Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Спортивні новини По грі і рахунок

По грі і рахунок

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Комфортабельний «Неолаз» з брендуванням емблеми та назви ФК «Мукачево» по обох боках обшивки автобуса, долаючи підйоми та спуски, по мальовничому краєвиду долини бурхливих рік Боржава і Тиса та привертаючи увагу водіїв автомашин і зацікавленні погляди мешканців населених пунктів, завчасно доставив нас, тобто футбольну команду, до хустського стадіону «Авангард», на якому через строго визначений регламентом час відбулась одна з шести футбольних вистав за програмою 4-го туру чемпіонату Закарпаття. На нас очікував місцевий «Нарцис». До речі, суперовий автобус не першій рік обслуговує футбольний клуб «Мукачево» з легкої руки шанованої людини – народного депутата України Василя Петьовки.
Ну, а сам матч розпочався майже при порожніх трибунах. Задля інтересу, а не заради статистики, я спробував перелічити присутніх, яких разом з нами виявилось не більше двохсот. Така мізерна кількість вболівальників на спорткомплексі, що налічує понад три з половиною тисяч місць, мабуть була прямо пов'язана із заходами, які проводились на честь Дня міста Хуст, колишньої столиці Карпатської України.
Зі стартових хвилин двобою стала очевидна явна перевага гостей. Мукачівці весь період грали, як то кажуть, першим номером. Боротьба в основному йшла на половині господарів поля, хустчани докладали всіх зусиль, відбиваючи м'яча куди попало і як попало, то в аут, то на кутовий. Достатньо відзначити, що наш кіпер Емеріх Князь вступив у гру тільки на 23-й хвилині, спокійненько вийшовши з воріт назустріч кулястому, якого закинули «за комірець» лінії захисту. А цьому передували наступні події. На 12-й хвилині небезпечно пробиває по воротах Василь Варга, виручає нарцисівців голкіпер. Але навіть і він був безсилий після проходу Славіка Бундаша, що відтягнув на себе двох захисників, перекинувши м'яча на відкритого Володю Бабича. Один дотик і рахунок відкрито – 0:1. На двадцятій – зносять по центру, перед штрафною площиною того ж «Бундія», він же й пробиває, на перепоні перекладина. Почергово підключаються до атак крайні захисники, зліва виконує забігання Василь Горський, справа – Михайло Крьока, створюючи навісами або сольними проходами небезпеку в штрафній суперника. Під кінець тайму Володя Бабич отримує травму, лікар команди надає медичну допомогу і стає зрозумілим, що навряд чи вдасться зіграти хлопцеві до фінального свистка. Спроби хустчан контратакувати результату не приносять. Гості продовжують тиск, домінуючи на футбольному газоні. Не зважаючи на це, команди йдуть не перерву з тим же рахунком – 0:1. Після матчу інспектор федерації футболу Федір Варга, маючи на увазі кількість створених і невикористаних ФК «Мукачево» моментів, скаже приблизно так: «У першій частині гри ви мали «порвати господарів на паздірря», а у другій – відпочивати». І з цим не можна не погодитись.
На початку другого тайму мав можливість відзначитись Василь Горський, перший його удар головою, як і повторний – зліва, у ближній кут, відбиває воротар. Всі наші знов на половині поля суперника, плетемо ажурне мереживо на кшталт «Барселони», втрачаємо м'яча, і як це завжди буває - несподіваний довгий пас з глибини поля на вихід: двоє нападників опиняються віч-на-віч з Емеріхом Князем, якому не залишається нічого іншого, як вийняти кулястого з сітки своїх воріт – 1:1.
Після цього гра пішла наперекіс. Надихнуті успіхом футболісти «Нарциса» із завзяттям взялись за роботу, в наших відчувається напруження, всі атаки, як хвилі розбиваються об оборонні редути, удари не лягають у ціль – то вище воріт, то повз стійок. За кутовим слідує інший, і з лівого флангу, і з протилежного, спливає час, а рахунок незмінний. Отримує травму та покидає межі поля граючий тренер Василь Варга, вступає в гру досвідчений Володимир Лукашук з функціями опорного півзахисника та відповідним обсягом дій. Після довгої перерви в зв'язку з відновленням після операційного втручання в колінний суглоб, у складі мукачівського клубу, на загальну радість, знов з'являється здібний півзахисник Василь Вах. Думається, ми побачимо його і в наступну неділю в домашньому матчі.
Судоми гравців команди ФК «Нарцис», зупинки в грі, надання їм допомоги, свідчать про явну перевтому спортсменів. Чудово розібрався в цій ситуації арбітр Юрій Бобаль, правильно розрізнивши наслідок перевтоми від умисного затягування часу. А окремі вболівальники, підігріті «святковим настроєм», і мабуть бажанням вплинути на результат, стали вигукувати на адресу гравців та суддів непристойності. На превеликий жаль, їх не змогли зупинити ні присутність працівників правоохоронних органів, ні керівництво стадіону та футбольного клубу «Нарцис», абсолютно на це не реагуючи.
Зростає напруження, футболісти нервують, атмосфера на полі віщує грозу. Володя Лукашук з Василем Вахом розігрують кутовий, перепасовка на Йосипа Бундаша, і м'яч врізається в бокову сітку... ззовні лівої стійки прямокутника. Кутовий справа, Мирослав Бундаш посилає кулястий в штрафну площину, той знаходить центрального захисника Едуарда Стецо (або навпаки), який в падінні, невідпорним ударом головою в дальній кут воріт, забиває переможний гол. Радості дійсно меж немає. Йде 90-а хвилина. Дружні обійми, поплескування по плечах... та суддя в полі наполягає на продовженні, до кінця матчу залишаються лічені хвилини. І ось фінальний свисток Юрія Бобаля, перемога, а рахунок – по грі! Таким чином ФК «Мукачево» зберігає лідерські позиції, продовжуючи очолювати турнірну таблицю чемпіонату.
Григорій Куруц, майстер спорту
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".