Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства З листів в редакцію "Мукачівської Ратуші"

З листів в редакцію "Мукачівської Ратуші"

Рейтинг пользователей: / 4
ХудшийЛучший 
ХОЧА Б НА ВИХІДНІ ЗРОБИТЬ ЦЕНТР МІСТА БЕЗ АВТОМОБІЛІВ
Чомусь не чув, щоб хоч когось останнім часом оштрафували за паркування автомобілів у центрі міста. Хоч знаю, що є рішення сесії міської ради, яким забороняється заїзд легкового транспорту в історичну пішохідну частину Мукачева.
Виняток – проїзд мешканців, які тут проживають та обслуговуючого магазини автотранспорту. Тому винесене на громадське обговорення звернення до мукачівців, надруковане в № 35 «Мукачівській Ратуші» 18 листопада справило на мене двояке враження. Приємно, що міська влада повернулась лицем до цієї проблеми, прагне її вирішити. А з іншого боку, як це зробити?
Вмовляннями справі не зарадиш, такі потрібні шлагбауми. Зрештою, чому б не влаштувати хоча б на вихідні дні, коли й більшість магазинів не працює, центр міста абсолютно без транспорту. А з часом можливо і в будні автомобілів у історичній частині Мукачева не будемо бачити.
Василь Попович, небайдужий мешканець міста.
А РОБОТИ Ж НЕБАГАТО - ВКРУТИТИ ЛАМПОЧКИ
Гарна наша вулиця Сільвая, затишна, засаджена декоративними деревами, знаходиться в центральній частині міста. Одна біда, особливо тепер з настанням ранніх сутінок, жоден ліхтар не світить. Через це неодноразово траплялись випадки, коли людей, які йшли на поїзд чи приїхали електричкою, грабували.
Ліхтарі встановлені, а ось зробити зовсім небагато – вкрутити лампочки, виявляється, нікому.
Андрій Гордубей, від імені мешканців вулиці Сільвая.
НЕ БІЙТЕСЬ ЗРОБИТИ ЗАУВАЖЕННЯ НЕВИХОВАНИМ
Недавно в «Мукачівській Ратуші» було надруковано актуальну й потрібну статтю «А що зробив ти, аби наше місто було кращим?». Не говоритиму загальні слова, наведу кілька прикладів. Проходив якось повз готель «Зірка», звідти вийшло двоє вже немолодих людей, на вид приїжджих. Один із них кинув недопалок на тротуар перед собою. Оскільки це були люди старші, то не став робити їм зауваження, просто виразно подивився на них, відтак на недопалок. І цього було досить. Молодший із них підняв недопалок, кинув до урни і вибачився за свого приятеля.
Іншого разу відпочивав я на лавиці неподалік міського Будинку культури. Тут під'їхав легковий автомобіль і зупинився майже впритул до лавиці. Водій двигуна не вимикає, обдаючи мене газом. Я зробив молодому чоловікові зауваження. Не реагує. Його товариші спостерігають, чим все закінчиться. Тож мені довелося пригрозити, що перейду від слів до діла. І тоді старший із них наказав молодикові відігнати автомобіль – «чоловік правий» – сказав грізно.
З цих прикладів видно. Що інколи досить одного погляду, а інколи потрібно застосовувати й жорстокі заходи. Ось тоді, коли кожен із нас не проходитиме повз невихованих молодиків, ми зробимо щось конкретне для свого міста.
Федір Сабов, делегат 1 з'їзду Народних Комітетів Закарпатської України.
ЯКЩО НЕ ПРИБИРАЄТЕ, ТО ХОЧА Б ОБЛАГОРОДЬТЕ
Якось прочитав у «Мукачівській Ратуші» про зруйнований фонтан на вулиці Миру навпроти «Укрсоцбанку». Справді неприваблива картина на центральній вулиці Мукачева, де завжди багато людей, зупиняються автобуси з екскурсантами.
