Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства Привітали ветерана і мукачівські правоохоронці

Привітали ветерана і мукачівські правоохоронці

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 
Ветерану Великої Вітчизняної війни і органів внутрішніх справ полковнику міліції Володимиру Олександровичу Небрату з Мукачева 25 жовтня  виповнюється 89 років. Вітають правоохоронця з поважною датою не лише рідні та близькі, але й молодше покоління працівників міліції.  Несподівана зустріч стала приємним сюрпризом для ветерана. Адже серед бажаних гостей були й нинішні працівники, ветерани Мукачівського міського відділу міліції разом з Головами ветеранських організацій м.Мукачева Іваном Русином та Мукачівського району Іваном Котубеєм.
- Володимире Олександровичу, передовсім щиро вітаємо вас із чудовою поважною датою – 89 днем народження, бажаємо міцного здоров’я та ще довгих років життя. А з чого починався ваш шлях до міліції і де, в якому місті Вам довелось воювати під час Великої  Вітчизняної війни?
– Народився я на Дніпропетровщині, у м.Кривий Ріг. Молодим хлопцем мене відправили служити тоді до лав Радянської армії. Півтори року я вірно служив Батьківщині. Проте під час одного з боїв під Дніпропетровськом, був тяжко поранений в голову,  отримавши відкриту черепно-мозкову травму. Мені пощастило більше як моїм товаришам, які всі загинули. Врятував щасливий випадок. Я ніколи не палив цигарки і завжди критикував за цю звичку моїх соратників, саме це і врятувало мені життя. Адже у те місце, де палили мої військові друзі потрапила граната і вони всі загинули. До мене долетів тільки  її уламок, який проломив черепну кістку. Однак після довгої  госпіталізації, я знову повернувся на поле бою до однополчан.
– А чому обрали роботу в правоохоронних органах? І як із центральної України – Дніпропетровщини опинились у Мукачеві?
– Я завжди мріяв працювати юристом, правником, шукати правду і відстоювати її. Коли постало для мене питання куди йти  вчитись – це однозначно був напрямок правознавства. Так, після служби в армії я вступив до Київського державного університету на факультет правознавства. Після закінчення мене направили на Львівщину. Саме тут я познайомився зі своєю дружиною, з якою і вирішили переїхати на Закарпаття. За направленням я почав працювати спочатку помічником прокурора у м.Мукчеві, згодом прокурором. Так, в прокуратурі я пропрацював 15 років. Проте в той час робота в міліції була набагато престижнішою і краще оплачуванішою, ніж в прокуратурі. Тож  на пропозицію очолити в Мукачівському районному відділі міліції слідче відділення, я не відмовився. Так, 14 років я віддав слідству у Мукачівському районному відділі міліції,  звідки в 1983 році пішов на заслужений відпочинок.
– Працюючи і в прокуратурі, і в міліції ваші обов`язки завжди були пов`язанні зі слідством. Є такі справи чи долі людей, про які ви пам`ятаєте до сьогодні?
– Звичайно,  є, адже слідство – це моє життя. В прокуратурі я працював слідчим і в правоохоронних органах також. Пам`ятаю  справи, над  якими  ми працювали разом з Іван Івановичем Русином, який очолював тодішній карний розшук. Перше,  це  резонансне вбивство голови  колгоспу, члена бюро Обласного комітету партії Івана Кольки у с.Ракошино. Тоді чоловік робітниці з колгоспу образився на голову, схопив мисливську рушницю і в кабінеті за столом застрелив чоловіка. Оперативники, ризикуючи  життям і працюючи і вдень,  і вночі, затримали злочинця. Ще одна справа,  яка сколихнула тоді тихе провінційне містечко - Мукачево - було  вбивство на вул.Духновича. Тоді з корисливих мотивів двоє  чоловіків вирізали всю сім`ю. Більше тижня ми працювали над  розкриттям гучного вбивства. В результаті,  злочинці були затримані. І в першому, і в другому випадку злочини були розкриті. Затримані особи засуджені до смертної кари. До речі, на відміну від нинішнього законодавства, раніше за тяжкі злочини часто присуджувалась найвища міра покарання, яка виконувалась у присутності прокурора.
– Володимире Олександровичу, у Вас і сьогодні «очі горять», коли розповідаєте про свою роботу. Ви – щаслива людина,  у вас чудові діти,  онуки  і правнуки. Що  побажаєте нинішнім правоохоронцям?
– Ну, зважаючи на війну на сході держави, я хочу Вам всім побажати єдиного – миру. Щоб ніколи не доводилось брати в руки зброю і ставати одне проти одного. Я знаю, що таке війна, коли гинуть рідні і близькі тобі люди. Ми воювали, щоб  нинішнє  покоління жило  в мирі та спокої. А працівникам міліції,  адже саме робота в міліції для мене стала рідною  і близькою  серцю, хочу сказати, що свою роботу, хай вона важка і морально, і фізично, в першу чергу, потрібно любити. Тоді всі труднощі будуть подолані.
– Володимире Олександровичу,  ви – приклад для майбутніх поколінь. Ваші заслуги відзначені не тільки  медалями,  а й щирою  подякою від нас  молодших поколінь. Відтак,  Ваші медалі: «За бездоганну службу» 3.ст.,  з нагоди «60-річчя Збройних  сил СРСР», ряд почесних грамот МВС УРСР ще раз підкреслюють, що Ваш вклад цінували і цінують до  сьогодні.
Ми приєднуємось до вітань з нагоди Вашого поважного дня народження і щиро бажаємо міцного здоров`я та довголіття. Подібні зустрічі для молодого покоління правоохоронців міськвідділу не лише можливість висловити шану ветеранові, а й дізнатись про історію мукачіської міліції із перших вуст.
Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Loading...

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".