Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини Про розміри і порядок сплати місцевих податків та зборів

Про розміри і порядок сплати місцевих податків та зборів

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Керуючись ст. 143 Конституції України, ст.69 Закону України «Про місцеве самоврядування», ст.10 Податкового кодексу України та з метою зміцнення матеріальної та фінансової бази місцевого самоврядування, а також сприяння соціально – економічного розвитку міста Мукачево, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, побутового і торгівельного обслуговування, розвитку малого й середнього бізнесу,
Мукачівська міська рада вирішила:
1.Затвердити перелік місцевих податків та зборів, що справляються на території міста Мукачево:
- туристичний збір.
2.Іноземні юридичні особи і громадяни сплачують місцеві податки і збори на рівних умовах з юридичними особами та громадянами України.
3.Затвердити Положення про механізм справляння та порядок сплати місцевих податків та зборів, встановлених в місті Мукачево у редакції, що додається (Додаток 1).
4.Встановити, що вказані місцеві податки та збори підлягають перерахуванню до міського бюджету м. Мукачево.
5.Рішення набирає чинності з 01.01.2011 року.
6.Рішення 2-ї позачергової сесії 4-го скликання Мукачівської міської ради від 27 квітня 2002 року «Про розміри і порядок сплати місцевих податків і зборів» вважати таким, що втратило чинність.
7.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови п. Гороховську Г.Р.; депутатську комісію з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, побутового і торгівельного обслуговування, розвитку малого й середнього бізнесу та начальника Мукачівської ОДПІ (Луник Р.В.).
Міський головаЗ.З. Ленд'єл
Положення про механізм справляння та порядок сплати туристичного збору
Розділ І. Загальні положення
1.1.Положення про механізм справляння та порядок сплати туристичного збору (далі – Положення) розроблено на основі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (із змінами та доповненнями) від 21.05.97р. №280/97 –ВР та ст. 268 Податкового кодексу України від 02.12.2010р. №2755/VI.
1.2.Це Положення є обов'язковим до виконання юридичними особами, їх філіями, відділеннями та іншими відокремленими підрозділами, що не мають статусу юридичної особи, а також фізичними особами, в тому числі які є суб'єктами підприємницької діяльності на території міста Мукачево.
Розділ ІІ.
Механізм справляння та порядок сплати туристичного збору
2.1.Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію міста Мукачево, на якій діє рішення Мукачівської міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують (споживають) послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов'язанням залишити місце перебування в зазначений строк. 2.2.Платниками збору не можуть бути особи, які:
а) постійно проживають, у тому числі на умовах договорів найму у місті, радами яких встановлено такий збір;
б) особи, які прибули у відрядження;
в) інваліди, діти-інваліди та особи, що супроводжують інвалідів I групи або дітей-інвалідів (не більше одного супроводжуючого);
г) ветерани війни;
ґ) учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;
д) особи, які прибули за путівками та курсовками в санаторії та пансіонати.
2.3.Ставка туристичного збору встановлюється у розмірі 1 відсотка до бази справляння збору, визначеної пунктом 2.4 цього розділу.
2.4.Базою справляння є вартість усього періоду проживання (ночівлі) в місцях, визначених підпунктом 2.6. цього розділу, за вирахуванням податку на додану вартість.
2.5.До вартості проживання не включаються витрати на харчування чи побутові послуги (прання, чистка, лагодження та прасування одягу, взуття чи білизни), телефонні рахунки, оформлення закордонних паспортів, дозволів на в'їзд (віз), обов'язкове страхування, витрати на усний та письмовий переклади, інші документально оформлені витрати, пов'язані з правилами в'їзду.
2.6.Справляння збору здійснюється податковими агентами:
а) адміністраціями готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та іншими закладами готельного типу, санаторно-курортними закладами;
б) квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;
в) юридичними особами або фізичними особами - підприємцями, які уповноважуються міською радою справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.
2.7.Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов'язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.
2.8. Збір сплачується до міського бюджету авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому до 28 (29) включно). Суми нарахованих щомісячних авансових внесків відображаються у квартальній податковій декларації. Остаточна сума збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал (з урахуванням фактично внесених авансових платежів), сплачується у строки, визначені для квартального податкового періоду.
2.9.Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.
2.10.Податковий агент, який має підрозділ без статусу юридичної особи, що надає послуги з тимчасового проживання (ночівлі) не за місцем реєстрації такого податкового агента, зобов'язаний зареєструвати такий підрозділ як податкового агента туристичного збору в органі державної податкової служби за місцезнаходженням підрозділу.
Розділ ІІІ. Відповідальність
3.1.Податкові агенти, зазначені у підпункті 2.6. розділу ІІ цього Положення, несуть відповідальність за правильність обчислення, повноту і своєчасність сплати туристичного збору до міського бюджету м. Мукачево відповідно до Закону України «Про державну податкову службу» (із змінами і доповненнями), Податкового кодексу України, інших законодавчих та нормативно – правових актів.
3.2.Контроль за своєчасністю сплати туристичного збору до бюджету покласти на Мукачівську ОДПІ.
{linkr:related;keywords:%C3%90%C2%BE%C3%90%C2%B4%C3%90%C2%BF%C3%91%C2%96;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Коментарі  

 
0 #1 Vladislav12 28.03.2011 15:43
В Україні податки платять лише бідні. Багаті не платять податків. Яка тут соціальна справедливість? Податки повинні платити всі, а не тільки ті, хто й так обтяжений. Народ платить і ПДВ у скалід ціни товару, і акцизи в скалід вартості бензину.
Цитировать
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Loading...

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".