Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини ДЕПУТАТИ ЗВЕРНУЛИСЬ ДО ОБЛАСНОЇ РАДИ ПО ДОПОМОГУ

ДЕПУТАТИ ЗВЕРНУЛИСЬ ДО ОБЛАСНОЇ РАДИ ПО ДОПОМОГУ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Розглянувши цілу низку земельних та орендних питань, 27 сесія Мукачівської міської ради 6 скликання внесла зміни до бюджету міста на 2012 рік, врахувавши додаткові поступлення дохідної частини спеціального фонду міського бюджету. Кошти в основному направлено на потреби комунального господарства. Затверджено Положення «Про порядок надання в оренду та встановлення розмірів орендної плати земельних ділянок у межах м. Мукачево».
Під час розгляду питання про внесення змін в Правила розміщення зовнішньої реклами в Мукачеві, депутат Василь Швардак зауважив, що в місті багато реклами застарілої, що має непривабливий вигляд й потрібно вживати якихось заходів. Міський голова Золтан Ленд'єл погодився з цим зауваженням і наказав відповідним службам провести моніторинг зовнішньої реклами і якщо вона не відповідає художньо-архітектурним вимогам, власників спочатку попередити, у разі ж зволікання – такі рекламні щити чи вивіски демонтувати.
Сесія внесла зміни в структуру, штат та чисельність виконавчих органів ради, зменшивши кількість службовців до ста і вивівши посаду заступника міського голови (Ігор Запотічний). Як ми писали, торік також було виведено посади двох заступників міського голови (Галини Гороховської та Гергеля Габора).
Розглянувши клопотання адміністрації ММКП «Мукачівводоканал» в зв'язку з виробничою необхідністю (облік видобутої питної води по свердловинам на водозаборах) та ліквідацією системи центрального теплопостачання багатоповерхових житлових будинків, міська рада вирішила: ТзОВ «І.Т.В. Сервіс» передати безоплатно 54 комплекти теплових лічильників на баланс водоканалу.
З проханням перевірити законність встановлення вишки телефонного мобільного зв'язку в мікрорайоні Росвигово із депутатським запитом звернувся Олександр Переста. "До мене, як до депутата Мукачівської міської ради, звернулися мешканці мікрорайону Росвигово про те, що на території приватної автостоянки встановили вишку телефонного мобільного зв'язку. Цей мікрорайон є густонаселеним і мешканці стурбовані розташуванням такого об'єкту біля багатоповерхівок,  адже відомо, що такі прилади мають потужне випромінювання, яке шкідливе для здоров'я», – сказав він. Питання було поставлено на порядок денний і депутати підтримали свого колегу, ухваливши рішення щодо перевірки законності  встановлення телефонної вишки у мікрорайоні Росвигово, а саме, чи є на це всі дозвільні документи.
Депутати Мукачівської міської ради звернулися до Закарпатської обласної ради і облдержадміністрації з проханням про виділення додаткових коштів, оскільки відповідно до доведених контрольних показників, розрахованих Мінфіном України, у 2012 році на фінансування захищених статей видатків та видатків на забезпечення пальним станції швидкої медичної допомоги передбачено 187, 101,8 тис. грн. за мінімальної фактичної потреби 202 332,2 тис. грн. Виходячи з цього депутати просять в облради додатково 15 230,4 тис. грн.
А на завершення сесійного засідання відбулося урочисте вручення щорічної міської літературної премії імені Юрія Мейгеша талановитому мукачівському письменнику Мирославу Дочинцю за його книгу «Вічник».
Рішення «Про заснування щорічної міської літературної премії імені Юрія Мейгеша – українського письменника, почесного громадянина міста Мукачева» було прийняте ще минулого року. Її вручають з нинішнього року за рішенням спеціально створеної персональної комісії. Грошовий еквівалент премії встановлено в розмірі 3000 гривень. Під оплески сесійної зали міський голова Золтан Ленд'єл вручив першому лауреату цієї премії Мирославу Дочинцю відповідний Диплом і спеціальний барельєф та квіти. Перший лауреат міської премії Юрія Мейгеша з хвилюванням відзначив, що ця відзнака для нього надзвичайно дорога, адже Юрій Мейгеш був його духовним і літературним наставником. Доречно відзначити, що цими ж днями роман «Криничар» Мирослава Дочинця одноголосно обрали серед 50 творів переможцем Міжнародного літературного конкурсу. «Козацька балачка», що проходить у День народження письменника Олександра Ільченка - автора славнозвісного роману «Козацькому роду нема переводу».

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".