Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства МДУ відсвяткував з колоритом

МДУ відсвяткував з колоритом

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Минулого тижня в актовому залі та аудиторіях Мукачівського державного університету пройшло чимало заходів у рамках Тижня студента. Окремо слід виділити традиційний концерт, присвячений Дню першокурсника, який провели в середу. На самому його початку ректор МДУ Юрій Мигалина перерізав символічну стрічку посвячення їх у студенти.
Юнаки і дівчата змагались у конкурсі веселих та кмітливих, а оскільки їх жартам деколи не вистачало гостроти, то їм допомагали старожили вузу. В конкурсі першокурсників кращою визнали команду «Накручених», сформовану із студентів факультету туризму і готельно-ресторанного бізнесу. Найвдалішим у переможців був жарт про сучасну дружбу дівчат під час дискотеки. Доповнили вечір жартів і студенти інших факультетів. Так представники гуманітарного факультету зачитали для присутніх 10 заповідей студентів, з яких найрадикальніше виглядало таке – «Тікаєш із пар, забирай з собою пів-групи». Команда педагогічного факультету «Смайл» сипала жартами про буденне сімейне життя. Один з них змусив щиро посміхнутись всю жіночу половину залу – «Ніщо так позитивно не впливає на сонливість, як чашка кави, вилитої на блузку». Веселі та кмітливі економічного факультету показали відзначення «Великодня» окремими представниками молоді в сучасному варіанті. Найкращий жарт студентів іноземних мов був про «дівчину, яка зламала накладний ніготь, колупаючись у власному носі». В антрактах між виступами першокурсників майстер-клас гумору та співу для них давали старшокурсники. Найбільше глядачам припала до душі історія про те, як батько відряджав сина на випускний і як «закарпатський самурай» набивав вдома гурку. Сподобався їм і випадок на гідрометеостанції, де наші спеціалісти з допомогою угорського телебачення встановлювали погоду на наступний день.
В п'ятницю–суботу в стінах Мукачівського вишу провели традиційний Міжнародний конкурс молодих дизайнерів «Новий колорит – 2010». Його учасниками стали студенти Хмельницького Національного університету, Київського Національного університету технологій та дизайну, Львівської Національної академії мистецтв, Івано-Франківського Національного університету імені Стефаника, Вінницького інституту конструювання одягу і підприємництва, Мукачівського Державного університету, Виноградівського Державного коледжу і Чернівецького коледжу дизайну та економіки.
Вперше в фестивалі взяли участь студенти Луганського Східноукраїнського Національного університету імені Володимира Даля, Санкт-Петербурзького Національного університету технологій і дизайну та гостя з Угорщини Катаріна Магелай. Конкурсанти змагались в двох видах – колекції одягу, взуття та аксесуарів. Вони були представлені в номінаціях: 1) одяг – «Прет-а-порте», «Про-Арт, «Дитячий одяг»; 2) взуття та аксесуари – «Прет-а-порте» , «Про-арт» і «Аксесуари». Одяг оцінювало журі на чолі із провідним спеціалістом України в області теорії конструювання одягу, доктором технічних наук Анною Славінською.
В перший день визначали фіналістів конкурсу, а другий став бенефісом лауреатів. За результатами дводенних показів дипломи учасників фестивалю отримали Олександра Єгорова за колекцію «Наїзниця», Олександра Кудряшова за роботи «Баунті» та «Блакитна лагуна», Роберт Мілашек за показ «Компромістер», Богдан Корнійчук з колекцією «Дух часу», Юлія Білоусова, Антоніна Вдовенко, Олена Сідан за роботу «Мій каприз», Тетяна Деркач за колекцію «Володарка квітів», Аліна Джамалюк за ансамбль «Ажур», Аліса Щука за колекцію «Осіння фантазія», Валерія Погоріляк за ансамбль «Інкогніто».
Лауреатами та володарями третіх премій в різних номінаціях стали – Андрій Ращупкін з роботою «Етніка в мажорі», Ніна Кешеля з колекцією «Королева ночі», Володимир Станкович з показом «Олені», Мирослава Шегда з ансамблем «Віолетта», Вікторія Плюса з роботою «Розкіш часу», Тетяна Іванчо з колекцією «Букет з буб'янком», Вадим Новиков з роботою «Ніжність почуттів», Галина Пузиряк з показом «Горянка», Марія Трагостіна з роботами «Жіночий патруль», Тетяна Мейгес з ансамблем «І знову в школу» Вікторія Хмільовська з колекцією «Розкіш часу».
