Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини СІМ'ЯМ, ЯКІ ОПИНИЛИСЬ В СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИНАХ, також надаватимуть допомогу на встановлення автономного опалення

СІМ'ЯМ, ЯКІ ОПИНИЛИСЬ В СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИНАХ, також надаватимуть допомогу на встановлення автономного опалення

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Почалося засідання 16 сесії Мукачівської міської ради 6 скликання з організаційного питання. У зв'язку з переходом на роботу до обласного управління внутрішніх справ зі складу виконавчого комітету міської ради виведено колишнього начальника мукачівської міліції Сергія Вучкана. Депутати внесли зміни до Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку, утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів міста Мукачево, доповнивши їх пунктами: «Підтримувати санітарний стан земельних ділянок, які знаходяться в приватній власності: не допускати на них виникнення стихійних сміттєзвалищ, забезпечувати косіння трави та технічну справність огорож»; «Суб'єкти господарювання – підприємства, організації, установи, заклади та громадяни постійно прибирають прилеглу та закріплену територію, організовують вивіз сміття через уповноважене спеціалізоване підприємство».
Рішенням про організацію дорожнього руху на вулицях міста вирішено затвердити схему горизонтальної розмітки по вул. Миру; схему обмеження дорожнього руху по провулку Г.Петрова, за умови забезпечення його освітлення; схему організації дорожнього руху для влаштування дорожніх знаків «Пункт технічного обслуговування», «Пункт миття автомобілів», «Ресторан або їдальня»; схему влаштування елементів примусового зниження швидкості руху транспортних засобів по вул. Лермонтова. Депутат Василь Швардак запропонував встановити світлофор на виїзді з вул. Д.Галицького на трасу, оскільки тут часто бувають затори. Міський голова Золтан Ленд'єл повідомив, що розробляється проект спорудження тут кругової розв'язки, які вже довели свою доцільність у різних куточках міста.
Рішення міської влади про переведення учнів загальноосвітньої школи 1 ступеня № 8 до ЗОШ № 10 й відкрити на базі початкової школи дошкільний навчальний заклад мешканці міста сприйняли позитивно. Сьогодні контингент учнів ЗОШ № 10, розрахованої на 1200 учнів, складає лише 300 школярів, а початкова школа № 8 заповнена менш як на 60 відсотків. Натомість з кожним роком зростає потреба в дитсадках. Міський голова Золтан Ленд'єл нагадав депутатам, що ПШ № 8 будувалася саме як дитсадок... Як зазначалося вище, переважна більшість мукачівців рішення з цього питання сприйняла позитивно. Але не всі. Батьки учнів початкової школи почали мітингувати. Тому на зустріч з ними прийшли заступник міського голови Михайло Лабош і начальник управління освіти Терезія Тіба. Аргумент, що, мовляв, дітям складно буде переходити в іншу школу, котра знаходиться зовсім поряд, явно надуманий і бачиться за цим чиясь режисерська рука. А ось те, що батьки вклали в ремонт ПШ № 8 значні кошти, а тим часом класи для початківців у ЗОШ № 10 не відремонтовані, представники міської влади врахували. Тому на сесії було запропоновано проголосувати за переведення учнів початкової школи не з 1 січня 2012 року, як планувалося, а з початку нового 2012-2013 навчального року. А під час літніх канікул наступного року приміщення для початківців будуть належно підготовлені. Директору ПШ № 8 запропоновано посаду заступника директора ЗОШ № 10 з початкової освіти. Було ухвалено рішення також і з наступного питання порядку денного 16 сесії «Про міську програму розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року».
Як «Мукачівська Ратуша» вже повідомляла, перелік мешканців Мукачева, які отримуватимуть цільову одноразову грошову допомогу для встановлення автономного опалення, з 11 категорій збільшено до 19. На пленарному засіданні 16-ї сесії ухвалено рішення збільшити цей перелік до 20. Відтепер сім'ям, які опинилися в складних життєвих обставинах також надаватимуть таку допомогу. Рішення про надання цільової одноразової грошової допомоги таким сім'ям приймається на пленарному засіданні Мукачівської міської ради за поданням тимчасової комісії з питань надання цільової одноразової адресної грошової допомоги громадянам міста для встановлення автономного опалення на підставі Акту обстеження житлово-побутових умов проживання такої сім'ї. Рішення мудре і своєчасне, адже чимало родин проживають за межею бідності (батьки якщо і працюють, то отримують мізерну зарплату і на неї мають утримувати дітей тощо).
Внесено зміни до Програми покращення екологічного стану Мукачева на 2011 рік. Так, зокрема, загальні обсяги фінансування, в тому числі видатки міського бюджету: 1050,0 тис. грн. за рахунок коштів по збору за забруднення навколишнього природного середовища юридичних та фізичних осіб. Внесено доповнення до переліку природоохоронних заходів та об'єктів по Мукачеву на 2011 рік. З цією метою внесено зміни до міського бюджету на 2011 рік.
Ухвалено рішення присвоїти запроектованій вулиці в житловому мікрорайоні Росвигово, яка сполучатиме вулиці Данила Галицького та генерала Петрова, назву Шептицького Андрія. Заслухано Звернення громадської ради при міськвиконкомі до депутатського корпусу щодо Центрального ринку Мукачева.
Розглянуто також низку земельних та орендних питань.

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".