Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Спортивні новини Мукачівець Олександр Покорський став володарем кубка Карпат з авіамодельного спорту

Мукачівець Олександр Покорський став володарем кубка Карпат з авіамодельного спорту

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Три дні поспіль жителі Міжгір'я та його гості могли спостерігати за проведенням надзвичайно захоплюючих змагань з авіамодельного спорту. Турнір такого рангу вперше проводився не тільки на Міжгірщині а і на Закарпатті в ньому брали участь спортсмени з Росії, Молдови та багатьох куточків України всього 30 учасників.
Oleksandr-PokorskiiНайвидовищніший виявився поєдинок двох асів — чемпіона світу, семиразового володаря кубка світу Станіслава Чорного та кандидата у майстри спорту Любомира Лилика. Із самого початку дуелі стало зрозуміло, що легкою перемога не буде. Весь поєдинок проходив на неймовірних швидкостях, суперники по черзі «сідали» один одному на хвіст і обрубували стрічки. Не обійшлося без зіткнень. Два рази механіки були змушені підіймати в повітря запасні літаки своїх пілотів. В одній повітряній аварії моделі обох спортсменів переломилися навпіл і все ж таки перемогу здобув пілот з Київщини Станіслав Чорний.
Цікаво було спостерігати за боями, які проводив учасник з Мукачівщини Олександр Поморський — чемпіон світу серед юніорів 2010 року. Незважаючи на юний вік, пілот вирізнявся майстерністю, спритністю та неабиякою кмітливістю і долав навіть іменитих суперників. Зокрема, в першому ж поєдинку ас-юнак переміг пілота Валерія Бездворного (Молдова), кандидата в майстри спорту, а згодом зустрівся з майстром спорту міжнародного класу Ігорем Дементієвим (Молдова), якого теж здолав у захоплюючому двобої.
Мали місце й курйозні випадки. Три рази моделі літаків відривалися з кордів і у вільному некерованому польоті летіли за межі стадіону. Один літак долетів аж до медичного коледжу, інший впав біля шкільної їдальні, а третій екстрено приземлився біля карети швидкої допомоги. Добре, що вдалося уникнути травм глядачам.
В неділю відбулися фінішні старти, котрі мали визначити переможців. Відтак найсильнішими серед юнаків та дорослих виявилися Олександр Покорський разом із одним з кращих механіків України Василем Алмашієм з Мукачева. Друге місце серед юнаків посіла Анастасія Стебницька (місто Чернівці), третє — Володимир Омельченко (також з Чернівців).
Виготовлений за спецзамовленням трофей ручної роботи кубок Карпат, виготовлений міжгірськими художниками Михайлом Кінчем та Володимиром Глебою, виграв закарпатський спортсмен-мукачівець, пілот-вундеркінд Олександр Покорський.
Звичайно, подібні змагання додають нашому краю ще більшої популярності. З року в рік завдяки ентузіазму жителів Верховини, небайдужим меценатам та послідовним діям районної влади Міжгірщина стає центром проведення різноманітних спортивних заходів, ваблячи туристів та любителів екстремального відпочинку.
Андрій Голодняк
{linkr:related;keywords:%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%96%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BC%C3%90%C2%BE%C3%90%C2%B4%C3%90%C2%B5%C3%90%C2%BB%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BE%C3%90%C2%B3%C3%90%C2%BE;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}

Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".