Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини культури Двічі Вам по двадцять п'ять!

Двічі Вам по двадцять п'ять!

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
П'ятдесят - всього лише точка відліку,
Всього лише віха на нашому шляху.
І копітка думки робота,
Як правильно жити, з ким по життю йти.
* * *
Ювілей - подія вельми неспокійна, як для винуватця торжества, так і для всіх його близьких і колег. Крім приємних хвилин застілля – маса офіціозу з самоаналізом і протокольними промовами начальства. Часом слухаєш – і дивуєшся, що це все про тебе. Але наші рядки про п'ятдесятилітнього ювіляра – актора Закарпатського російського драматичного театру Петра Коваленка щирі і доброзичливі.
Актора, затребуваного в репертуарі, на думку колег по сцені - відмінному партнері, людині яскравого творчого темпераменту, не позбавленого почуття гумору, майстра пластичної гри. Петро Коваленко з сім'ї, в якій дід – музикант театрального оркестру, а батько - педагог, актор народного театру. Тому з дитинства ставлення до сцени в нього трепетне. З 1988 року Петро Коваленко в нашому ТЕАТРІ. Набуваючи досвіду з кожною новою роллю, він зіграв у безлічі вистав, викликаючи у глядачів інтерес своєю майстерністю.
Дуже органічний актор в геніальній п'єсі Івана Франка «Лис Микита» - «політичному памфлеті» в постановці геніального київського режисера Костянтина Дубініна. Рідкісний хитрий Лис обманює, лестить, підставляє, викриває, кидає виклик «лісовій спільноті». Завдяки точності інтонації, прихованої іронії актор добре потрапив у образ і втілив задум режисера.
Образи - символи вдаються акторові з особливим успіхом. Підтвердження цьому - Сатир з комедії Л.Філатова «Лізістрата», Перелесник з п'єси Лесі Українки «Лісова пісня». Його гра відтіняє сенс вчинків інших героїв, їх внутрішню моральну боротьбу. Дуже вдала робота - «німа» роль Тецудзіна Аоке в спектаклі Євгенія Тищука «Конкурс» за п'єсою О.Галін.
Але найбільш бажані для більшості акторів найчастіше персонажі класичного репертуару. Найзначущими і успішними Петро Коваленко вважає свої ролі в «Вишневому саду» і «Бенефісі» А.Чехова, «Прибуткове місце» О.Островського, а особливо - в «Живому трупі» Л. Толстого. Це - етапи його творчого зростання, його життєві супутники.
Мукачівські глядачі незабаром побачать нову роботу режисера-постановника Вероніки Тищук за п'єсою М.Старицького «По-модньому» з ювіляром у головній ролі Вареника. Спектакль випускається до бенефісу Петра Коваленко.
АКТОР буде дуже радий, якщо його робота змусить Вас прожити хоча б маленьку частину часу разом з його сценічними героями і при цьому отримати задоволення.
Олена Чермяніна
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".