Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства ЧИМ ЗАПАМ'ЯТАВСЯ ВАМ РІК 2010 І ЩО ЧЕКАЄТЕ ВІД 2011 РОКУ?

ЧИМ ЗАПАМ'ЯТАВСЯ ВАМ РІК 2010 І ЩО ЧЕКАЄТЕ ВІД 2011 РОКУ?

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Золтан Ленд'єл, міський голова Мукачева:
– Підсумовуючи рік, що минає, хочеться згадувати тільки хороше, щоб з добрими спогадами і настроєм зустріти Новий рік. Не буду оригінальним, якщо скажу, що для мене як патріота Мукачева, який тут зростав, радісною подією стало визнання нашого Мукачева в п'ятірці найкращих міст України за комфортністю проживання. Бути поряд з такими містами, як Харків, Київ, Чернівці, Івано-Франківськ, – велика честь. До речі, від 4 місця нас відділяє тільки один бал, тож у наступному році будемо прагнути піднятися в рейтингу журналу «Фокус» на одну, а то й дві сходинки. Для цього є всі передумови. Для прикладу державні будівельні норми передбачають 6 кв.м. зелених насаджень на одну людину, а в Мукачеві на одного мешканця припадає 36 кв.м. – це один з найвищих показників в Україні. Інше – рівень безробіття в нашому місті складає 1,4 відсотки, що надзвичайно дивує іноземні делегації. Ще одна знакова подія 2010 року – повернення в Мукачево потужної корпорації «Флекстронікс», вже завозиться сучасне обладнання більш як на 16 мільйонів доларів, а в першому кварталі 2011 року приступлять до роботи понад дві тисячі робітників, яких уже набирають і навчають. Отже, в нашому місті не матиме роботи тільки той, хто не хоче її мати. Якщо говорити про очікування від наступного 2011 року, то фундамент багатьох програм і проектів було закладено у році, що минає. За кордоном Мукачево визнають інвестиційно привабливим, цього року наше місто відвідало як ніколи багато іноземних делегацій. Ми зустрічалися з мерами міст чи їх повноважними представниками з Італії, Угорщини, Хорватії, які приїхали з пропозиціями укладення партнерських зв'язків. Знайомились з нашим гарним містом дипломати і посли Ради Європейського Союзу, Франції, Великобританії, США, Китаю, Угорщини вивчали наші інвестиційні можливості. Головне сподівання в наступному році покладаю на стабілізацію економіки, як у державі, так і в Мукачеві. Вважаю дуже позитивним досягненням 2010 року результати виборів до місцевих органів. У Закарпатті й, зокрема, в Мукачеві перемогли представники Єдиного центру, лідером якої є Почесний громадянин Мукачева, міністр МНС України Віктор Балога. Він вкотре продемонстрував державницьку мудрість, об'єднавши політичні сили задля забезпечення стабільності в краї, що є запорукою розвитку міст і сіл Закарпаття і це демонструє всій Україні дуже важливий позитивний досвід. Я вдячний виборцям Мукачева, які довірили нашій політичній силі долю міста. І сьогодні депутати міської ради 6 скликання демонструють відповідальність і турботу за майбутнє рідного Мукачева. Користуючись нагодою бажаю всім мукачівцям здійснення їх сподівань, благополуччя і процвітання!
Марія Оленушинець, директор «АВЕ-Мукачево»:
– 2010 рік запам'ятався в першу чергу початком діяльності компанії АВЕ на території міської громади Мукачева. Вразив неабиякий контраст у сприйнятті нового підходу в поводженні з відходами населенням. З одного боку свідома частина мешканців міста, які не дивлячись на сніг та холод, з перших днів роботи нашого підприємства стояли в довгих чергах, щоб укласти договір на вивіз відходів. Для мене це і є справжнє відкриття цвіту міської громади. З іншого боку - це неприйняття і супротив новим ідеям, які на превеликий жаль чинить інша, хоч і зовсім вже незначна частина мешканців. На загал рік, що минає, був успішним для нашого товариства. Адже наразі нашими клієнтами є 80% мешканців Мукачева - такого результату не мав жоден з наших попередників. Окрім того ми надаємо послуги близько 750 підприємств та організацій міста. Крім подяки всім працівникам ТОВ «АВЕ Мукачево» за чудову роботу хочеться також висловити слова подяки міській владі за підтримку та сприяння. Слід зазначити, що реалізація інвестиційної угоди між АВЕ та Мукачевом здійснювалась в самий розпал світової економічної кризи. Всі добре розуміють, що подібне рішення інвестор може прийняте лише за умов абсолютної довіри та переконаності в європейському характері як керівництва, так і мешканців міста. Результати нашої роботи в місті вже досить помітні. Це і нова сучасна сміттєзбиральна техніка, і європейська контейнерна система для накопичення відходів, і нові контейнерні майданчики. В минуле відійшли купи сміття на вулицях історичного центру міста. Акцепт населення до нас зростає.
Від нового року я очікую здійснення всіх наших планів, а вони досить амбітні. Адже наше товариство планує ввести в наступному році селективний або роздільний збір відходів. Це допоможе нам вийти на технологічно вищий рівень поводження з відходами. Окрім того це дасть змогу значно знизити об'єми відходів, які захоронюються, і тим самим зменшити навантаження на довкілля. Я впевнена, що більша частина мешканців міста морально готова до селективного збору. Паралельно «АВЕ Мукачево» ініціюватиме еко-освітню роботу, адже правильному поводженню з відходами потрібно вчити змалку. 2010 рік був переломним у світогляді мешканців міста щодо важливості питання поводження з відходами. Та одним з аспектів культури особистості має бути екологічна вихованість, яка в першу чергу проявляється у відповідальному ставленні до навколишнього середовища. Я переконана, що 2011 рік буде роком становлення європейської екологічної культури в місті. Всім клієнтам ТзОВ «АВЕ Мукачево» хочу щиро подякувати за довіру та побажати миру, щастя, здоров'я та благополуччя в новому 2011 році.

