Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Глас народу! САЛАТ ПО МУКАЧІВСЬКИ...

САЛАТ ПО МУКАЧІВСЬКИ...

Рейтинг пользователей: / 2
ХудшийЛучший 
Україна – своєрідний феномен: одночасно древня і юна, славнозвісна і маловідома. На політичній карті світу Україна як самостійна держава з'явилася порівняно недавно, але її праматір – Київська Русь ще понад тисячу років тому була однією з наймогутніших у Європі. Історична доля України складалася непросто...
Невпинно лине час, все далі віддаляються від нас події, що привели Україну до її незалежності. Історією стало багато подій, які утверджували рух до незалежності. Та ми з Вами поговоримо сьогодні про Мукачівське районне управління праці та соціального захисту населення, про їхні позитиви та негативи.
Нажаль, окрім офіційної статистики про чергове підвищення виплат та додаткови виділення коштів, це управління нічим похвалитись не може.
Почну з простого. По-перше, у кожній дежавній установі має бути вивішений графік роботи, та його чомусь нема. Зате є години обідньої перерви (хоча перерва у них проходить з 13 години і до кінця робочого дня у більшості працівників).
По-друге, кожному мешканцю району відомо, що для того, щоб твої документи швидше прийняли, закривши очі на деякі невідповідності, потрібно заплатити працівнику управління, який приймає документи, 50 гривень. Звідси і випливають неточності та грубі порушення при нарахування різних категорій, зокрема субсидій (в останньому-сам бачив ці неточності).
Нажаль інспектори, які працюють у славнозвісному управлінні також нехтують своєю роботою і не перевіряють помилки за своїми колегами, а якщо і роблять це, то поверхнево.
Забув додати, що при кожному прийомі документів соціально ЗАХИЩЕНИХ людей заставляють купувати такий собі канцелярський набір. Що це? Нехватка коштів у районному бюджеті? Чи їх просто взагалі не виділяють?
За словами самих працівників цього управління їх керівництво говорить, що кошти не закладені в бюджет. Та це питання вже до іншої структури.
Таке байдуже ставлення до роботи можна пояснити лише нещодавнім підключенням цього управління до мережі інтернет, після чого майже всі його працівники цілими днями сидять в соціальних мережах, а не працюють.
І на останок, нещодавно на сайті ua-reporter прочитав статтю: „Мукачівські прокурори перевіряли, наскільки захищені в місті інваліди" від 22 червня цього року. Сподіваюсь, що моя стаття заставить і районну прокуратуру зробити такі перевірки, зокрема у черговості виділення пільгових путівок у санаторії.

Ярослав Талабішка

 

Інтернет-видання "Панорама Мукачева", дотримуючись правил журналістської етики, звернулось за коментарем до Управління праці та соціального захисту населення Мукачівської РДА. Наступного дня вони вже отримали відповідь на інформаційний запит, яку пропонуємо вашій увазі:

 "На матеріали викладені в статті поданої в редакцію газети „Салат по мукачівськи" інформуємо, що узагальнюючі висновки автора по цілому ряду роботи управління взагалі не відповідають дійсності. Автор не може охоплювати всі ділянки роботи управління, бути одержувачем одночасно всіх видів допомог, та бути в них компетентним.

Зокрема:

- управління працює над забезпеченням реалізації державної політики соціального захисту населення згідно чинного законодавства, ніякої „самодіяльності" не допускає;

- режим роботи управління згідно трудового законодавства встановлено 8 годинний із 9:00 до 18:00 з перервою на обід із 13:00 до 14:00, крім того в період оформлення субсидій відділ державних соціальних допомог працює згідно окремого графіку із 8:00 до 19:00 без обідньої перерви, про що свідчить візуальна інформація розташована на видному місці на кожному із 3-ох входів до робочих кабінетів;

- з метою застереження можливих корупціиних дій, відповідальність за виконану роботу на виробничій нараді при начальнику управління ознайомлено трудовий колектив із Законом України „Про засади запобігання і протидії корупції," який вступив у дію із 01.07.2011 року;

- ніяких „заставлянь" купувати „такий собі канцелярський набір" не існує, натомість заявник приносить бланк заяви, бланк декларації, та папку швидкозшивач.

З матеріалами статті „Салат по-мукачівськи" ознайомлено трудовий колектив.

