Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Глас народу! Собака - друг людини?

Собака - друг людини?

Рейтинг пользователей: / 5
ХудшийЛучший 

Звичайно так відповість кожний. Але чи стосується це бродячих собак? Як правило вони мешкають в спальних районах міста, де кожна добра душа, кинувши обїдки через вікно сприяє їх розмноженню. А що в цьому поганого запитаєте ви, часи тепер не легкі, треба ж і про братів наших менших подбати.

Але існує і інша сторона медалі - хто з нас може взяти відповідальність за цих тварин на себе? По-перше, за їх стан - хвороби, щеплення. По-друге, їх поведінку - собаки стають агресивними і захищають територію, де їх прикормили, а між тим подвір'я багатоповерхівок рахуються суспільними місцями, і по ним пересуваються люди (випадкові перехожі, діти, комунальні працівники...), які не мешкають в цих будинках. Крім того, ніхто не може гарантувати, як саме може повестися собака в тій чи іншій ситуації, а наслідки можуть бути серйозними. По-третє, санітарній стан підїздів, по яким вони розносять бруд. По-четверте, порушення комфорту проживання - галас який вони спичиняють не тільки в день, а й вночі. То хто ж з вас візьме на себе відповідальність за собаку в цих випадках? brodjzchi_sobakiТак, ви може сказати, якщо подвіря багатоповерхового будинку це суспільне місце, то цим має опікуватись влада. Як ми всі чули, влада створила притулок для бродячих собак, і навіть проводила відлов таких тварин. Але, я пересвідчився, що це були тільки тимчасові, показові дії. Наприклад, в районі міста "ДОСи", кількість бродячих собак не зменшилась, скоріше навпаки. Є навіть подвір’я на які припадає від 3 до 5 бродячих собак.

Кожен, має право любити цих тварин, але якщо ваше бажання більш ніж слова, то ви може завести власну собаку, якій створите всі умови життя - житло, їжу, догляд, розваги. Ми жевемо в центрі Європи, і хочемо побудувати європейську модель життя, або хоча б наблизитись до неї, то давайте почнемо з себе самих, це стосується як кожного мешканця міста так і влади.

{linkr:related;keywords:%C3%90%C2%BF%C3%91%C2%80%C3%90%C2%B8%C3%91%C2%82%C3%91%C2%83%C3%90%C2%BB%C3%90%C2%BE%C3%90%C2%BA;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}
 

Коментарі  

 
0 #1 Василь 16.11.2010 14:39
согласен. еще нам говорят: "просто ведите себя правильно рядом с собаками!". Простите великодушно, но мы не в лесу где нужно знать правила общения с животными, мы в городе а это территория человека и это ЖИВОТНЫЕ ДОЛЖНЫ вести себя так, что бы ЧЕЛОВЕКУ БЫЛО УДОБНО ЖИТЬ в своем доме. а кому не нравится, ПШЕЛ ВОН! Бродячие собаки, есть угроза для всех. Ни один человек не может гарантировать то каким образом это существо поведет себя в тот или иной момент. Их (напоминаю, я говорю о бродячих собаках) нужно или изолировать или усыпить. Кстати, снова по городу начали выгул бойцовских собак без намордника. И их выгуливают люди такой комплекции, что в случае если собака не пожелает слушаться хозяина, то он просто физически ее не удержит. Хотелось бы, что бы в нашем городе ввели налог на собак и штрафы за выгул без намрдника, выгул в общественных местах (редкий хозяин соберет говно за своим питомцем). Вот так вот.
Цитировать
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".