Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини культури ГОСТИННІ ГОСПОДАРІ ЗА ДОШКОЮ – НЕГОСТИННІ

ГОСТИННІ ГОСПОДАРІ ЗА ДОШКОЮ – НЕГОСТИННІ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
У Різдвяному шаховому фестивалі 2012 року взяли участь 85 дітей у двох вікових групах. Серед дітей 1996 р.н. і молодших, де за нагороди боролися 27 учасників, перемогу з 9,5 бала здобув мукачівець кандидат у майстри спорту Владислав Тіба. На другому місці - Дмитро Воробець з міста Пустомит (9 балів). «Бронза « - у нашого Андрія Вачилі (8 балів).
У віковій групі 2000 р.н. і молодших не було рівних мукачівцю Олександру Решетарю. Його результат просто вражає - 11 очок з 11 можливих. Сашко впевнено переміг усіх своїх суперників. Друге місце у вінничанина Євгена Шафіра, який відстав від переможця на 2,5 бали, а слідом за ним з такою ж сумою балів - юна мукачівка Дана Гершкович. Тут за шахівницею змагалися сорок сім учасників.
Уже вкотре цей шаховий фестиваль збирає на різдвяні свята кращих юних шахістів України. Для них у Мукачеві створено прекрасні умови для змагань і змістовного відпочинку, вони здійснюють захоплюючі екскурсії по визначних місцях древнього Мукачева і по Закарпаттю. А для їх тренерів, батьків, зрештою, для всіх мукачівців і гостей міста організатори вже не перший рік влаштовують концерти за участі зірок класичної музики і естради. Не був винятком і рік 2012-й. Незмінний організатор цих шахових фестивалів, німецький бізнесмен і наш земляк Йожеф Реш за підтримки народного депутата України Василя Петьовки знову влаштував для нас незабутню зустріч з прекрасним. Співорганізатором концертної програми, як і в попередні роки виступила Каріна Гончарова, яка цього разу запросила до Мукачева дует гітаристок «Фієста» – Амалію Мортем'янову та Вікторію Ткаченко з Харкова. Чарівні музикантки чарували нас, даруйте за тавтологію, виконанням іспанських, латиноамериканських мотивів, російських романсів. І в переповненому залі Будинку культури не раз дунало: «Браво!», «Біс».
Уявім собі блискучий ряд співаків сучасності: в Італії це Паваротті, Німеччина пишається Францем Шолем, Росія представлена сьогодні Басковим, а Україна, можу сміливо твердити: також може пишатися солістом Харківської опери Гаррі Сетьяном, який на минулорічному конкурсі тенорів увійшов до сімки кращих у світі! Рідкісний голос – драматичний тенор. У 35-річного Гаррі Сетьяна, впевнений, гучні перемоги ще попереду. Зрештою, і позаду в нього не одна здолана висока сходинка. Навчаючись у спеціалізованій музичній школі Харкова по класу фортепіано, став лауреатом двох Міжнародних конкурсів піаністів. А співати почав на 4 курсі... юридичної академії ім. Ярослава Мудрого, яку закінчив з відзнакою.
А того недільного вечора мукачівці не хотіли відпускати його зі сцени, коли ще можна почути світову величину оперного співу? І Гаррі не скупився на пісні, виконував їх без мікрофона і виходило, можливо, ще краще, ніж за підтримки звукотехніки. Видатний тенор виконував класичні добре відомі арії, українські народні і сучасні пісні. Зрештою, я задоволений. Що вдалося придбати касети із записами його пісень, адже так хочеться знову й знову слухати-чути цей чудовий голос. Після концерту вже в гримерці дуже привітний Гаррі коротко розповів про себе, пообіцяв приїхати в Мукачево, яке йому надзвичайно сподобалось, ще не один раз, і написав побажання читачам «Мукачівської Ратуші». Хочеться ще раз щиро подякувати Йожефу Решу за організацію для нас таких чудових миттєвостей!
Микола Рішко
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".