На мою думку, якщо немає коштів аби зовсім прибрати цю малу архітектурну форму, то можливо потрібно зробити так, як на вулиці Пушкіна, де на муровані плити поклали дерев'яні лавиці. Було б і гарно, і корисно для численних пасажирів, які чекають на маршрутки.
Михайло Зейкан, підполковник у відставці.
ПОВАЖАЙМО ОДИН ОДНОГО АБО ДЕЩО ПРО КУЛЬТУРУ ОБСЛУГОВУВАННЯ
Повага один до одного починається з поваги до рідної держави, її символів. Досі не виходить з голови, як в День незалежності міг побачити державні прапори тільки в центрі біля Ратуші і не на всіх навіть державних установах. А якщо не поважаєш символи нації, то не поважатимеш і ближнього. За прикладами далеко ходити не треба.
Свою пенсію отримую в Ощадбанку. У залі, де видають пенсії, майже нікого. Отож отримав її швидко. Іду в інший зал сплатити комунальні послуги. Народу багато, а працює лише одна каса, на віконцях інших – «Технічна перерва». Запитую в дівчат за віконцями, чому ж, коли так багато людей, не обслужити їх? «Нуль» уваги. Довелося підвищити голос аби, нарешті, відкрили ще одне віконце. Всі, хто користується послугами Ощадбанку, можуть підтвердити, що це не поодинокий випадок.
Клієнта не поважають не тільки тут. Отримав недавно листа з міського енергопостачання з вимогою укласти новий договір у десятиденний строк і пишуть: «В разі невиконання або відхилення нашої вимоги вам буде припинено електропостачання до вашого помешкання без додаткового попередження». Дзвоню диспетчеру і чую: «Приходьте через тиждень»... Коли ж навчимося шанобливому ставленню один до одного?
Василь Дяченко, ветеран Збройних Сил України.
МАЮТЬ ВЛАСНІ МАШИНИ, А ЖИВУТЬ ЗА НАШ РАХУНОК, ПЕНСІОНЕРІВ
Що робити літній людині, коли вже на пенсії і здоров'я не дозволяє працювати хоч десь? Ось сиджу біля вікно і обсервую, тобто спостерігає довколишню дійсність. І одним із об'єктів мого споглядання стали майданчики для збирання сміття. Зрозумійте мій інтерес. Я плачу фірмі «АВЕ», дай їм Бог здоров'я, що Мукачево стало значно чистішим, за прибирання свого власного сміття. І коли бачу, що до наших, оплачених нами, багатьма між іншим пенсіонерами, контейнерів мало не щоранку приїздять не наші автомашини і їх власники викидають лантухи зі сміттям в наші контейнери, то це мене обурює. Чи я неправий?
Не знаю, хто би міг вплинути на власників автомобілів, але я переконаний, що з цим неподобством потрібно щось робити. На разі наведу кілька номерів авто із понад тридцяти, власники яких так полюбляють наші сміттєві контейнери, розташовані біля будинків №№ 15 і 17 на вул. Сеченова і навідуються сюди регулярно: АО 4240 АІ, АО 7410 АІ, 541-46 РЕ, АО 7115 АІ, АО 1977 АМ, АО 4864 АІ, АО 0230 АН, АО 3443 АН, АО 411 АІ. Приїздять в основному вранці і ввечері, знаючи, що чинять неправомірні дії, і за один раз заповнюють мало не два великих контейнери. З цим потрібно якось боротись. Подумаймо усієї громадою.
Василь Канчій, мукачевець.
{linkr:related;keywords:%C3%90%C2%93%C3%90%C2%B5%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%B5%C3%91%C2%80%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BB%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%B8%C3%90%C2%BC+%C3%90%C2%BF%C3%90%C2%BB%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BE%C3%90%C2%BC+%C3%91%C2%80%C3%90%C2%BE%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B2%C3%90%C2%B8%C3%91%C2%82%C3%90%C2%BA%C3%91%C2%83+%C3%90%C2%BC%C3%91%C2%96%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".