Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини СИЛА НАША У НЕПОРУШНІЙ, НЕЗЛАМНІЙ ЄДНОСТІ...

СИЛА НАША У НЕПОРУШНІЙ, НЕЗЛАМНІЙ ЄДНОСТІ...

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Минулої п'ятниці у міськвиконкомі відбувся «круглий стіл» з нагоди 93-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки – День соборності та 66-ї річниці утворення Закарпатської області у складі України. Вшанувати й відзначити найважливіший, найпам'ятніший в історії нинішньої незалежної та соборної України день прийшли керівники міськвиконкому, представники громадсько-політичних організацій, депутатських фракцій міської ради, керівники навчальних закладів, історики, представники засобів масової інформації...
Відкрив «круглий стіл» заступник міського голови Михайло Лабош. Відтак про історичне значення Дня соборності й Дня Свободи, про 66-річницю утворення Закарпатської області розповіла присутнім викладач історії, заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ № 20 Алла Спачинська. Своїми думками з приводу цих вікопомних для нашого народу дат поділилися голова міського об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т.Г.Шевченка Василь Софілканич, депутат міської ради Олександр Переста...
Свій виступ міський голова Золтан Ленд'єл присвятив аналізові економічної і політичної ситуації в Мукачеві, наголосивши, що розроблені міською владою заходи сприяють подальшій консолідації багатонаціональної громади міста над Латорицею, яка робить все для того, щоб між нами панували ідеї соборності, утвердження ідеалів свободи й демократії, виховання патріотизму та духовності.
Воістину, скільки би не минуло десятиліть, але думка у нас єдина. До возз'єднання Закарпаття з своєю матір'ю – Україною і після нього та й по утворенню наймолодшої в Україні області – Закарпатської, наша думка, наша мрія незмінні – жити й творити свою долю в мирі й дружбі. І те, що говорив на зібранні міський голова Золтан Ленд'єл, було абсолютно схожим з словами виголошеними головою Мукачівського міського Народного Комітету Миколою Драгулою 26 листопада 1944 року при відкритті доленосного для трудящих краю Першого з'їзду Народних Комітетів Закарпатської України, який одноголосно схвалив Маніфест про возз'єднання Закарпаття з своєю матір'ю – Україною: «За тисячу років ми навчилися не дозволяти сіяти між нами розлад, навчилися боротись і протистояти кожному, хто буде розбивати нашу єдність, бо лише так можна закласти фундамент нашого майбутнього. Якщо буде серед нас єдність, буде і згода, а де згода, там і щастя...». Добре, що майже й по семи десятиліттях думки мукачівських мерів єдині, непорушні як і наша багатонаціональна громада.
Відтак учасники зібрання поклали вінки й квіти нашої незгасної пам'яті до монумента борцям за свободу.
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".