Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Консультації Порядок присвоєння почесного звання "Мати-героїня"

Порядок присвоєння почесного звання "Мати-героїня"

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
З метою підвищення престижу материнства та посилення відповідальності батьків за виховання дітей у сім'ї, 28 липня 2007 року вийшов Указ Президента України «Про внесення змін до Положення про Почесні звання України», згідно якого - вищою формою відзначення громадян за вагомий внесок у реалізацію державної політики з питань сім’ї, материнства і дитинства, самовіддане виховання та навчання дітей є почесне звання «Мати – героїня».
Почесне звання „Мати-героїня” присвоюється жінкам, які народили та виховали до 8 річного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.
Відповідно до ст.150 Сімейного Кодексу України визначено обов’язки батьків, а саме: 1. Батьки зобов’язані виховувати дитину в дусі поваги прав та свобод інших людей, любові до своєї сім’ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини. 2. Батьки зобов’язані піклуватися про здоров’я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. 3. Батьки зобов’язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.
Згідно листа №41/6399 від 09.06.2009 з Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту багатодітні матері,діти яких були засудженими умовно,або знаходились в місцях позбавлення волі,а також, без поважних причин(інвалідність дитини,за станом здоров’я тощо), виховувались в інтернатних закладах або знаходились під опікою, не мають підстав для порушення клопотання щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня».
Почесне звання „Мати героїня” присвоюється Указом Президента України. Всім жінкам, яким присвоєно почесне звання України „Мати-героїня” відповідно до Закону України „Про державні нагороди України” вручаються нагрудний знак та посвід-чення до почесного звання встановленого зразка, а також виплачується одноразова винагорода у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб (зазначається Постановою Кабінету Міністрів України).
Багатодітній матері, яка претендує на почесне звання за законом, необхідно звернутися у відділ персоніфікованого обліку отримувачів пільг гарантій та компенсацій УПСЗН виконавчого комітету Мукачівської міської ради та надати такі документи: 1.Ксерокопія паспорта багатодітної матері (1, 2, 10, 11 сторінки) 4 екземпляра. 2.Ксерокопії свідоцтв про народження на всіх дітей - 3 екземпляри. 3.Характеристика жінки(мати) з останнього місця роботи. 4.Довідки з місця навчання кожної дитини (шкільного і студентського віку) та характеристики з місця роботи на кожну дитину (для працюючих). 5.Ксерокопії про здобуття дітьми освіти (диплом про закінчення навчального закладу або атестат про освіту). 6.Акт обстеження умов проживання багатодітної сім’ї (додаток 1). 7.Соціальний паспорт багатодітної сім’ї встановленого взірця (додаток 2). 8.Подання (клопотання) підприємства, установи, організації на ім’я міського голови щодо представлення багатодітної матері до присвоєння почесного звання “Мати-героїня” (додаток 3). 9.Протокол підприємства, установи,організації(зборів трудового колективу)яка представляє до присвоєння почесного звання «Мати-героїня». 10.Нагородний лист (5 екземплярів, оригінал) встановленого взірця (додаток 4). 11.У разі у матері дитини (дітей), що померла внаслідок невиліковної хвороби,або за трагічних обставин необхідно подати 4 ксерокопії свідоцтво про смерть із зазначенням причини смерті (витяг з реєстру про смерть із вказанням причини смерті). 12.Довідку про склад сім’ї. 13.Копію трудової книжки матері. 14.Копію свідоцтва про медаль материнства та інших державних нагород (при наявності). 15.Автобіографія матері. 16.Короткі автобіографії усіх дітей.
Після надання претендентом усіх документів, відділ персоніфікованого обліку отримувачів пільг гарантій та компенсацій УПСЗН виконавчого комітету Мукачівської міської ради виносить дане питання на розгляд тимчасової комісії, яка вивчає подані документи та виносить рішення про внесення на розгляд сесії міської ради даного питання. Виконавчим комітетом Мукачівської міської ради приймається рішення про порушення клопотання перед Департаментом соціального захисту Закарпатської області про внесення подання Президенту України про присвоєння почесного звання
На даний час в Мукачеві проживає одна жінка, який Указом Президента України №118/2013 присвоєно почесне звання «Мати – героїня» та рішенням виконавчого комітету міської ради порушено клопотання щодо присвоєння даного звання ще 4 жінкам. Жінки, які ще не скористалися своїм правом на отримання даного почесного звання, можуть звернутися до відділу персоніфікованого обліку отримувачів пільг гарантій та компенсацій УПСЗН Мукачівської міської ради за адресою: вул.Валенберга №31, каб. 18 або за телефоном 5-41-31.
 

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval