Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини культури В Мукачеві пройшло свято Різдвяної колядки

В Мукачеві пройшло свято Різдвяної колядки

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Чудові, зимові свята дарують всім мукачівцям і гостям міста незрівняну насолоду. Найперше, найсвятіше свято для кожного з нас – це свято Різдва Христового.
В такі неповторні дні в родинах звучать Різдвяні Колядки. Співають їх і малі і старші, віддаючи честь і шану Всевишньому, який несе всьому людству мир, злагоду і любов. Традиційно в нашому місті в ці дні проводиться свято Різдвяної Колядки. 15 січня в Успенському храмі греко-католицької церкви відбувся «Різдвяний концерт» за участі шести церковних хорів. Співали вірники греко-католицького Успенського собору, храму Зіслання Святого Духа, що на вулиці Митрака, церкви Різдва Пресвятої Богородиці з Росвигова, православної Української церкви Київського патріархату, Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря о. Василіян «Базілеус» та в яскравих, українських костюмах учасники хорового колективу «Відгомін», що об'єднує вірників УПЦ КП та греко-католицької церкви.
Велика церква Успіння Пресвятої Богородиці ледве вмістила всіх бажаючих бути на концерті. Бурхливі оплески присутніх викликали щедрівки маленьких янголяток і українського козака, які прикрасили виступ хорового колективу УПЦ КП. Справжнім відкриттям став дебютний виступ ансамблю «Базілеус» з Свято-Миколаївського монастиря під керівництвом Мар'яни Хомин. Старанно готувалися всі колективи та особливо приємно відзначити виступи молодих колективів, а саме молодіжної групи церкви з Росвигова під керівництвом Ігоря Тарновецького та хорового колективу церкви Зіслання Святого Духа під керівництвом Лілії Сановської. Прикладом до наслідування є той факт, що поряд з вірниками в хорах брали участь о. Василь, о. Лука та Іван  Маняк, секретар міської ради.
Звичайно, і вже не вперше, гарний рівень хорового співу підтвердили вже відомі в місті колективи греко-католицької Успенської церкви, хору УПЦ КП та хору «Відгомін» під керівництвом відповідно Ольги Білинець, Олега Карпінського та Наталії Добри. Всі учасники хорових колективів одержали на згадку образки і нагороджені солодкими призами від пароха греко-католицької церкви о. Йосипа.
Щиру вдячність за сприяння складаємо організаторам цього концерту, а саме пароху о. Йосипу, настоятелю УПЦ КП о. Сергію, о. Василію Солянику, о. Веняміну – настоятелю монастиря, ведучому Богдану Горвату, фотокореспонденту Петру Паровінчаку, ініціатору цього дійства Натарії Добрі, членкині громадського об'єднання «Союз Українок» Магдалині Пукіш.
В ці святкові дні прийнято дарувати подарунки, радість для навколишніх. Приємно, що наше місто славиться вже відомими традиційними фестивалями «Червене вино», «Різдвяна зіронька» та ін. Щороку хоровий колектив «Відгомін» разом з настоятелями греко-католицької УПЦ КП дарує концерт-вітання, гарні колядки, образки, солодощі для мешканців психоневрологічних інтернатів, що на вул. Індустріальній, вул. Королеви Єлизавети та вул. І. Франка. Адже по всьому світу лунає «Христос Народився!», а ми відповідаємо «Славімо Його!».
Людмила Оленушинець, голова Мукачівського міського осередку громадського об'єднання «Союз українок»

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".