Заступник начальника управління І. І. Порохнавець"

На разі, висновок такий: офіційне міське комунальне ЗМІ "наїхало" на районну держустанову без якихось документальних підтверджень. З "ринковими війнами" хоча би було зрозуміло, звідки віє вітер. З "соціальними війнами" поки-що нічого не зрозуміло. Редактор "Мукачівської ратуші" у телефонній розмові з заступником начальника управління Іваном Порохнавцем відсторонився від цього матеріалу, мовляв, ми нічого не друкували. Невже він навіть не переглядає сайт "Мукачівської ратуші"?

Сподіваємось, що невдовзі ми отримаємо підтвердження або спростування вищенаведених матеріалів. Тема залишається відкритою, запрошуємо до обговорення і мешканців Мукачівщини, які можуть щось додати або заперечити.

--------------

Коментуючи вищенаведену інформацію.

Розділ сайту "Глас народу" було зроблено саме для того, щоб кожна людина мала можливість висловити свою думку, подати на громадське обговорення ту чи іншу тему. Пан Ярослав саме це і зробив. Тому слова " офіційне міське комунальне ЗМІ "наїхало" " тут недоречні.

Ми також сподіваємось що будуть якісь підтверджуючі або навпаки спростовуючі факти. Якщо пан Ярослав не зможе їх надати в тижневий термін, ми на сторінках сайту вибачимось перед  заступником начальника управління Іваном Порохнавцем за викладений нашим користувачем матеріал та видалимо його зі сторінок сайту.

Дякуємо за порозуміння та чекаємо на коментарі.

Адміністрація сайту.

 

У зв’язку з тим що пан Ярослав не виконав умови адміністрації сайту (не надав підтверджуючі дані), ми оголошуємо наданий ним матеріал, як не відповідаючий дійсності та просимо вибачення за цей матеріал перед Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Мукачівської РДА Іваном Порохнавцем. Але видаляти матеріал з сайту не будемо - немає сенсу.

Історія має продовження

Інтернет-видання “Панорама Мукачева”, дотримуючись правил журналістської етики, звернулось за коментарем до Управління праці та соціального захисту населення Мукачівської РДА. Наступного дня ми вже отримали відповідь на інформаційний запит, яку пропонуємо вашій увазі:

“На матеріали викладені в статті поданої в редакцію газети „Салат по мукачівськи” інформуємо, що узагальнюючі висновки автора по цілому ряду роботи управління взагалі не відповідають дійсності. Автор не може охоплювати всі ділянки роботи управління, бути одержувачем одночасно всіх видів допомог, та бути в них компетентним.

Зокрема:

- управління працює над забезпеченням реалізації державної політики соціального захисту населення згідно чинного законодавства, ніякої „самодіяльності” не допускає;

- режим роботи управління згідно трудового законодавства встановлено 8 годинний із 9:00 до 18:00 з перервою на обід із 13:00 до 14:00, крім того в період оформлення субсидій відділ державних соціальних допомог працює згідно окремого графіку із 8:00 до 19:00 без обідньої перерви, про що свідчить візуальна інформація розташована на видному місці на кожному із 3-ох входів до робочих кабінетів;

- з метою застереження можливих корупціиних дій, відповідальність за виконану роботу на виробничій нараді при начальнику управління ознайомлено трудовий колектив із Законом України „Про засади запобігання і протидії корупції,” який вступив у дію із 01.07.2011 року;

- ніяких „заставлянь” купувати „такий собі канцелярський набір” не існує, натомість заявник приносить бланк заяви, бланк декларації, та папку швидкозшивач.

З матеріалами статті „Салат по-мукачівськи” ознайомлено трудовий колектив.

Заступник начальника управління І. І. Порохнавець”

На разі, висновок такий: офіційне міське комунальне ЗМІ “наїхало” на районну держустанову без якихось документальних підтверджень. З “ринковими війнами” хоча би було зрозуміло, звідки віє вітер. З “соціальними війнами” поки-що нічого не зрозуміло. Редактор “Мукачівської ратуші” у телефонній розмові з заступником начальника управління Іваном Порохнавцем відсторонився від цього матеріалу, мовляв, ми нічого не друкували. Невже він навіть не переглядає сайт “Мукачівської ратуші”?

Сподіваємось, що невдовзі ми отримаємо підтвердження або спростування вищенаведених матеріалів. Тема залишається відкритою, запрошуємо до обговорення і мешканців Мукачівщини, які можуть щось додати або заперечити.
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".