Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини культури VIII Всеукраїнський дитячо–юнацький фестиваль народного мистецтва «Смарагдові витоки»

VIII Всеукраїнський дитячо–юнацький фестиваль народного мистецтва «Смарагдові витоки»

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Восьмий рік поспіль мелодія гуцульської трембіти скликає на свято творчу юнь з усієї України. Це свято – фестиваль народного мистецтва «Смарагдові витоки», який збирає камінчик до камінчика коштовне намисто з юних талантів. З кожним роком намисто це збагачується все новими та новими смарагдами з усієї України. Цього року конкурс прийняв учасників з Миколаєва, Харкова, Львова, Севастополя, Червонограда, Чернігівщини, Хмельниччини, Рівного, Сум, Маріуполя,Черкас, Луганська та з міст і сіл Закарпаття.
Фестиваль живе і розвивається завдяки постійній підтримці обласного управління освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації,яке очолює Михайло Мотильчак, та управління освіти Мукачівського міськвиконкому під керівництвом Терезії Тіби. Незмінним директором фестивалю, його організатором і натхненницею є директор Мукачівського Будинку школярів – Галина Яківна Пенська.
Розпочався фестиваль-конкурс 9 червня на центральній площі міста, куди урочистим парадом від Будинку школярів попрямували вдягнені в барвисті яскраві народні костюми колони учасників з усієї України. Начальник обласного управління освіти Михайло Мотильчак відкрив VIIІ Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль народного мистецтва «Смарагдові витоки». Конкурсантів привітав секретар міської ради Іван Маняк. Голосними звуками трембіт був оголошений початок фестивалю і розпочався він хореографічною композицією колективів Мукачівського Будинку школярів (зразкового хореографічного колективу «Сузір'я», хореографічних колективів «Візаві» та «Невгамовні»)
Підхопили танцювальну естафету учасники фестивалю - зразковий ансамбль народного танцю «Ранок» (м.Львів), зразковий ансамбль народного танцю «Первоцвіт» (м.Червоноград), зразковий вокально-хореографічний ансамбль «Леліточки» (м.Львів), хореографічний колектив «Натхнення» (м.Хотин), хореографічний колектив «Вишиванка» (м.Броди) та народний колектив шоу-балет «Сучасник» (м.Мукачево). Розмаїття різнокольорових народних костюмів, веселий настрій юних артистів та їх завзяття викликали бурю аплодисментів у мукачівців та гостей міста. Гарними піснями порадували їх також вихованці студії естрадної пісні «Акорд» Мукачівського Будинку школярів, призери Всеукраїнських та регіональних конкурсів – Наталія Товт, Олександра Біксей та Едуард Шепа. А завершився перший день фестивалю вокально-хореографічною композицією колективів Мукачівського Будинку школярів «Прокидайтеся, Карпати».
Другий день фестивалю став гарним продовженням відкриття.10 червня святково прикрашений Замок Паланок гостинно відкрив свою браму для фіналістів VIIІ Всеукраїнського фестивалю народного мистецтва «Смарагдові витоки».
У відбірковому турі VIIІ Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю народного мистецтва «Смарагдові витоки» взяло участь більше 1000 учасників, у фінальній програмі змагалися 471. Не можна не згадати народний оркестр із Севастополя «Садко», який вразив всіх присутніх професійністю та майстерністю виконання народних українських та російських мелодій. 9 червня мукачівці та гості міста змогли відвідати концерт цього колективу, який проходив в Будинку культури. Талановиті музиканти захопили зал у полон чарівними звуками музики і не відпускали до кінця виступу.
Закарпатські колективи представили багатонаціональну культуру нашого краю танцями та піснями проживаючих на території Закарпаття народів. Веселі маленькі «Гуцулочки» зразкового хореографічного колективу «Сузір'я» зірвали шквал аплодисментів,а народні закарпатські пісні у виконанні Марії Зейкан з Іршавщини примусили замислитись і засумувати.
В номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво» були представлені вишивки,писанки, вироби з бісеру, паперу, дерева, соломки, сухих квітів, глини, тканини – все це вражало багатством фантазії та майстерністю виконання. Журі заслужено оцінило вироби з глини гуртка «Кераміка» та писанки гуртка «Декоративно-прикладне мистецтво» Мукачівського Будинку школярів. Порадували роботи з кераміки Анастасії Олійник зі Львова та розпис на склі гуртка «Чарівний пензлик» з Ковеля.
Отже, лауреатами та дипломантами фестивалю-конкурсу «Смарагдові витоки» стали:
Номінація «Фольклор та народна музика»
І вікова категорія: І місце - народний дитячий фольклорний гурт «Любисток» (м.Суми); ІІ місце – фольклорний колектив Будинку дитячої та юнацької творчості (м.Бахмач); ІІІ місце – фольклорний ансамбль сопілкарів Будинку дитячої та юнацької творчості Франківського району м. Львова.
ІІ вікова категорія: І місце – народний оркестр «Садко»(м.Севастополь); ІІ місце – фольклорний колектив «Барвінок»(м. Миколаїв); ІІІ місце розділили фольклорний гурт «Лучківські перлинки»(Мукачівський р-н, с.В.Лучки) та фольклорний гурт «Бичківські музики» (м.Рахів).
