Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини культури Міське творче об’єднання «Райдуга» в гостях у Прикарпатті

Міське творче об’єднання «Райдуга» в гостях у Прикарпатті

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Цими днями  відбулося відкриття виставки творчого доробку Мукачівського міського творчого об’єднання «Райдуга» в музеї мистецтв Прикарпаття в Івано-Франківську. На суд глядача представлено майже 60 робіт. Натюрморти, портрети, пейзажі митців сповнені впевненої сили і просторового багатства. На створення таких чудових полотен їх надихає  прекрасна мальовнича природа закарпатського краю, його традиції й не менш прекрасне народне мистецтво у всіх своїх найбагатших жанрах та своїй неповторній своєрідності. Більшість творів є доробком жінок-художниць. В них яскраво розкривається їх жіноча сутність. А це милування чи то красою рідного краю, чи то красою предметного світу. Тому твори дивують щирістю, чистотою і сентиментальністю.  Різні за віком і уподобаннями, виховані на спадщині А. Ерделі, Й. Бокшая, А. Коцки, Ф. Манайла та інших відомих закарпатських митців, члени творчого об’єднання «Райдуга» є сучасними майстрами пензля. Вдаючись до абстракції, застосовуючи нові стилі, не забувають про унікальне поєднання кольорів, притаманних закарпатській школі живопису.
Серед зрілих митців пензля об’єднання живописці Ладислав Бучина, Раїса Дорожнікова, Галина Гренко, Лариса Бобалік, Сергій Пішковцій, Олена Шебітченко. Є серед них і талановита молодь: акварелі Тімеї Софілканич та живописні полотна Кінги Кізман і Наталії Рибар засвідчують високий творчий потенціал і обдарування, покладені на полотно мовою сучасного мистецтва. Під приємним враженням від виставки, директор музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега запропонував об’єднанню привезти виставку творчого доробку мукачівців в Івано-Франківськ у квітні наступного року в усьому його розмаїтті. Виставкові зали музею будуть надані безкоштовно.
Творчість членів об’єднання «Райдуга» -  суцільний і нестримний процес, який набирає обертів і на мистецькій мапі немає схеми для його руху. Мрія об’єднання – об’єднати навколо себе всю творчу інтелігенцію міста: поетів, художників, майстрів народно-прикладного мистецтва…, всіх тих хто має талант творити. Виставка їх творчого доробку в Івано-Франківську стала стартовою для організації виставок по всій Україні.
Галина Гренко, заступник голови Мукачівського міського творчого об’єднання «Райдуга»
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".