ВАСИЛЬ Рябич, генеральний директор СП «Фішер-Мукачево»:
– Не знаю для кого як, оскільки в цілому 2010 рік для країни був дуже складним, для нас, вважаю, він був вдалим. Нам вдалося на 30 відсотків збільшити виробництво. Сьогодні відправляємо свою продукцію – лижі, ключки в 43 країни світу, одним словом, майже в усі, де популярні зимові види спорту, зокрема, Канаду, США, Німеччину, Італію... Цього року ми відкрили поряд з підприємством на вул. академіка Морозова свій фірмовий магазин. Це важливо, бо останніми роками Закарпаття стає в цілому популярним зимовим курортом і покупців лиж, зокрема, не бракуватиме. Отож, 2010 рік проводжатиму, як і весь наш колектив, у доброму настрої.
Що чекаю від 2011 року? Подальшого зростання, запланували наростити виробництвом ще на 10 відсотків, буде створено 158 нових робочих місць, буде збільшено соціальний пакет, з 1 січня підвищуємо заробітну плату для всіх робітників на 15 відсотків. А також плануємо створити нове виробництво, не пов'язане з лижами і ключками. Яке саме, побачите в наступному році. Вітаю всіх мукачівців з Новорічно-Різдвяними святами!

Петро Басараб, генеральний директор фірм "Едельвейс-Лего" і "Карпати-Інтерконтиненталь":
– Знаєте, що тішить на фініші року? Держава не має перед нами боргів, ми – перед нею, а головне – не боргуємо своїм працівникам. У 2010 році ми працювали ритмічно, зросли динаміка виробництва і зарплати. І це при тому, що з 13 підприємств нашого профілю в Україні дванадцять припинили виробництво, їх обладнання перемістили в основному в Китай. Сьогодні ми експортуємо свою продукцію в Швейцарію, Бельгію, Німеччину, Голландію. А там, як розумієте, вимоги до якості і асортименту дуже високі. Цього року повністю перейшли на виробництво жіночого одягу «Едельвейс-Лего», натомість «Карпати-Інтерконтиненталь» спеціалізується на пошитті чоловічого.
Від 2011 року чекаю, що держава нарешті повернеться лицем до легкої промисловості, дасть якісь податкові пільги виробникам, адже одними деклараціями ситий не будеш. На жаль, ми ще дуже залежні від політики.


