Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства «РУСНАКИ» ПІДКОРЮЮТЬ ЄВРОПУ

«РУСНАКИ» ПІДКОРЮЮТЬ ЄВРОПУ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
А в Києві дипломи ансамблю вручав колишній спікер парламенту Іван Плющ.
Чотири місяці на центральному телеканалі «УТ-1» записували програму «Фольк-музік 2010», в якій взяли участь кращі народні мистецькі колективи України. Закарпаття в цій програмі представляв народний ансамбль «Руснаки» Мукачівського Будинку культури і гурт «Рокаш». Спільно вони виконали пісні в естрадному та народному стилях. Наш об'єднаний колектив визнано переможцем за рейтингом глядацьких симпатій. Фінальну програму на «УТ-1» можна побачити завтра, 31 грудня, після обіду.
Дипломи лауреатів нашим землякам вручав колишній голова Верховної Ради Іван Плющ.
А недавно під егідою Євросоюзу в містечку Горіція італійської провінцій Тіроль відбувся 46-й фестиваль народних колективів «Мітл Європа», який зібрав 26 ансамблів зі Старого Світу. Україну була вперше представлена, і презентували її народну творчість мукачівські «Руснаки», про яких організатори фестивалю дізналися з Інтернету. Як потім зізналися члени поважного журі, наш колектив став своєрідним лицем фестивалю і запросили обов'язково приїхати і на наступні форуми. А голова оргкомітету вручив кожному «руснаку» по пляшці елітного вина. Окрім того всі відзначили, що вбрання членів нашого ансамблю – це «бомба», настільки всім сподобались костюми.
На фінальному гала-концерті, на який прийшло понад тисячу глядачів, «руснакам» підспівували вже по русинськи (!) італійці, австрійці, німці. А заробітчани – українці, поляки, яких там багато, не тільки підспівували, але й підтримували постійно оплесками і схвальними вигуками кожну пісню, які соліст, заслужений працівник культури України Петро Куцкір виконував на різних мовах. Наших народних артистів довго не відпускали зі сцени. Мери міст з Моравії, Польщі, Угорщини, колективи з яких тут виступали, запросили «Руснаків» приїхати з гастролями і до них. Доречно нагадати, що «Руснаки» з успіхом виступали вже в багатьох країнах Європи, а велика Європа відкрила їх по-справжньому в Швейцарії, де наш колектив виступав з великим успіхом.
Микола Рішко.
{linkr:related;keywords:%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%81%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BC%C3%90%C2%B1%C3%90%C2%BB%C3%91%C2%8C;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".