Номінація «Хореографічне мистецтво»
І вікова категорія: І місце – зразковий хореографічний колектив «Сузір'я»(Будинок школярів); ІІ місце – зразковий ансамбль народного танцю «Ранок» (м.Львів); ІІІ місце розділили хореографічний колектив «Вишиванка» (м.Броди) та зразковий ансамбль народного танцю «Первоцвіт»(м.Червоноград).
ІІ вікова категорія: І місце розділили танцювальний ансамбль «Стріт-Денс» (м.Берегово) та народний колектив шоу-балет «Сучасник»(м.Мукачево); ІІ місце розділили танцювальний колектив ОКЦНМ (м.Берегово) та хореографічний колектив «Гуцулятко» (м.Рахів); ІІІ місце – хореографічний колектив «Натхнення» (м.Хотин).
Номінація «Вокальне мистецтво» Солісти
І вікова категорія: І місце – Дарина Сорокіна(м.Бровари); ІІ місце – Олександра Гервазюк (м.Шостка); ІІІ місце розділили Катерина Коцур (м.Бровари) та Олександра Біксей (Будинок школярів).
ІІ вікова категорія: І місце – Сергій Гуменний (Хмельницька обл., с.Голосків); ІІ місце – Анна Петрикєєва (м.Красноармійськ); ІІІ місце вибороли Ганна Шміляк та Ольга Ворохта (м.Рахів)
ІІІ вікова категорія: І місце – Марія Зейкан (Іршавський р-н, с.Білки); ІІ місце – Аліна Поляк (Іршавський р-н, с.В.Раковець);
ІІІ місце – Вікторія Чиж (м.Шостка).
Ансамблі
І місце – народний вокальний ансамбль «Калинка» (м.Бровари); ІІ місце – вокальний ансамбль «Акорд» (Будинок школярів); ІІІ місце розділили вокальний ансамбль «Джерельце» (м.Рахів) та вокальний ансамбль Великолучківської дитячої школи мистецтв (Мукачівський р-н).
Номінація «Образотворче мистецтво»
І вікова категорія: І місце – Анастасія Олійник (м.Львів); ІІ місце розділили Юлія Герасименко (Будинок школярів) та Вероніка Єгорова (м.Рахів); ІІІ місце розділили Ольга Потапчук (м.Рівне) та Юлія Папп (Будинок школярів).
ІІ вікова категорія: І місце – Ольга Ворохта (м.Рахів); ІІ місце розділили Ганна Гріцай, Ганна Панкова та Олег Головін (м.Маріуполь); ІІІ місце розділили Тетяна Згога (Будинок школярів) та Юлія Шимоняк (м.Рахів).
Номінація «Декоративно-ужиткове мистецтво»
І вікова категорія: І місце – гурток «Кераміка»(Будинок школярів) та Анастасія Олійник (м.Львів); ІІ місце – гурток «Декоративно-прикладне мистецтво» (Будинок школярів); гурток «У світі дизайну» (м.Львів); Катерина Пенкова (м.Луганськ); Олександра Цимбалюк (Хмельницька обл.); ІІІ місце – гурток «Образотворче мистецтво» (Будинок школярів); Світлана Бочко (м.Шепетівка); Віолетта Біро (Будинок школярів); Дмитро Зінов'єв (м.Луганськ).
ІІ вікова категорія: І місце – гурток «Декоративно-прикладне мистецтво»(Будинок школярів; Тарас Акіменко (м.Луганськ); ІІ місце – гурток «Чарівний пензлик» (м.Ковель); гурток «Ручне в'язання» (м.Львів); Аліна Сухан (Будинок школярів); Іван Костич (м.Рахів); ІІІ місце – творче об'єднання «Кін-дер-клуб» (м.Суми); гурток «Світ дизайну»(Будинок школярів); Анастасія Малашкіна (м.Луганськ).
ІІІ вікова категорія: І місце –Наталія Парфенюк (м.Рівне); ІІ місце – гурток «Народна лялька» (Будинок школярів); Станіслав Красногрудов (м.Луганськ) та Олена Музичук (м. Рівне); ІІІ місце – Ірина Черткова (м.Луганськ); Олеся Попович (м.Рахів); Діана Джаватханова (м. Рівне).
Всі учасники фестивалю були нагороджені грамотами Міністерства освіти і науки та Українського державного центру позашкільної освіти і цінними призами від управління освіти ОДА. Для організації вільного часу учасників фестивалю були влаштовані екскурсії в Ужгород, санаторій «Карпати», Чинадіївський замок-музей та по старовинним вулицям Мукачева. Оргкомітет фестивалю щиро дякує директору Мукачівського ЦТКЕС Василю Шкрібі за забезпечення гостей досвідченими екскурсоводами. Конкурсанти та їхні батьки й педагоги були приємно вражені високим рівнем організації та проведення фестивалю. Від'їжджаючи додому, вони бажали організаторам творчої наснаги та висловлювали надію на нову зустріч. «Вражені гостинністю та професіоналізмом хазяїв фестивалю!», «До вас хочеться повертатися знов і знов!», «Наснаги та удачі вам у вашій творчій роботі!» - такі теплі та проникливі слова залишили вони в пам'ятній книзі фестивалю.
Спонсором фестивалю вже 2-й рік виступає страхова компанія "PZU-Україна".
Нінель БАЛОГ, керівник гуртка «Юні журналісти» Мукачівського Будинку школярів
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".