Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Спортивні новини ГОЛИ, ОЧКИ, ПЕРЕМОГИ...

ГОЛИ, ОЧКИ, ПЕРЕМОГИ...

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Минулого вівторка у вщерть заповненому залі міського Будинку культури, чинно, як перед серйозним футбольним поєдинком, на глядацьких місцях сиділи хлопчики різних вікових груп, одягнутих в футбольну форму. Це – майбутнє закарпатського футболу. Тут були і їх батьки, тренери, шанувальники гри, громадські активісти... В цей день сцена на дві з половиною години перетворилася на арену вшанування улюбленої в нашому краї футбольної дружини. Святкували 6 років з дня заснування спортивного клубу ФК «Мукачево».
Бурхливими оплесками присутні зустріли дорогих гостей свята – Мукачівського міського голову Золтана Ленд'єла, його заступника Михайла Лабоша, заступника голови федерації футболу Закарпаття Віктора Наскалова, президента дитячого футбольного клубу «Мукачево» Віктора Ряшко, мецената клубу, Почесного громадянина Мукачева Шандора Пака, засновників клубу «Мукачево» Золтана Сільваші, Олександра Ціви, Валерія Печори, голови дитячо-юнацької футбольної ліги «Закарпаття» Василя Качура та інших...
Як довідалися глядачі із сторінок історії футболу, ця захоплююча гра налічує на Європейському континенті понад 800 років. У нашому краї футбольні поєдинки стали відомими понад століття тому. А дитячий футбол у місті над Латорицею було засновано ще в 2001 році з ініціативи думаючих, небайдужих людей Золтана Сільваші, Олександра Ціви та Валерія Печори. Винуватець урочистостей – дитячо-юнацький футбольний клуб «Мукачево» почав свою історію з 2005 року, коли для нього меценат Щандор Пак заснував Благодійний фонд підтримки. Того ж року у відповідь на прохання батьків юних футболістів, тренування дітей 1996-1997 років погодився проводити Золтан Сільваші.
Футбольне Мукачево має ким і має чим гордитися. На наших стадіонах починався шлях у великий футбол Почесних громадян Мукачева олімпійського чемпіона Йосипа Беци, капітана «Динамо» (Київ) і збірної СРСР Василя Турянчика, Золтана Мілеса, майстра спорту СРСР, (капітана московського «Локомотиву»), його брата Василя Мілеса («Чорноморець» Одеса), Георгія Кулла («Крылья Советов»), Петра Крайняниці, гравців «Динамо» (Київ) – Тиберія Поповича, Федора Медвідя, Степана Решка, Івана Мозера («Спартак» Москва), Василя Кобина («Шахтар» Донецьк), заслуженого тренера України Карла Сабо та багатьох інших зірок першої величини...
Спадкоємцями спортивної слави майстрів спорту міжнародного класу уже стають юні вихованці футбольного клубу міста над Латорицею. В 2006 – 2009 роках ДЮФК «Мукачево» брав активну участь у багатьох міських, регіональних та міжнародних турнірах і виборював при цьому призові місця. Зокрема, він здобув перші місця у міських поєдинках на честь Дня Конституції України, до Дня Великої Перемоги, Дня незалежності України та в турнірі на честь заслуженого тренера України Карла Сабо та друге місце в турнірі, присвяченому світлій пам'яті асистента рефері FIFA Володимира Югаса.
Юні футболісти Мукачева стали переможцями обласних змагань на приз клубу «Шкіряний м'яч» серед дітей 1996 року народження сезонів 2206/2007 та 2207/2008 років. В аналогічних поєдинках першість виборювали юні спортсмени 1997 та 1998 років народження в турнірах, проведених у 2008/2009 роках. Майбутнє мукачівського футболу дало про себе знати, здобувши перемоги в зональних Всеукраїнських змаганнях на приз клубу «Шкіряний м'яч» серед дітей 1997-1998 років народження в сезонах 2008/2009 років та виборовши перше місце в турнірі, присвяченому пам'яті Б.Маркевича серед дітей 1996 року народження в сезонах 2009 і 2010 років.
Майбутні резервісти футбольного Закарпаття з Мукачева беруть активну участь у першості України серед команд ДЮФЛ (перша ліга), де також посідають перші сходинки п'єдесталу пошани. Вони стали чемпіонами Закарпаття у віковій групі 1996-1997 років народження сезону 2008 років, та вибороли срібло в обласних змаганнях сезону 2009-2010 років серед дітей 1998 року народження.
Дають про себе знати юні футболісти Мукачева й на міжнародних турнірах. Зокрема, вони стали золотими призерами Міжнародного турніру «Network Twenty One-CUP 2007, 2008». У 1998-1999 роках вони ставали бронзовими призерами в турнірі на «Кубок Ретро». Срібло підкорювалося нашим юним спортсменам в турнірах, присвячених пам'яті В.Ковача, зокрема, юним футболістам 1996, 1998, 1999 та 2000 років народження.
Знають про спортивні досягнення, наполегливих до перемоги юних футболістів з Мукачева і в Міжнародній футбольній лізі ФІФА, бо мукачівці стали переможцями міжнародних футбольних поєдинків у містах Ніредьгаза, Дебрецен, Копошвар...
З великою увагою було вислухано вітальне слово міського голови Золтана Ленд'єла який вручив тренерам і вихованцям футбольної зміни Почесні грамоти й Подячні листи. Юних футболістів, тренерів, вихователів, спонсорів привітали голова федерації футболу «Закарпаття» Михайло Ланьо, президент дитячого футбольного клубу «Мукачево» Віктор Ряшко, генеральний директор футбольного клубу «Закарпаття» Іван Шіц, засновник клубу «Мукачево» Олександр Ціва, меценат клубу Шандор Пак та інші.
Юним футболістам почесними гостями свята футболу було вручено цінні подарунки. І, як завжди, бадьорий настрій спортсменів підтримували хороша пісня, запальний танець, захоплюючі номери вмілих артистів самодіяльного цирку «Дружба» з міського Будинку культури. Безумовно, вшанування юних спортсменів додасть їм сил і снаги на нові перемоги уже в цьому році. Щасти вам, юна зміно футбольного Мукачева!
Михайло БЕЙРЕШ
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".