Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства На замітку майбутнім пенсіонерам

На замітку майбутнім пенсіонерам

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Рано чи пізно в житті кожного з нас настає своя золота осінь. У рейтингу “найгарячіших” тем, які сьогодні жваво обговорюються в українському суспільстві - “Вихід на пенсію”. Реформаторські зміни в пенсійному законодавстві, законодавчі новації бувають не зовсім зрозумілими для пересічних громадян, тож нерідко люди не знають правил і норм, за якими обраховується пенсія, з якими документами треба звертатися до органів Пенсійного фонду. Для забезпечення відкритості в роботі органів Фонду, поліпшення якості обслуговування, вільного доступу до об'єктивної і своєчасної інформації та адаптації в швидкому і мінливому сучасному світі управлінням постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота.
На базі управління Пенсійного фонду України в Мукачеві та Мукачівському районі пройшов семінар-навчання з працівниками кадрових служб, керівниками та  бухгалтерами підприємств, організацій на тему “На замітку майбутнім пенсіонерам ”. Було, зокрема, наголошено на можливості звернення громадян до управління Пенсійного фонду України в Мукачеві та Мукачівському районі із документами, необхідними для призначення пенсії  для  їх опрацювання та проведення необхідних перевірок до настання пенсійного віку.
За зверненням пенсіонера про перевірку таких документів, спеціалісти Фонду проведуть відповідні перевірки та в разі необхідності, направлять додаткові запити, проведуть перевірки підстав видачі документів, в тому числі довідок про заробітну плату та повідомлень про доцільність/необхідність подання інших документів для їх попередньої перевірки.
Про результати проведеної роботи управління Пенсійного фонду письмово поінформує заявника, зокрема, про можливість врахувати надані документи, тривалість страхового стажу, про право на пенсію, строки для звернення за її призначенням.
Подані документи та матеріали перевірок (копії запитів, відповіді на них та отримані документи, акти перевірок, довідки та інші документи) будуть сформовані в підготовчу пенсійну справу.
Багаторічний досвід роботи показує, що люди потребують особливої уваги в період переходу на пенсію. Не всі бувають готові морально і психологічно. Люди, що звикли все життя працювати, не можуть звикнути до думки про пенсію. Тому робота нашого управління спрямована на те, щоб допомогти людині легко акліматизуватись, а також оформити вчасно і якісно всі свої документи.
Учасників семінару  проінформувано про стан пенсійного забезпечення населення та особливості діючої системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Детально зупинились безпосередньо на питаннях призначення пенсій та обчисленні страхового стажу, необхідного для її призначення. Крім того докладніше роз’яснено питання добровільної участі в загальнообов’язковому державному страхуванні та багато інших питань, якими щоразу цікавляться  мешканці краю.
Також, зроблено акцент на таких питаннях, як збір документів. При виникненні труднощів у зборі необхідних документів для підтвердження стажу – не потрібно залишатись громадянам сам на сам із своїми проблемами, потрібно прийти до управління Пенсійного фонду, наші фахівці нададуть необхідну допомогу. За сприянням Фонду неодноразово вдавалось отримати необхідні документи, що дало змогу позитивно вирішувати питання пенсійного забезпечення.
Завчасне звернення до Фонду з документами для призначення пенсій допоможе забезпечити її призначення і виплату у найкоротший строк після досягнення пенсійного віку.
Вадим Дудчук, завідуючий сектором
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".