культура живе, носіями якої стали діти й онуки. Вокально-хореографічна композиція «Я люблю свою країну – Україну», яку на високому професійному рівні продемонстрували солістки студії естрадної пісні «Акорд» Мар'янка Окс і Наталія Товт та зразковий хореографічний колектив «Сузір'я» Будинку школярів цьому приклад.
Захоплено зустріли присутні гостей свята - хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи, художній керівник і диригент заслужений діяч мистецтв України - Володимир Волонтир, які на завершення разом з залом заспівали «Многая літ».
Від імені громадських об'єднань «Союз Українок» (Людмила Оленушинець) та «Просвіта» (Василь Софілканич) було висловлено вдячність міському голові Золтану Ленд'єлу, його заступнику Михайлу Лабошу та працівникам міського Будинку культури за допомогу в організації та проведенні звітного концерту.
Ірина Калій, художній керівник міського Будинку культури

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets

Авторизація


"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".