Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини НОВИЙ ПОРЯДОК ОЗДОРОВЛЕННЯ ЧОРНОБИЛЬЦІВ

НОВИЙ ПОРЯДОК ОЗДОРОВЛЕННЯ ЧОРНОБИЛЬЦІВ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Управління праці та соціального захисту населення Мукачівського міськвиконкому інформує, що Мінсоцполітики України розроблено новий Порядок оздоровлення громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (далі - порядок), затверджений постановою Кабінетом Міністрів України  від 27 березня 2013р.. № 261.
Згідно даного порядку, організація оздоровлення постраждалих осіб та потерпілих дітей здійснюється Мінсоцполітики, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування ( далі - УПСЗН0 в межах повноважень.
Постраждалі особи та потерпілі діти забезпечуються такими путівками: -  особи, віднесені до категорії 1 - санаторно-курортними путівками безоплатно;
- особи, віднесені до категорії 2, - санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок безоплатно;
- особи, віднесені до категорії 3 - пільговими санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок з доплатою 30 відсотків вартості путівки за рахунок власних коштів;
- потерпілі діти - санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок безоплатно.
Строк перебування у санаторно-курортному закладі за санаторно-курортною путівкою становить:
-  для постраждалих осіб - 18 днів, для потерпілих дітей - 21 день (для дітей-інвалідів – до двох місяців).
Строк перебування постраждалих осіб та потерпілих дітей у закладі відпочинку за путівкою на відпочинок становить 14 днів.
Облік постраждалих осіб та потерпілих дітей, які мають право на забезпечення санаторно-курортною путівкою чи путівкою на відпочинок (далі - путівки), ведуть структурні підрозділи з питань соціального захисту населення виконавчих органів міських рад (далі – УПСЗН) за місцем проживання таких осіб.
Для взяття на облік для забезпечення путівкою у наступному році постраждала особа чи один із батьків потерпілої дитини або особа, яка їх замінює, подає до 15 жовтня поточного року в УПСЗН:
1) для одержання санаторно-курортної путівки постраждалою особою:
- заяву із зазначенням бажаної пори року заїзду;
- видану в установленому МОЗ порядку довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою 070/о;
-  копію посвідчення постраждалої особи разом із відповідними вкладками (у разі їх наявності);
- копію паспорта.
У разі подання заяви за місцем проживання, відмінним від місця реєстрації, особою додатково подається видана місцевим органом за місцем реєстрації довідка про те, що постраждала особа не перебуває на обліку для забезпечення в наступному році санаторно-курортною путівкою;
2) для одержання санаторно-курортної путівки потерпілою дитиною:
- заяву для одержання путівки такою дитиною у складі організованої групи чи разом з одним із батьків або особою, яка їх замінює, із зазначенням бажаної пори року заїзду;
- видану в установленому МОЗ порядку довідку для одержання потерпілою дитиною путівки на санаторно-курортне лікування за формою 070/о;
- видану в установленому МОЗ порядку довідку для одержання одним із батьків потерпілої дитини або особою, яка їх замінює, путівки на санаторно-курортне лікування за формою 070/о (у разі наявності);
- копію посвідчення потерпілої дитини разом із відповідними вкладками (у разі наявності);
- копію посвідчення постраждалої особи одного з батьків потерпілої дитини або особи, яка їх замінює, разом із відповідними вкладками (у разі наявності);
- копію свідоцтва про народження або копію паспорта потерпілої дитини;
- копію паспорта одного з батьків потерпілої дитини або особи, яка їх замінює.
Під час подання копій документів, передбачених цим пунктом порядку, особи надають їх оригінали для огляду.
Для взяття на облік для забезпечення путівкою на відпочинок постраждала особа чи один із батьків потерпілої дитини або особа, яка їх замінює, подає такі ж документи, крім виданої в установленому МОЗ порядку довідки для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою 070/о.
Звертаємо увагу, що в поточному році скористатися правом на отримання путівки зможуть лише громадяни, які подали в управління праці та соціального захисту населення вищевказані документи до 15 жовтня 2012 року.
Заяви, подані з порушенням строку, встановленого абзацом першим пункту 7 цього порядку, приймаються для взяття постраждалих осіб чи потерпілих дітей на облік для забезпечення путівкою через один календарний рік відповідно до вимог цього порядку.
Забезпечення постраждалих осіб та потерпілих дітей путівками здійснюється в межах виділених коштів пропорційно кількості постраждалих осіб та потерпілих дітей, які перебувають на обліку для забезпечення путівками.
Інформація про перелік санаторно-курортних закладів та закладів відпочинку, умови проживання, харчування та перелік процедур, які входять до вартості санаторно-курортної путівки, розмір доплати у разі забезпечення пільговою путівкою, а також перелік додаткових послуг, які можуть бути надані постраждалим особам та потерпілим дітям за їх бажанням за рахунок власних коштів, надається  УПСЗН. Постраждала особа, яка перебуває на обліку для забезпечення путівкою, та один із батьків потерпілої дитини, яка перебуває на зазначеному обліку, або особа, яка їх замінює, згідно з цим Порядком мають право вільно обирати санаторно-курортний заклад відповідного профілю лікування чи заклад відпочинку, що має ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.
Путівка, якою постраждала особа чи потерпіла дитина не скористалася в установлений строк заїзду, може бути запропонована іншій постраждалій особі чи потерпілій дитині у порядку черговості подання заяв з узгодженим перенесенням строку заїзду.
За постраждалими особами та потерпілими дітьми, які перебували на обліку і не отримали путівку в поточному році, зберігається обліковий номер у черзі на наступний рік за умови подання заяви до 15 жовтня поточного року.
Обліковий номер у черзі для забезпечення санаторно-курортною путівкою на наступний рік зберігається за умови поновлення медичних показань до санаторно-курортного лікування.
У разі коли постраждала особа чи потерпіла дитина протягом двох останніх років перебувала на обліку для забезпечення санаторно-курортною путівкою, але не отримувала її (крім випадку відмови від путівки), така особа або дитина має право на отримання грошової компенсації за самостійне санаторно-курортне лікування в установленому законодавством розмірі.
Виплата грошової компенсації здійснюється після подання постраждалою особою чи одним із батьків потерпілої дитини або особою, яка їх замінює, в управління праці та соціального захисту населення заяви та копії документа, що підтверджує факт самостійного санаторно-курортного лікування у поточному році за профілем захворювання, за яким постраждалій особі чи потерпілій дитині видано довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування.
Для більш детальної інформації щодо оздоровлення постраждалих громадян, просимо звертатись до відділу у справах захисту населення, потерпілого від аварії на ЧАЕС управління праці та соціального захисту населення (м. Мукачево, вул.. Валенберга, 31 каб,14 тел 5-42-90 )
Відділ у справах захисту населення, потерпілого від аварії на ЧАЕС
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".