Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Консультації Добровільне медичне страхування: стан та перспективи

Добровільне медичне страхування: стан та перспективи

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Роль добровільного медичного страхування неможливо переоцінити, але, на жаль, до сьогодні воно не стало нагальною потребою суспільства. Позитивні зсуви з рівного місця, звичайно ж, є, але вони незначні в порівнянні з існуючим потенціалом і реальними можливостями ринку.
Серед найбільш розповсюджених чинників, що стримують процес надання послуг з добровільного медичного страхування та гальмують процес розвитку та впровадження в майбутньому загальнообов'язкового державного соціального медичного страхування, є: неудосконалена система оподаткування, сучасний незадовільний стан державної системи охорони здоров'я, висока ціна лікування в приватних клініках, де не завжди забезпечують повний перелік послуг, низька культура страхування серед населення, велика недовіра до фінансових установ і т.і. Зокрема, у більшості клінік, в яких застраховані особи проходять лікування, навіть немає сучасного устаткування для діагностики та лікування, існують певні складнощі з наявністю медичних препаратів та катастрофічним браком кваліфікованих спеціалістів в області медицини, адже бюджетна система фінансування передбачає використання засобів від податкових надходжень до бюджету, що в результаті не забезпечує стабільність фінансового забезпечення охорони здоров'я.
Згідно Постанови ВР України від 21 листопада 2009 року № 1651-VI – облдержадміністраціям рекомендовано «сприяти розвитку ДМС в регіонах». У посланні до українського народу 3 червня 2010 року Президент України Віктор Янукович наголосив на необхідності реформування галузі охорони здоров'я та підготовки умов для переходу до страхової медицини. Постанова Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2010 року № 208 також спрямовує дії органів влади на покращення надання медичної допомоги за рахунок добровільного медичного страхування.
Однак, на сьогодні менше 10 % населення України користуються цими перевагами. І це в той час, коли багаторічний досвід європейських країн переконливо свідчить про значні переваги медичного страхування перед державною системою охорони здоров'я, адже саме медичне страхування покликане покращити медичну допомогу, що надається медичними закладами застрахованим особам. По суті, медичне страхування відіграє досить важливу соціальну функцію - застрахована особа отримує більш якісну та ефективну медичну допомогу за мінімізованих витратах зі свого боку.
Так, існування медичного страхування для:
- застрахованих осіб - компенсує недостатнє державне фінансування галузі охорони здоров'я, фінансову недоступність для більшості населення платних медичних послуг;
- медичних закладів - виступає додатковим джерелом надходження коштів;
- держави - зменшує навантаження на бюджет і забезпечує покращення стану здоров'я певної частини населення.
На жаль, більшість страхових компаній без зайвого ентузіазму візьметься сьогодні страхувати здоров'я населення, тим більше демонструвати це на великих масивах населення. І недарма, адже медичне страхування відноситься до досить збиткового виду страхування.
Є й такі учасники страхового ринку, які саме в медичному страхуванні вбачають захищене майбутнє для кожного громадянина, оскільки страхова медицина базується на принципах, серед яких основними є: забезпечення соціально-економічної захищеності середніх і малозабезпечених верств населення та гарантованість прав кожного громадянина на якісну медичну допомогу.
Однією з таких компаній є «Страхова компанія ОТЛ-Страхування», яка працює на ринку з 2007 року, а колектив компанії має десятирічний досвід у наданні послуг з добровільного медичного страхування як маленьким колективам, так і цілим галузям чи населенню регіонів.
На сьогодні, програми страхування, які пропонуються компанією, є унікальним на ринку, адже жодна страхова компанія не запропонує страховий захист у 20 тис. грн. лише за 46 грн. на місяць.
За додатковою інформацією звертайтесь:
(050) 913-98-01 – регіональний представник компанії,
(044) 222-89-14 – головний офіс компанії
 

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval