Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства «ЧИ ВИСТАЧИТЬ МЕНІ УСЬОГО ЖИТТЯ НА ПОКАЯННЯ?»

«ЧИ ВИСТАЧИТЬ МЕНІ УСЬОГО ЖИТТЯ НА ПОКАЯННЯ?»

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Під такою назвою у видавництві «Карпати» вийшло «Жизнеописание подвижника благочестия архимандрита Василия (Пронина)». Упорядник – кандидат богословія, протодиякон Олександр Монич. Передмову до видання написав архієпископ Мукачівсько-Ужгородський Феодор.
Автор книги детально описав біографію архімандрита Василія, додавши цілу низку архівних фотодокументів. Це не тільки фото з життя, навчання і служіння Господу о. Василія, але й ксерокопії його рукописів, листи духовних наставників, зокрема, єпископа Іоанна (Максимовича).
Закінчивши богословські студії в Бітольській богословській семінарії та Белградському університеті Володимир Пронін прийняв чернечий сан на ім'я Василій і був направлений в Ужгород настоятелем Свято-Покровського храму. Він був також викладачем закону Божого в гімназії, екзаменатором у комісії для бажаючих прийняти священний сан. Упорядник подав у книзі список представників духівництва, нагороджених медаллю «За доблестный труд в Отечественной войне», в якому є і прізвище о. Василія Проніна. У 1944 році він був серед рятівників вивезених з білоруського дитячого будинку малят, яких фашисти мали намір відправити до Німеччини. Отець Василій домовився з настоятелем Домбокського монастиря о. Іваном Карбованцем, щоб дітей притулили в монастирі. Згодом о. Василій став ігуменом цього монастиря.
У липні 1951 року о. Василія перевели до Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря, де він був не тільки духівником, але й бібліотекарем. У той час у монастирській бібліотеці налічувалось 6400 книг на 17 мовах. У книзі є копія листа ректору Московської духовної академії щодо захисту кандидатської дисертації отцем Василієм і характеристика на нього архієпископа Григорія.
Олександр Монич, окрім численних фотодокументів, подав і записи із щоденника о. Василія, знайденого в монастирі. Безцінне науково-популярне видання приурочене 100-річчю з дня народження о. Василія Проніна. Книга буде корисною для всіх, хто цікавиться аскетичним життям ченців Православної церкви в Закарпатті.
Василь Пагиря, краєзнавець, Почесний громадянин Мукачева
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".