Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства «Тіньова зайнятість» – проблема не тільки контролюючих органів, але і самих працівників

«Тіньова зайнятість» – проблема не тільки контролюючих органів, але і самих працівників

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Останнім часом широкого застосування набула виплата заробітної плати найманим працівникам «у конвертах», крім того у розмірах менших від розміру мінімальної заробітної плати.
Уявіть собі, що можна купити за 700 – 800 гривень на місяць? В той час коли мінімальна заробітна плата гарантована державою – 1147 грн.
Як далі жити?
Чим годувати дітей?
У що одягнутися?
Ці та інші запитання ставлять собі наймані працівники, які працюють на підприємців без оформлення трудових відносин.
Стали непоодинокими випадки, коли найманого працівника , який працював без оформлення трудових відносин, за скоєну, так звану підприємцем «нестачу коштів, або цінностей» звільняють з роботи не розрахувавшись з ним. На адресу інспекції праці у Закарпатській області, звертаються такі працівники, які потребують вирішення їх проблеми, але не завжди можливо встановити документований факт використання найманої праці. І у таких випадках - виходом є звернення до місцевого суду.
Разом з тим, підприємцям вигідно не оформляти працівників – вони не платять за останніх податків та не проводять відрахувань до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, до пенсійного фонду, тим самим позбавляючи їх права на соціальний захист у разі настання нещасного випадку, тимчасової втрати працездатності та отримання пенсії у старості.
Така зарплата «у конвертах» не потрібна ні людям ні державі. Шановні працівники, йдучи влаштовуватись на роботу пам’ятайте, що на Вашій стороні Закон, який Ви теж з свого боку повинні виконувати – бо це Ваш соціальний захист, і в подальшому майбутнє Ваших дітей, онуків і правнуків.
Ви і тільки Ви сьогодні повинні думати про себе самі, для того щоб у правовому полі захистити себе та свою родину. Забезпечити майбутнє собі та своїм дітям.
З таким негативним та ганебним явищем, як «тіньова зайнятість» потрібно боротися разом.
На виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 31.08.09 р. № 431 “ Про обласну робочу групу з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення,” розпорядженням міського голови від 16 вересня 2009 р. № 612 утворено міську робочу групу з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.
Розпорядженням міського голови від 29.04.2013 року № 185 оновлено склад робочої групи із здійснення заходів щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.
Станом на 27 травня 2013 року проведено 4 засідання робочої групи «Про заробітну плату на підприємствах та приватних підприємцях міста», на яких відповідно поданих звітів Пенсійного фонду середня заробітна плата менше мінімальної або на рівні мінімальної, заслухано 22 - х керівників підприємств, прийнято рішення.
Робочою групою у складі представників : управління праці та соціального захисту населення, Пенсійного фонду, державної податкової інспекції та міського центру зайнятості проведено 82 рейдові перевірки підприємств та фізичних осіб - підприємців (торгівля , сфера побуту та громадське харчування) на предмет виявлення працівників, з якими не оформлено трудові відносини, складено протоколи - обстеження.
У випадку коли при повторному відвідуванні Підприємства буде встановлено, що роботодавець продовжує використовувати найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин, група перевірки підприємств повторно складає акт у якому відображаються виявлені порушення, після чого матеріали перевірки Робочої групи скеровуються в ТДІП у Закарпатській області для вжиття заходів реагування відповідно до чинного законодавства.
Таким чином, всі суб’єкти підприємницької діяльності, де мали місце порушення трудових прав працівників, перебуватимуть під особливою увагою робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, робота якої продовжується.
Працівників міста, у яких порушується законодавство України “Про працю”, просимо звертатися до міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення в міськвиконком каб. 56 тел.: 2-13-02, 2-23-09, управління праці та соціального захисту населення
( вул. Валенберга, 31 каб.12 тел. 2-12-84 ), а також до Територіальної інспекції з питань праці, за адресою м. Мукачево, вул. Недецеї 2, каб. 11.
Мирослав Дряшкаба, начальник відділу праці та соціально-трудових відносин УПСЗН
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".