Лауреатами 2-ї премії в різних номінаціях стали Ганна Куткова і Олександра Переста за колекцію «Любов по-українськи», Олена Кукурудзова з ансамблем «Шоколадний фонтан», Ярослава Русин, Любов Худанич і Марина Марко з колекцією «Весільна», Наталія Струк з роботою «Карпатська ніч», Наталія Товбан з колекцією «На світанку», Поліна Санжеєва з ансамблем «Костянтин».
Кращими серед колекцій взуття та аксесуарів визнані роботи: в номінації «Кришталева туфелька» диплом 1-го ступеня отримала Тетяна Стаднік за колекцію «Ангельський пил» та Алла Куртинець за колекцію «Звуки «Там-тама».
В номінації «Прет-а-порте» перемогли Мирослава Лучка, Наталія Чічур та Марина Помезан за колекцію «Фольк-акценти». Її особливістю були національні візерунки нашої країни на білому полотні, а моделі виходили під українські народні мелодії.
В номінації «Про-Арт» рівних не було ансамблю Тетяни Стадник і Марії Тарасюк з колекцію «Пін-код». Моделі розіграли цілу виставу з перетворення частини чобітків на сумочку як у відомій радянській кінокомедії, коли одним рухом руки одна річ перетворюється на іншу. Причому другого дня конкурсу з точністю до відомого епізоду не спрацював замок і моделям знадобилось більше часу для згаданого вище перетворення.
В номінації «аксесуари» дипломом 1-го ступеня за колекцію «Я малюю» нагороджена гостя з Санкт-Петербургу Поліна Санжеєва. Робота вирізняється різнобарвністю та яскравістю кольорів.
Кращими колекціями одягу визнали такі роботи: в номінації «Прет-а-порте» лауреатом 1-ї премії стала Маргарита Рошинець з роботою «Вечірні походеньки». В номінації «Про-арт» рівних не було Юлії Савиній з колекцією «Альтернативне тіло». Робота виглядала найбільш нестандартною і екзотичною в порівнянні з іншими. Як зазначили ведучі свята це були єдині роботи, де автор не вимагав спеціальних параметрів моделей. До слова, Юлія отримала запрошення взяти участь у Львівському тижні моди «Саботаж» в наступному році .
Лауреатом 1-ї премії в номінації «Нові імена» стала Надія Поліщук-Залюбовська за роботу «Дух спільності». В роботі поєднано красиві жіночі костюми з чоловічим взуттям.
Володаря Гран-прі Міжнародного фестивалю «Новий Колорит – 2010» визначили серед володарів дипломів перших ступенів. Найбільшу кількість голосів членів журі здобула колекція «Конотопська відьма», особливістю якої була присутність чорної кішки як атрибуту жіночої магії та вишукане поєднання шкіри та полотна.
Відтак журі визначило кращих серед моделей фестивалю. Звання «Міс-модель» здобула Олеся Колоскіна, ноги та фігура якої, як переконалась більшість чоловічої половини залу, ідеально підійшли б до будь-якого показу мод. «Містером-модель» став брат Олесі – Станіслав Колоскін. Вони обоє отримали премії від МДУ. «Міс фотомоделлю» стала Владислава Козик, яка отримала право на ексклюзивну фото-сесію та виготовлення власного порт-фоліо.
Також визначили «Міс відео-модель», яка отримала ексклюзивне право участі в зйомках реклами, а також можливість стажування на місцевому телевізійному каналі. Нею стала Дар'я Дмитрієнко, посмішка якої вразила як журі, так і глядачів.
Хто не взяв безпосередню участь в показах, змагалися своїми виробами в інших конкурсах та виставках. Відвідуючи їх глядачі переконувались, що маючи такі талановиті руки та непересічний інтелект, наша молодь в майбутньому плідно працюватиме на благо Мукачева, Закарпаття і всієї України.
{linkr:related;keywords:%C3%90%C2%9C%C3%90%C2%94%C3%90%C2%A3;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".