Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Консультації ЧИ НЕ ШКІДЛИВО ГРАТИСЯ З ТВАРИНАМИ?

ЧИ НЕ ШКІДЛИВО ГРАТИСЯ З ТВАРИНАМИ?

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
"Шановна редакція! Мій трирічний онук Сашко дуже любить тварин. З нашою кішкою та сусідським песиком грається постійно. Батьки його сварять. А я кажу, що усе моє дитинство протікало у спілкуванні з домашніми тваринами. І ніколи від того спілкування не страждав. Поясніть, будь ласка, я правий, а чи ні?"
Іван Бобела, ветеран залізниці
Те, що ваші діти висловлюють побоювання, з приводу надмірної любові вашого онука до кішечки й собачки, похвально. Діти можуть гратися з тваринами, але здоровими. Домашніх улюбленців за такої ситуації варто принести на огляд до ветеринара. Якщо тварина хвора, то дітям не можна з нею не тільки гратися, але й спілкуватися.
Праві і ви. Діти, які контактують із домашніми тваринами, виростають добрішими, здоровішими, слухнянішими... Хлопчики й дівчатка, які з перших років життя спілкувалися з свійськими тваринами, набагато менше піддані алергійним захворюванням. Малята, які виросли в одному будинку з домашніми кішками й собаками, рідше хворіють на астму.
Спеціальні дослідження показали, що діти, які живуть у містах, страждають від алергічних захворювань частіше, аніж сільські діти. Є припущення, що це від того, що міські малюки менше контактують із тваринами. Доказано, що тварини благотворно впливають на роботу легенів у дітей. Життя в дошкільному віці поруч із тваринами не тільки не спричиняє, але й, навпаки, запобігає виникнення алергій і астм у шкільний період та після нього.
Німецькі, та й вітчизняні вчені довели, що, приміром, коти здатні заспокійливо впливати й на дорослих, особливо тих, у кого «нерви». А коли тварину прикласти на кілька хвилин до хворих на ревматизм кінцівки, чи до поперека, то болі зникають.
Виходить, що тварини не тільки вірні друзі, але й добрі лікарі як дітям так і дорослим.
Наталія ГРИГА, викладач ветеринарного відділення Мукачівського аграрного коледжу
 

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval