Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Глас народу! Новий податковий кодекс і допомога при народженні дитини

Новий податковий кодекс і допомога при народженні дитини

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Днями парламент намірився приймати нову редакцію Податкового кодексу, а з Нового року Президент, а услід за ним і прем'єр-міністр, дружно пообіцяли різко збільшити виплати по народженню дітей.  Який між цими подіями зв'язок? Та самий прямий. А точніше - зворотній. Статті нового НК, який вже прозвали «могилою для малого бізнесу», змушують потенційних батьків думати про те, як їм виживати, а зовсім не про відтворення народонаселення.
Та й у самому підході, право ж, є щось аномальне: змусити тата закрити підприємство, яке годувало сім'ю, але пропонувати мамі соціальні виплати на народження нових дітей. У рамки здорового глузду якось погано вкладається. За таких обставин «бебі-бум» навряд чи відбудеться, скільки за нього ні агітуй і як його не стимулюй. Більшість молодих сімей просто відкладе заплановане збільшення роду людського до кращих часів. Дехто, навпаки, вирішиться народити дитину в надії на те, що на «дитячі гроші» прохарчується вся сім'я. Що в цьому поганого? А що, скажіть на милість, хорошого в тому, що ще одна сім'я перейде в статус соціальних утриманців?

Ні, я зовсім не проти збільшення народонаселення, і взагалі - діти це чудово. Але ж ми хочемо, щоб вони росли здоровими фізично і психічно і виросли добропорядними членами суспільства? Між тим, як відзначають медики, складний психологічний клімат у сім'ї негативно впливає на здоров'я дітей. А чи може бути психологічний клімат «не складним», якщо тато не відчуває себе чоловіком - захисником і годувальником сім'ї? Психологи стверджують, що діти в значній мірі копіюють образ життя своїх батьків. І можна з великою часткою ймовірності припускати, що в родині, яка живе на соціальну допомогу, дитина теж зросте орієнтованим на соціальне утриманство.

Це якщо сім'я є, як такова. Вже перше, різке збільшення допомоги на народження дитини 5 років тому сприяло народжуваності, це факт. Але (про це йдеться куди менше) різко зросла і кількість «відмовних дітей». «Комсомольськая правда» нещодавно опублікувала інтерв'ю з фахівцями Харківського міського центру здоров'я. Дозволю собі цитату: «Збільшення допомоги на новонароджених зробило суспільству ведмежу послугу, - стверджує лікар-методист центру Світлана Чижик. - Неблагополучні жінки, «користуючись випадком», народжують малят, а отримавши чималу суму грошей, пишуть відмову. Ці виплати викликали фурор серед наркоманок і алкоголічок. Можна сказати, ми завдаємо шкоди нашому суспільству такою політикою. Відповідальні батьки не заводять дітей заради грошей ».

І до речі, про гроші. Допомогу по народженню дитини планується збільшити значно - до 100 тис. при народженні третьої дитини. Але при цьому в два рази збільшується термін цих виплат. Виходить як у відомому анекдоті про собаку, котрому подовжили ланцюг, але одночасно відсунули подалі миску з їжею. При таких темпах зростання цін, як нині, інфляція з'їсть ці гроші швидше, ніж мами їх отримають. Між тим індексація виплат у зв'язку із зростанням інфляції аж ніяк не передбачена.

Але справа навіть не і в цьому. Почитавши коментарі на різних форумах, де обговорювалася ця тема, жінки дітородного віку так відповідають на питання: підштовхне їх збільшення допомоги до народження ще однієї дитини? Відповідь була практично однозначна: допомога - це добре, але набагато важливіше впевненість у завтрашньому дні і стабільність життя.

Хотілось поставити крапку. Але натрапив в неті ще на одну новину. Новим Трудовим кодексом, який незабаром мають намір затверджувати (цитую одну з газет), «обмежується привілейований статус матерів, даючи роботодавцю право звільняти матерів-одиначок (з дітьми до 15 років) не тільки у зв'язку з ліквідацією компанії-роботодавця та закінченням терміну дії трудового договору, а також на загальних підставах у зв'язку з невиконанням або неналежним виконанням співробітницею своїх трудових функцій. У такому випадку у роботодавця не виникає зобов'язання з працевлаштування звільнених жінок, а залишається лише зобов'язання з виплати їм вихідної допомоги». Ось і вся «впевненість у завтрашньому дні» для майбутніх мам.

Янукович пообіцяв, що реформам - бути {linkr:related;keywords:%C3%90%C2%BC%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B5%C3%91%C2%80%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%BC;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}
 

Коментарі  

 
0 #1 Віктор 18.11.2010 16:43
Згоден з вашою думкою, про інфляцію. Доки виплатять всю суму допомоги, інфляція все зїсть, мало того вона зїсть їх набагато скоріше. Тільки в цьому році продукти подорожчали вдвічі, хоч криза вже триває 2 роки і пік її вже давно пройшов.
Але про що говорити, якщо елементарно не індексуються зарплати працюючим людям. А це в європейських країнах проводиться щорічно.
На рахунок звільнення матерів-одиночок частково згоден, звільняти не мали б тільки таких матерів у котрих помер чоловік, або які є багатодітними. Раніше це був сором, коли народжували поза шлюбом чи розводились, і це правильно, тому що кожен живе в суспільстві і має дотримуватись суспільних норм.
А взагалі рахую, що новий податковий кодекс сируватий, але думаю, що його проштовхнуть, тому що уряд має показати хоч якусь роботу...
Цитировать
 
 
0 #2 zemo 24.11.2010 16:37
Все не так плохо, как казалось: 1). за наемных сотрудников платить 50% ЕН не надо, 2) до 300 000 кассового аппарата не надо (а раньше для фиксированного патента можно было только 108 000 грн.). 3) максимальная ставка налога – 600 для деятельности «по Украине» и городов с населением больше 500 тыс. то-есть у меня будет максимум 400 грн. Смотрите сами – для предпринимателе й мало чего изменилось если сравнивать с Указом: http://www.kapitalizator.com/nalogovyy-kodeks-ukrainy-2010-po-chestnomu-ili-chto-ozhidaet-predprinimateley-v-2011-godu-v-detalyax-chast-2
Цитировать
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".