Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства СВЯТО МЕДУ У МУКАЧЕВІ. НАМ ЗНОВУ ДАРУВАЛИ БОЖЕСТВЕННИЙ НЕКТАР

СВЯТО МЕДУ У МУКАЧЕВІ. НАМ ЗНОВУ ДАРУВАЛИ БОЖЕСТВЕННИЙ НЕКТАР

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Тепер Мукачево і важко уявити без Свята меду, так само, як і без «Червеного вина», Всеукраїнських мистецьких фестивалів. Приємно, що ми є піонерами в проведенні подібних заходів. Так, приміром, обласний центр уже за нами почав проводити винні фестивалі, а з нинішнього року – і медовий.
Ще задовго до проведення цьогорічного Свята меду знайомі запитували, коли ж воно відбудеться. І ось нарешті минулої п'ятниці центральна площа міста вкрилась різнокольоровими наметами, повітря наповнилось запашними ароматами. Треба однак відзначити, що цьогорічне свято не було таким масовим, як минулорічне. Голова міського Товариства бджолярів Валерій Кречковський пояснює це тим, що цього літа стояла дуже посушлива погода і, зрозуміло, багато пасічників недобрали меду. Окрім того, як зазначив пасічник Дмитро із Долини, у них на подібних заходах такої високої плати за оренду наметів, як у Мукачеві немає, адже не кожному повернуться 480 гривень, сплачені за три дні, тому, можливо, не всі бажаючі і приїхали. Та все одно на Свято меду до Мукачева з'їхались бджолярі з багатьох куточків України, зокрема, Полтавщини, Черкащини, Івано-Франківщини, інших областей, не кажучи вже про низинні райони краю.
На урочистому відкритті свята як завжди порадували феєричними піснями і танцями вихованці міського Будинку школярів. До уваги гостей і мешканців міста були представлені не лише українські танці зразкових хореографічних колективів та вокальні ансамблі, але й колоритні, жартівливі театральні сценки. Після закінчення святкової програми всі її учасники мали змогу скуштувати солоденького меду місцевих пасічників.
Відтак учасників та гостей свята, всіх мукачівців поздоровив з відкриттям IX Мукачівського свята меду міський голова Золтан Ленд'єл, який запросив усіх відвідати перший в Закарпатті музей меду, що відчинив свої двері недавно. Валерій Кречковський від імені пасічників міста, як і в попередні роки, вручив вихованцям Мукачівських дитячих будинків сімейного типу відерцята із запашним медом.
І якщо за хмарної суботньої погоди на святі було менше відвідувачів, ніж очікувалося, то вже в неділю пригріло сонечко і біля наметів з медом було не пройти. Свято меду традиційно супроводжується і ярмарком народних промислів. Мукачівці і численні туристи мали можливість придбати до вподоби вишивані сорочки, глечики, вироби з дерева тощо.

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".