Юрій Мигалина, ректор Мукачівського Державного університету, професор:

– Рік, що минає, був досить напруженим. Ми мали підтвердити ліцензію, в повному обсязі пройти акредитацію, залишилося завершити її з окремих спеціальностей. Всі заплановані програми виконано. Тому 2010 роком задоволений, проводжатиму його в доброму настрої.

Непростий, ой, дуже непростим буде наступний 2011 рік. Почнеться реформування вищих навчальних закладів, будуть серйозні проблеми, адже не розроблено концепції цих реформ, на мою думку ще досі немає належної програми реформування вузів, толком ніхто не знає, як це робити. Не наламали б дров, як це, на жаль, бачимо останнім часом. Мене турбують непрості часи, які настануть. Але буду дивитись в наступний рік з оптимізмом, адже без нього ніяк не можна.

Марія Бігун, директор з виробництва трикотажної фірми «Мрія»:

– Як не парадоксально це звучатиме за нинішньої економічної ситуації в державі, а для нашого колективу 2010 рік був роком стабільності. Ми вчасно виплачували заробітну плату, нарощували виробництво. Сьогодні експортуємо свою продукцію в 17 країн світу. Більше того, у цьому році 10 відсотків своїх виробів реалізовуємо в Україні, їх залюбки купують в Києві, Сімферополі, Львові... Окрім того відкрили перед основним корпусом фабрики свій фірмовий магазин, де наші вироби можна придбати за оптовими цінами. А в особистому житті? Завжди поспішаю додому до своїх чотирьох онуків. Цього року пішла у перший клас Вікторія, у 5 класі вчиться Даніела, пішов у дитсадок дворічний Юрчик, а 4-річний Емчик там уже «старожил».Від 2011 року багато не хочу, хай буде не гіршим за попередній. Хай у державі буде мир і злагода, адже від протистоянь ми вже так втомилися. 

Володимир Волонтир, директор хорової школи хлопчиків та юнаків, заслужений діяч мистецтв України:
– У березні цього року обласний рейтинг «Лідер року» визнав нас переможцями за номінацією «Культурно-просвітницька діяльність» за 2009 рік. У травні виступали з концертами в папській базилиці «Санта Марія маджоре» в Римі і в соборі Святої Софії. Виступали зі спільними концертами з хором хлопчиків і юнаків Київської Національної музичної академії в замку Паланок, Християнському культурному центрі на святі хорової музики, яке проводимо вже впродовж 22 років. Цими днями давали Різдвяні концерти в словацьких Пряшеві, Свиднику, Вранові над Топлів, а сьогодні (розмова відбувалася у вівторок, 28 грудня) даватимемо різдвяни й концерт у Християнсь кому культурному центрі. Мені приємно, що мої власні твори звучали цього року в Києві на міжнародному музичному фестивалі «Київ-музик Фест» і мені присуджено обласну премію ім. Дезідерія Задора у номінації «Композитор».
Бажаю, щоб 2011 рік був не гіршим за 2010-й, а кращим – однозначно. Щоб легше вдавалося реалізовувати творчі задуми і щоб відродився Мукачівський Міжнавродний хоровий фестиваль, яких було вже чотири і Мукачево вагомо підтвердило почесне звання культурно-мистецького центру Закарпаття.


