Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини ДЕПУТАТИ МУКАЧЕВА ПРОТИ НОВОГО МОВНОГО ЗАКОНУ

ДЕПУТАТИ МУКАЧЕВА ПРОТИ НОВОГО МОВНОГО ЗАКОНУ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Одним із перших на порядку денному 29 сесії міської ради 6 скликання стояло питання про організацію дорожнього руху на вулицях Мукачева та затвердження його схеми. На пропозицію депутата Івана Чубірко відповідні служби було зобов'язано в тижневий строк встановити додаткові світлові знаки на світлофорі, що на перехресті вулиць Духновича та Садової. Відтак було розглянуто низку земельних питань, внесено зміни до складу виконавчого комітету – у зв'язку зі смертю члена виконкому Йосипа Юрійовича Біловара до складу виконкому введено начальника юридичного відділу виконавчого комітету міської ради Павла Степановича Немеша.
Виконком затвердив список присяжних мукачівського міськрайонного суду. Затверджено також міську Програму протидії захворюванню на туберкульоз в Мукачеві на 2012-2016 роки. На неї виділено загалом 900 тисяч гривень. Вирішено нарешті питання про розміщення методичного кабінету для дільничного лікаря поліклінічного відділення ЦРЛ в приміщенні навчально-виховного комплексу «Первоцвіт» (Шипка) з орендною платою 1 грн. в рік без ПДВ. Залишається тільки, щоб лікар отримував медикаменти в повному обсязі, адже через віддаленість Шипки від міста саме він покликаний надавати першу невідкладну медичну допомогу.
Скасовано рішення попередньої 28-ї сесії міськради «Про реорганізацію Мукачівської загальноосвітньої школи-інтернату I-II ступенів міської ради шляхом перетворення її на спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат I-III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів Мукачівської міської ради». Причина? Батьки не готові платити 20 відсотків від своїх доходів на утримання в цьому навчальному закладі власних дітей...
Оскільки Мукачево отримало субвенції з державного бюджету, було внесено зміни до рішення 27-ї сесії 6 скликання «Про затвердження переліку об'єктів будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності в місті Мукачево за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам у 2012 році». Цим рішенням збільшено фінансування і перелік вулиць, що ремонтуватимуться в поточному році.
Неоднозначно було сприйнято окремими депутатами проект Звернення депутатів Мукачівської міської ради до Президента України щодо Закону про мови. Своїми судженнями з цього питання ділилися депутати Іван Чубірко, Євгенія Деркач, Іван Колядка, Степан Чепак, останнього Чубірко закликав говорити на засіданні сесії українською... Натомість міський голова Золтан Ленд'єл звернувся до зали угорською, що викликали сміх і оплески, в такий спосіб обстановка розрядилася і депутати більшою кількістю голосів ухвалили Звернення до Президента. Наводимо текст Звернення.

Шановний Вікторе Федоровичу!
Ми, депутати Мукачівської міської ради не можемо залишатися осторонь загальнодержавних подій, що відбуваються в Україні. Нас турбує ситуація, що склалася в українському суспільстві в результаті прийняття 3 липня 2012 року Закону України «Про засади державної мовної політики».
Як нас депутатів, так і керівництво та членів громадських організацій, широку громадськість турбує той факт, що цей Закон було прийнято з грубим порушенням регламенту роботи Верховної Ради, без обговорення поправок та всупереч Конституції України. Поспішне прийняття даного Закону не сприяє консолідації українського суспільства, вносить розбрат та призводить до загострення суспільно-політичної ситуації. Особливо, ці проблеми актуальні для тих регіонів держави, де проживає значна частка національних меншин і, зокрема, для Закарпаття та міста Мукачева.
Вважаємо, що мовне законодавство в Україні потребує подальшого вдосконалення, але тільки цивілізованими, демократичними та законними методами із широким залученням до обговорення відповідних законів громадських та політичних організацій.
Просимо Вас, шановний пане Президенте, утриматися від підписання Закону «Про засади державної мовної політики», прийнятий Верховною Радою України 3 липня 2012 року та накласти президентське вето на цей Закон.


За дорученням міської ради, міський голова З.З.Ленд'єл

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".