Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства "Собачий" притулок у Мукачеві вже четвертий місяць функціонує за благодійний кошт

"Собачий" притулок у Мукачеві вже четвертий місяць функціонує за благодійний кошт

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Із фінансуванням єдиного на Закарпатті притулку для тварин, підконтрольному зоозахисникам, завжди були проблеми. І якщо минулорічного жовтня ситуація з надходженням сюди коштів більш- менш врегулювалася, то сьогодні, зважаючи на останні події в державі і спустошеність державної казни, Мукачівський «Центр контролю за тваринами» працює за благодійні внески от уже із січня.
«На сьогодні у Мукачівському притулку для тварин 45 собак. Всі вакциновані, прооперовані, доглянуті. Не спостерігається у притулку собачої агресії, випадків з нападами один на одного чи на робітників», – розповідає Єрміла Кость, директор закладу.
Нагадаємо, міський Мукачівський притулок для тварин остаточно і повністю віддали під опіку зоозахисникам 5 березня 2013 року, тож цього місяця минув рік, відколи проблема безпритульних собак в Мукачеві вирішується гуманно та з наукової позиції. Окрім зменшення кількості чотирилапих на вулицях міста шляхом стерилізації самок, «Центр» регулярно проводить інформаційну політику щодо гуманного ставлення до братів менших та цивілізованого вирішення проблеми бездомних тварин.
«Регулярно знаходимо господарів для наших утриманців. Буває, вони самі знаходять нас. Траплялося, коли в один день забирали по декілька тварин з притулку», – розповідає пані Єрміла.
Та сьогодні у закладі знову існує відчутна проблема з фінансуванням. За словами директора закладу, виплати по зарплаті та рахункам не отримували з січня. У січні ж були покриті рахунки за минулорічні листопад та грудень. Проблеми з фінансуванням давалися взнаки постійно – попри те, що Програмою на притулок щоріч виплачується 50 тисяч, кошти найчастіш надходять частинами і із суттєвими запізненнями. Однак, відколи в Україні розпочалася серйозна економічна криза, фінансування «Центру» гальмується. «Наразі функціонуємо на благодійний кошт. На щастя, є люди, які жертвують кошти на тварин. Є ті, які за власний рахунок і за нашої допомоги беруться прооперувати собаку, який живе на їхньому подвір'ї. Поки працюємо у такому режимі», – розповідає пані Ярміла.
Оскільки коштів на прогодування 45 тутешніх собак немає, то харч у притулку «благодійний» – «є люди, які жертвують його закладу, є ті, які дають нам «в борг», так би мовити, «на доброму слові». Дещо вдається купити за благодійні кошти. Всі тварини доглянуті і ситі», – каже директор «Центру».
Та попри такі реальні проблеми, єдиний на Закарпатті притулок для тварин, підконтрольний зоозахисникам, функціонує на повну. Він є хорошим прикладом для наслідування всім тим, хто бажає почати вирішувати болюче питання бездомних тварин у своїх містах чи районах. Головне – бажання, а засоби його реалізації завжди знайдуться. Ті, хто має бажання знайти доглянутого чотирилапого товариша, можуть звертатися на контакти «Центру».
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".