Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини ВІДТЕПЕР ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ НАДАВАТИМУТЬ НА КОНКУРСНІЙ ОСНОВІ

ВІДТЕПЕР ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ НАДАВАТИМУТЬ НА КОНКУРСНІЙ ОСНОВІ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
ЖРЕПи відійдуть у минуле
Останнім часом на адресу міського голови Мукачева надходить багато заяв мешканців міста щодо порушень правил паркування автомобілів на вулицях Мукачева, це питання неодноразово порушувала і «Мукачівська Ратуша» , були й депутатські запити. Тому на чергове засідання виконкому Мукачівської міської ради й було першим у порядку денному винесено питання про дотримання правил дорожнього руху та паркування автомобілів на вулицях міста. Доповідав начальник відділу ДАІ Мукачева Томаш Дулов. Він, зокрема, зазначив, що в поточному році в місті сталося 24 дорожньо-транспортні пригоди, в яких загинули дві людини, спостерігається зростання цих випадків у порівнянні з попереднім роком. Причини цих аварій – велика швидкість, неправильне маневрування, неуважність пішоходів. Найбільше аварій стається на вулицях Матросова, Д.Галицького, Я.Мудрого. Треба сказати, що тільки в Мукачеві зареєстровано майже чотири тисячі автомобілів, а до них ще додамо авто з навколишніх сіл, транзитний транспорт. Промовець висловив побажанням, щоб на жвавих перехрестях обладнали кола, як це бачимо перед шляхопроводом на вул. Миру чи на перехресті Матросова-Пряшівська. На це міський голова зауважив, що такі наміри є, споруджуватимуться такі кола біля МДУ, на перехресті Матросова-ак.Морозова...
Член міськвиконкому, начальник локомотивного депо Василь Романишин запитав у головного автоінспектора міста, коли наведуть порядок із порушниками-водіями на залізничних переїздах, зокрема, на вул. І.Франка, де машини вистроюються перед шлагбаумом у два ряди? На що почув відповідь: не вистачає наших людей. Генеральний директор ДП «Фішер-Мукачево» Василь Рябич зауважив, що пропозиція Т.Дулова встановити на світлофорі по вул. Валенберга-Космонавта Беляєва додатковий знак, який би дозволяв автотранспорту за відсутності пішоходів проїжджати і направо, не має підґрунтя, оскільки на вул. Валенберга влаштовано незаконну парковку і транспорту просто неможливо втиснутися в шляхову полосу. Натомість головлікар ЦРЛ Василь Васюта звернувся як до Томаша Дулова, так і до міської влади з проханням вирішити питання із знаками, що забороняють стоянку авто на вул. Пирогова. Вони стояли, але хтось їх демонтував і реакції на це ніякої, але накопичення таксі та інших машин тут таке, що «Швидка допомога» інколи не може проїхати, а це загроза життю людей, які потребують невідкладної медичної допомоги. Міський голова тут же дав доручення відповідним службам поновити знаки і жорстко контролювати ситуацію на цій ділянці. Відтак він спитався, які штрафи накладаються, зокрема, на порушників паркування? Коли прозвучала відповідь, із зали почулося: «То міська казна стала б мільйонером тільки з цих штрафів!». Мільйон чи ні, а десятки тисяч в бюджети різних рівнів надійшли б, тільки не Державтоінспекції і тому працівники цієї служби, судячи з виступу Томаша Дулова, й далі не зацікавлені предметно боротися з проблемою паркування.
Міський голова Золтан Ленд'єл коротко прокоментував почуте. Потрібно за малої чисельності працівників міського ДАІ кожного дня визначати найбільш актуальні напрямки, точкові зони, а не стояти годинами на одному місці. Якщо наші люди виїжджають, приміром, за кордон, то відразу пристібають паски безпеки, зменшують швидкість, бо знають, що штрафи там вдесятеро більші, ніж в Україні. І там ніякими посвідченнями, «крутими» номерними знаками не відкупишся. Чому цього немає у нас? Боротися з тими явищами, які обговорювалися, можна лише одним способом – штрафувати. І міська влада від Державтоінспекції цього вимагатиме.
Актуальним було і питання про хід надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам міста, квартири яких відключені від центрального теплопостачання, для встановлення автономного опалення. Начальник управління праці та соціального захисту населення Володимир Красновський доповів, що на сьогодні подано понад півтори тисячі заяв, допомогу отримали 613 громадян Мукачева пільгових категорій, використано 2.195 тисяч гривень. Міський голова зауважив, що допомоги попросили понад сімсот пенсіонерів, які не входять до пільгових категорій, натомість ще є багато таких, які підпадають під ці категорії, але досі не звернулися до міськвиконкому хоч опалювальний сезон вже почався. На них чекають, бо тільки задовольнивши їх потреби можна буде вирішувати питання з іншими, які вже сьогодні просять компенсацію за раніше встановлене автономне опалення.
Виконком ухвалив рішення про зміну статусу дитячого будинку сімейного типу сім'ї Бюргер, оскільки через вибулих вихованців тут залишилося тільки четверо. Тому відтепер це буде прийомна сім'я. Ухвалено рішення про зміни до Статуту Мукачівської міської організації «Товариство добровольців Закарпаття, учасників 2-ї світової війни», яким доповнено категорії громадян, які можуть бути членами цього Товариства.
Виконком вніс зміни в своє рішення про організацію та впорядкування дорожнього руху міжміського, приміського і міського пасажирського транспорту вулицями міста. Вирішено внести зміни в п. 2 рішення виконкому від 26.06.2011 р. № 176, виклавши в такій редакції:
– з Чопського напрямку вулицями: графа фон Шенборна, І.Зріні, Берегівська, 26 Жовтня, Горького, І.Франка, Миру, Єсеніна, автостанція. У зворотному напрямку з автостанції – по цьому ж маршруту;
– з Берегівського напрямку вулицями: Берегівська-об'їзна, Фурманова, Берегівська, Лучкая, Я.Мудрого, Горького, І.Франка, Миру, Єсеніна, автостанція. У зворотному напрямку з автостанції – по цьому ж маршруту.
І найактуальніше питання порядку денного – про внесення змін і доповнень в рішення виконавчого комітету від 30 серпня 2011 року № 215 «Про оголошення конкурсу на визначення виконавця житлово-комунальних послуг у житловому фонді Мукачева». Ухвалено Положення про конкурсну комісію з визначення виконавців послуг з управління будинком, спорудою або групою будинків; послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій; послуги з ремонту приміщень, будинків, споруд у житловому фонді Мукачева.
Розглянуто також низку приватизаційних питань, прав власності і будівництва тощо.

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".