Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Освіта Обласний конкурс «Вчитель року-2012» має переможця

Обласний конкурс «Вчитель року-2012» має переможця

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Найбільш престижний в освіті конкурс – це «Учитель року». Його переможці – безумовні «зірки». Призи, гранти, популярність. Конкурс, як прожектор, висвітлює «нові землі» й особистості. Цього року переможцем обласного конкурсу «Вчитель року-2012» в номінації «українська мова та література» стала
Лашкай Вікторія Степанівна.
Життєві шляхи – як ріки, а ріки – як життєві шляхи. Одні несуть свої води тихо й незворушно, інші ж вирують, намагаються знести каміння зі шляху, шукаючи нові русла. Саме такий неспокійний шлях обрала для себе вчителька української мови та літератури Мукачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка Лашкай Вікторія Степанівна. Професію педагога Вікторія Степанівна вважає своїм покликанням, своєю долею.
Учительська доля... Її обирають, вона обирає... Обирає тих, хто любить дітей, знаходить радість у спілкуванні з ними, переймається їхніми успіхами і невдачами.
В невеликому місті над Латорицею, в сім'ї Стойко у 1975 році народилася дівчинка, яку назвали латинським ім'ям Вікторія, що означає «перемога». Кажуть, ім'я визначає долю. Володарка цього імені уважна і м'яка, надзвичайно порядна і чиста душею людина, створена для любові, якою вона ділиться з оточуючими. Ніхто з рідних навіть не уявляв, що ця спокійна, лагідна дівчинка стане в майбутньому вчителькою.
Назавжди в пам'яті закарбувався перший клас і перший урок. Ще, навчаючись у початковій школі, знала – вона стане вчителем і буде працювати саме в цій рідній школі, яка носить ім'я Тараса Григоровича Шевченка. Захоплення українською мовою та літературою стало для неї пристрастю і визначило життєвий і професійний шлях. Цілеспрямована, працелюбна, допитлива, активна – так її характеризували однокласники. З дитинства любила навчатись, брала активну участь у міських, обласних олімпіадах з української мови, школу закінчила із золотою медаллю. Після закінчення університету прийшла працювати вчителем у школу, де навчалася. Та найбільше зраділа, мабуть, тому, що працювати довелося з улюбленими вчителями, тепер уже колегами. Адже є можливість для вдосконалення фахової майстерності і стати педагогом-майстром.
Висока кваліфікація, професіоналізм, глибокі знання, постійна готовність до роботи – це ділові риси Вікторії Степанівни, які вона здобула протягом 17 років наполегливої праці . Вона вимоглива, але добра і справедлива. Про таких, як вона, кажуть «вчитель від Бога». Вона глибоко продумовує кожен свій урок, кожен його етап, передбачаючи будь-яку можливу ситуацію та шляхи її вирішення. Кожен урок неповторний, оригінальний і, що найголовніше для дітей, цікавий. У Вікторії Степанівни індивідуальний підхід до кожного учня, немає забутих, не задіяних на уроці учнів. Матеріал викладає просто, доступно і легко. На уроках учні дізнаються дуже багато цікавої інформації.
В арсеналі вчителя багато методів роботи, але вибирає той, яким зацікавлює учнів до вивчення рідної мови та літератури, до сприйняття її як мистецтва слова. Ключиком до душ і сердець дитячих стають її власні захоплення, особливості її світоспри йняття. Декламування віршів - улюблене заняття на уроці, серед колег чи друзів.
Стиль її роботи з колегами і учнями – співробітництво. Уважний погляд, врі-вноважені інтонації, делікатність. Вона не тільки талановитий вчитель, але й чуйна людина, мудра і делікатна, гнучка і дипломатична, поступлива і безкорисна. Та основна її риса – працьовитість. Це справжня бджілка на освітянській ниві. Вихованці Вікторії Степанівни переможці конкурсів, міських та обласних олімпіад з української мови. Згадаймо хоча б останні досягнення її учнів: І місце в Міжнародному конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика, ІІІ місце в Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, ІІ місце в олімпіаді з україн-ської мови та літературі.
Крім усього сказаного, Вікторія Степанівна Лашкай – прекрасна господиня, вірна дружина, любляча мати.
Вслід за Лесею Українкою хочеться побажати: «Хай же привітним і теплим промінням Божа іскра горить...»
Світлана Дудински, заступник директора школи по виховній роботі-Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. Т.Г.Шевченка

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".