Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Консультації ЯК УТЕПЛИТИ КВАРТИРУ В ХОЛОДИ

ЯК УТЕПЛИТИ КВАРТИРУ В ХОЛОДИ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
З приходом справжньої зими для багатьох з нас стало актуальним питання, як не замерзнути в своїй квартирі? Всього пару тижнів тому, коли температура на вулиці була близько нуля, в будинках було навіть жарко. Тепер, коли за вікном майже -20 градусів, у квартирі стало дуже холодно. Як швидко і ефективно утеплити житло? Експерти називають 4 основні причини втрати тепла в приміщеннях:
1.Холодні стіни. За словами фахівців, такий ефект найчастіше з'являється в старих будинках через те, що розчин між цеглою з часом приходить в непридатність. Якщо ж будинок панельний, то причина в погано забитих міжпанельних швах. У нових же будівлях холодні стіни - наслідок конструкторської помилки. Позбутися від такої проблеми можна тільки після капітального ремонту житла.
«Найефективніший спосіб вирішення проблеми - це утеплення пінополістиролом з боку фасаду. Якщо немає такої можливості, то можна утеплювати і зсередини квартири, але це вимагає капітального ремонту», - розповідає експерт. Зазначимо, що проводити зовнішнє утеплення стін можна тільки в теплу пору року.
2. Щілини у вікнах. Таку причину втрати тепла в квартирі можна ліквідувати більш оперативно. Проблему можна вирішити елементарним дідівським способом - заткнути щілини поролоном і зверху заклеїти. Коли ви змінюєте вікна, потрібно звертати увагу, наскільки розраховані вони на сильні морози. Є спеціальні зимові вікна, з потрійним склом, що запобігають тепловтрату. Їх можна ще додатково затягнути поліетиленовою плівкою, тоді вони практично не будуть пропускати холод. Основна втрата тепла йде через вікна. Якщо вікна старі, то їх утеплення як мінімум в два рази запобіжить втрату тепла. У вас стоять металопластикові вікна, але все одно дме? Заклейте стики звичайним скотчем. Ось побачите, в приміщенні стане тепліше.
3. Двері. Якщо вхідні двері нещільно прилягає до рами, то в квартирі можуть виникати протяги, через які температура в приміщенні додатково знижується. «Відбувається» спільна робота дверей, протягу і отворів для вентиляції в квартирі. Щоб уникнути цього, якщо на витяжці є стулки, то просто прикрийте їх. Якщо ні, можна заклеїти скотчем частина отвору. При установці нових дверей, потрібно стежити, щоб вони герметично прилягали до коробки, радять експерти. Швидко позбутися протягів можна, купивши в магазині спеціальну клейку стрічку, яка наклеюється на двері і допомагає зберігати тепло. У міжкімнатних дверях бажано, щоб теж були такі герметичні прокладки, тому що між кімнатами також виникають протяги. Буває, одна кімната холодна, наприклад, кутова, і через неї всі інші приміщення теж остигають.
4. Погане опалення. Шукати причину, чому в квартирі холодно, в стінах, вікнах та дверях має сенс лише тоді, коли немає проблем з головним фактором підтримки в житлі нормальної температури - обігрівом. Якщо радіатори недостатньо гарячі, то треба розбиратися, в чому проблема з самим опаленням. Чи це старе устаткування, де труби шлаком забилися, і їх потрібно прочищати або міняти. Чи це нові труби, але десь не ефективно зібрана система. Також потрібно звертати увагу на те, щоб тепле повітря, яке нагрівається біля радіатора, добре циркулював по квартирі. Іноді потрібно елементарно підняти штору, щоб забезпечити достатній відтік теплого повітря від радіатора. Коли штори, особливо щільні, закриті, погіршується проникнення теплого повітря в приміщення. Якщо у вашій квартирі не все гаразд з опалюванням, то можна використовувати обігрівальні прилади. При цьому експерти радять краще використовувати масляні конвектори, ніж спіральні обігрівачі, які більше споживають електроенергії, спалюють кисень і до того ж небезпечні.
 

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval