Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства ТРИКУТНИК ПАРТНЕРСТВА: ПЕДКОЛЕКТИВ, БАТЬКИ, УЧНІ

ТРИКУТНИК ПАРТНЕРСТВА: ПЕДКОЛЕКТИВ, БАТЬКИ, УЧНІ

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 
Дивовижний, прекрасний і загадковий громадянин майбутнього... Так хочеться, щоб він був щасливим, жив у злагоді з самим собою, зі своїм внутрішнім світом, відчував радість пізнання краси, її чарівність, чаклунство. Але про це повинні подбати ми, дорослі.
Ось чому підхід до цього питання потребує перегляду звичних поглядів і установок як у сфері навчання і виховання підростаючого покоління, так і у взаємовідносинах школи, учнів і батьків. Нова освітня парадигма робить наголос на демократизацію відносин «учитель-учень», активно залучає до школи батьківську громадськість.
Позиція педколективу ЗОШ № 2 ім. Т.Г. Шевченка – це чітко виражений курс на державно-громадську модель управління освітнім процесом, який здійснює рішучий поворот до особистості школяра, створення сприятливих умов для його самовизначення, самореалізації та розвитку при цілеспрямованій взаємодії педагогів і батьків, їх продуктивній співпраці, яка передбачає рівність сторін. Вже протягом багатьох років спільна робота з батьками у школі проводиться змістовно і послідовно. На місце переважно одноосібного стилю керівництва директора поступово прийшов колегіальний стиль управління школою, який відображується в роботі «трикутника». Три роки між адміністрацією школи, батьківською громадськістю та учнівським активом підписується Угода про співпрацю. Але ці сторони, зацікавлені ідеєю «трикутника» в школі, вирішили працювати по-новому. Адміністрація апріорі погодилась з тим, що батьки школярів та учні повинні творчо підійти до питання співпраці в «трикутнику» і запропонувала кожній із сторін розробити творчі проекти, які б висвітлювали проблемні питання. У рамках проведення міського семінару педагогів-організаторів та лідерів Ради старшокласників, 20 жовтня 2010 р., на презентацію творчих проектів були запрошені представники сторін трикутника.
Проект «Трикутник партнерства: вчителі-батьки-діти» презентували представники творчих груп у вигляді слайдів. Цікавим напрацювання педагогів поділилась з присутніми вчитель фізики, класний керівник 6-А класу, Русин М.Я. Разом із продуманою системою заходів, акцій, свят і конкурсів, які допомагають згуртуватися для реалізації поставлених завдань, нею було запропоновано впровадити нову форму батьківських зборів, так звані збори-прецеденти, запозичені від наших колег-росіян.
Вразив присутніх виступ-презентація голови шкільного батьківського комітету Габовди А.М. Нею було яскраво відображено пріоритетні напрямки, над якими необхідно працювати батькам у тісній співпраці з учителями... Це стосується, насамперед, культури мовлення дітей, правила поводження у громадських місцях, тощо. Творчою групою батьків було ініційовано сумісне проведення акції по благоустрою території школи.
Досить вдалим виявився творчий підхід учнів до презентації своєї роботи. Президент школи Пукман К. презентувала бачення учнів щодо заходів по співпраці. Своїми виступами учні довели, що вони не лише копіюють думки дорослих, а й можуть вносити суттєві пропозиції. Зокрема, ними було запропоновано звернутися до міської ради з проханням про організацію загальноміської дискотеки з метою урізноманітнення спілкування між однокласниками.
Кульмінаційним моментом заходу став тренінг по створенню співпраці у школі майбутнього, який провела психолог школи Дзямка А.Є. Родзинкою тренінгу став виступ учасників щодо інформації про існуючі школи майбутнього.
Цікавим виявилося бажання «трикутника» у майбутньому учасниками тренінгу, котрі, розподілились на групи батьки-вчителі-учні, зуміли показати наочно своє розуміння запропонованої проблеми – погляд на школу майбутнього...
Насамкінець, було представлено проект Угоди про співпрацю, де творчі групи мали можливість внести певні корективи та пропозиції. Хочеться побажати педагогам-організаторам та лідерам учнівських колективів шкіл міста, які були присутні, аби ідеї, запропоновані на семінарі, були донесені до педагогічних, батьківських та учнівських колективів та впроваджувалося у шкільне життя.
А тим часом система шкільного самоврядування, батьківський актив, вчителі спільно долають труднощі буднів. І поки цей ланцюжок нерозривний, наша шкільна сім'я буде міцною, дружньою і щасливою.
Світлана Дудински, заступник директора ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 ім. Т.Г. Шевченка з виховної роботи.
{linkr:related;keywords:%C3%90%C2%97%C3%90%C2%9E%C3%90%C2%A8+%C3%A2%C2%84%C2%96+2;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".