Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини культури ХАЙ РОЗУМ КОНТРОЛЮЄ СЕРЦЕ

ХАЙ РОЗУМ КОНТРОЛЮЄ СЕРЦЕ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Скомпонована і облаштована ветераном збройних сил Василем Івановичем Нижником кімната-музей у тринадцятій школі – одна з ліпших у Мукачеві. Про це засвідчує і вручений школі спеціальний Диплом. Тут немало історичних експонатів, документів, портрети заслужених фронтовиків. Слуговує музей не тільки для екскурсій, тут регулярно проводяться зустрічі ветеранів війни з учнями, уроки мужності.
Цього разу педагог-організатор школи Магдалина Маняк і заступник директора з виховної роботи Оксана Шелестак з нагоди Міжнародного дня звільнення в'язнів фашистських концтаборів організували зустріч учнів з головою ради Мукачівської організації Української Спілки в'язнів – жертв нацизму М.Г.Літковським.
Зупинившись на причинах виникнення воєн, Микола Германович повів мову і про природу імперських замашок окремих політиків, про крах імперій, їх диктаторів і Гітлера, зокрема. Ідеологія фашистської Німеччини – арійська раса панівна, слов'яни – раби для обслуговування Третього рейху. Німеччина – над усе. була зруйнована безповоротно під ударами визвольних армій у Другій світовій війні. Давалась боротьба великими жертвами не тільки на полях битв. В ході Другої світової війни гітлерівці заснували цілу мережу концентраційних таборів для фізичного винищення інакомислячих і навіть цілих народів. Тільки в таборі Освенцим постійно утримувалося до чверті мільйона чоловік, які використовувались на виснажливих роботах. На місце загиблих ї забитих до табору щодоби прибувало від півтори до трьох тисяч нових в'язнів. Половину найздоровіших відбирали для роботи, решту – в газові камери, на страту. На цій фабриці смерті було вбито й спалено чотири мільйони людей, яких доля кинула в жорна нацизму.
Щоб не допустити повтору подібної катастрофи, треба з дитинства прищеплювати й дотримувати кодекс честі, бути чесним, справедливим і доброзичливим, - наголосив Микола Германович. – Слідкувати, щоб розум завжди контролював дії серця. На кожному кроці відчувати себе будівничим миру, вірним захисником Батьківщини.
На завершення десятикласниці Вікторія Третяк і Аліна Свистак провели музеєм кваліфіковану екскурсію.
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".