Михайло Попович, директор Мукачівського коопторгу:
– З гордістю можу сказати, що в 2010 році ми все заплановане – заготівлю, виробництво, реалізацію, розвиток громадського харчування виконали. На завершальній в році зустрічі з колективом скажу людям: вже так склалося, на жаль, що завжди чекаємо на гірше, а виходить завдяки нашим спільним зусиллям на краще. Будьмо заповзятими і ми переможемо. Подивіться, за роки незалежності колись могутній кооперативний рух занепав, у багатьої регіонах ледь животіє. А ми встояли і розвиваємось. Досить сказати, що представляючи Закарпаття на восьми Міжнародних аграрних виставках, ми вісім разів ставали їх лауреатами.
У 2011 році чекаю на кроки Уряду щодо реструктуризації м'ясо-молочної галузі, нарощування виробництва. І щоб податки були розумними, а не драконівськими, сприяли відродженню і розвитку кооперативного руху.


Сергій Вучкан, підполковник міліції, начальник Мукачівського МВ УМВС України в Закарпатській області:
– Перед початком Нового року кожен намагається підвести риску та оцінити те, наскільки впорався з поставленими завданнями на рік, що минає. Відтак, пригадуються яскраві події з особистого життя та ситуації на роботі. Для мене особисто 2010 рік був насиченим, відповідальним, можливо, навіть дещо напруженим і складним. Саме у цьому році мені довелось очолити один із найбільших в області відділів міліції – і це Мукачівський МВ УМВС України в Закарпатській області. Та пріоритети для мене не міняються: будучи рядовим працівником органу внутрішніх справ або ж керівником міськвідділу. Моє завдання – як у році, що минає, так і в наступаючому 2011, щоб міліція працювала для людей. Одна з основнох моїх задач, як керівника, щоб кожен працівник органів внутрішніх справ у місті, вчасно реагував і вирішував скарги та заяви громадян, не порушуючи при цьому їхні права та свободи. Людина, яка носить погони, а особливо працівники відділу, який я очолюю – має бути взірцем законності для кожного мукачівця.
Новий рік – дуже відповідальний і складний для правоохоронних органів в цілому. Вже сьогодні на міліцію чекають грандіозні зміни і скорочення серед особового складу. А головне, яким би не був рік, що минає, – він вже цінний, бо приніс всім нам незамінний досвід. Я щиро вірю, що 2011 рік буде кращим за минулий, і що ми разом зможемо зробити, аби кожен мукачівець почував себе спокійно на вулицях міста.
Напередодні Новорічних та Різдвяних свят, хочу щиро побажати усім родинам щастя, успіхів у здійсненні задумів та міцного здоров'я на довгі роки. Нехай ці веселі свята принесуть у ваш дім радість, затишок та добробут!


Юлія Кілару, директор фірми «Аудит»:
– У 2010 році були приємні і неприємні миттєвості. Рада за свій дружній колектив, який добре попрацював. Він підтримав мене в рішенні допомагати сиротам і знедоленим. Значну частину прибутку направляємо на благодійництво. Вже багато років шефствуємо над Чинадієвським і Домбокським сиротинцями, надаємо адресну допомогу пенсіонерам та немічним Мукачева. Гіркий урок засвоїла на місцевих виборах, на яких представляла партію Тігіпка «Сильна Україна». Його декларації були дуже гарними, але діла... Досить нагади Податковий кодекс, одним із авторів є Сергій Тігіпко. Ми, представники малого і середнього бізнесу, не можемо йому простити «нововведень», які він запропонував для нас. Тому великою мірою «Сильна Україна» в Мукачеві і області не зуміла подолати 3-відсотковий бар'єр. Це для нас був великий удар. Я, як маленька дівочка, повірила в його казки.
Від 2011 року чекаю, щоб реформи таки були корисними для держави, для людей, щоб була можливість наповнювати бюджет, у тому числі, і Мукачівський.

{linkr:related;keywords:%C3%91%C2%80%C3%91%C2%96%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B4%C3%90%C2%B2%C3%90%C2%BE;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Коментарі  

 
0 #1 Remont kvartir 06.03.2012 23:28
Мукачево в 5ці кращих міст України!!!

Закарпаття - край відпочинку та туризму, перлина
туристичної України. Якщо Вас приваблює
дика природа, радують око старовинні замки, манять
загадковість, аромат кави або національний
колорит - тоді Мукачево є крщим містом для дивовижного відпочинку!!!!
Цитировать
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".