Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Глас народу! «Гайдамаки» без Ярмоли, або музичне рейдерство по-українськи

«Гайдамаки» без Ярмоли, або музичне рейдерство по-українськи

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Через наявність у мас-медіа великої кількості інформації щодо ситуації всередині гурту "Гайдамаки", повідомляємо Вам офіційну позицію музикантів.
***
Музиканти гурту «Гайдамаки» - Володимир Шерстюк, Іван Леньо, Олексадр Дем'яненко, Сергій Борисенко та Сергій Соловій – пояснюють ситуацію, що сьогодні склалась навколо гурту.
«Гайдамаки» у тому складі, в якому Ви звикли їх бачити, існування не припиняли, але через непримиримі творчі розбіжності та надмірні авторитарні амбіції вокаліста Олександра Ярмоли гурт обрав з ним різні творчі шляхи.
Дії Олександра Ярмоли цілком відповідають духу сьогодення. В період ведення менеджменту гурту він, без попередньої згоди чотирьох інших співзасновників колективу, одноосібно привласнив собі торгівельну марку та усі інтернет-ресурси гурту.
Тому звертаємо вашу увагу на те, що у лютому 2012 року у медіа з'явилась інформація про так званих «оновлених» «Гайдамаків». Наголошуємо, що цей новоутворений Олександром Ярмолою польсько-український колектив не є «Гайдамаками», яких Ви знаєте. Це – музична фальсифікація, іншими словами, кавер-версія гурту.
Цей проект, за словами самого Олександра Ярмоли, мав називатися «Ярема» та планував грати музику відмінну від «Гайдамаків»

(див. http://dozor.com.ua/news/fakti/lichnosti/1109965.html).

Наразі відбувається спроба замінити співзасновників та співавторів всього «гайдамацького» доробку польськими музикантами. Останні ж не брали участі у створенні музичного доробку гурту та, на наше переконання, не мають морального права виконувати цей матеріал під своїми іменами. Жоден сесійний музикант не зможе точно відтворити авторську ідею звучання, емоційне та філософське наповнення кожної з композицій, адже не є їх творцем! Творчий матеріал, який тепер представляють так звані «оновлені Гайдамаки», жодного відношення до оригінального звучання колективу не має.

Також коментуємо ситуацію в інтернет-просторі.

До подій, що зараз відбуваються на офіційному сайті гурту Haydamaky.com та в соціальних мережах ми, музиканти «Гайдамаків», жодного відношення не маємо.

У Вікіпедії та на інших ресурсах спотворено історію гурту, знівельовано здобутки інших рівноцінних Ярмолі засновників, окрім того, з 15 лютого на офіційному сайті гурту та у соціальних мережах блокуються «небажані» коментарі.

Тому наразі ми готуємо нові інтернет-ресурси.

Очевидно, щоб якось виправдати свій вчинок, який отримав великий резонанс в культурному просторі України, Олександр Ярмола використовує медіа для поширення спотвореної а часом зовсім неправдивої інформації.

Для прозорого ж розуміння ситуації підкреслюємо - усе, сказане ним під час спілкування із засобами масової інформації, варто розглядати через призму того факту, що ТМ та інтернет-ресурси гурту привласнено ним задовго до того, як конфлікт вийшов за межі колективу.

Істинні ж «Гайдамаки» - це не просто колектив музикантів на сцені, а живий музичний організм, який сформувався під час сотень концертів по всьому світу, багатогодинних виснажливих репетицій, централізованого звукового продюсування проекту, спільної роботи на сцені, єдиної філософії та світосприйняття.

Щодо існування двох гуртів, то очевидно наш гурт існуватиме без Ярмоли, і ви чутимете гайдамацьку музику до якої звикли, а у новоствореному гурті чутимете Ярмолу власне без «Гайдамаків».

Оригінальні «Гайдамаки» і далі даруватимуть прихильникам як старі, широко відомі творчі доробки, так і нові проекти, що презентують широкому загалу вже найближчим часом.

З повагою, музиканти гурту "Гайдамаки"

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".