Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини культури Фестиваль естрадної пісні «Вечори над Латорицею-2011»

Фестиваль естрадної пісні «Вечори над Латорицею-2011»

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 
Майже з усіх куточків України з'їхалися юні співаки та співачки на фестиваль естрадної пісні «Вечори над Латорицею». Нагороди виборювали також нігерійці – студенти одного з тернопільських вузів. Вони, як і всі, співали пісні українською мовою і при тому дуже навіть непогано. На відкритті фестивалю його учасників і глядачів вітали заступник міського голови Михайло Лабош, голова журі, поет-пісняр, заслужений діяч мистецтв України Степан Галябарда. Пісенно-музична феєрія тривала три дні.
У перерві між виступами я звернувся до члена журі, музикознавця із Тбілісі Ірми Гвініашвілі:
– Пані Ірмо, спочатку запитання не по темі: звідки у Вас таке незвичне для Грузії ім'я, адже воно поширене в Угорщині і в нас у Закарпатті?
– У нас була дуже популярна естрадна співачка Ірма Гохадзе, а мій батько дуже її шанував і коли я народилася, то мені дали це ім'я. Батько мріяв, щоб і я стала співачкою, але не склалося, тепер суджу інших у складі журі.
– Як Вам наш фестиваль?
– Хочу відзначити прекрасну організацію, «душу» фестивалю – директора  мукачівського Будинку культури Ігоря Білика. Шкода тільки, що глядачів було небагато, хоч і це можна зрозуміти: чудова погода «бабиного літа». Загалом ваша природа мене вразила своєю красотою і... схожістю з нашої грузинською. А ще у вас прекрасні люди. Я в них закохалася.
– Хто із учасників Вам сподобався?
– Багато прекрасних виконавців, а сподобались найбільше Олег Лисій з Києва у старшій віковий групі з прекрасним контральто, а також ваші Мирослава Саморига, ансамбль «Перлинка» з Ужгорода.
Згодом журі присудили Гран-прі саме Олегу Лисію, а віокалістка Мирослава і «Перлинка» у категорії «малі форми» стали лауреатами 1 премії. У молодшій категорії групи А першу премію присуджено Іванні Решко з Мукачева, а в старшій категорії перемогла Айретта Уйтхун Омос із Нігерії.
Лауреатами другої премії стали в молодшій категорії групи Б Маріанна Окс з Кольчина, в старшій категорії мукачівка Ольга Бобита, а в категорії «малі форми» вокальний дует «Епоінтед» з Нігерії. Третю премію присуджено Богдані Голінка з Червеньова Мукачівського району, Дарині Гузинець з Мукачева, Мирославі Мадяр з Кольчина, Христині Ядчишин, Марії-Тетяні Кондратенко, Сергію Лавкаю і Тетяні Кушнір (Мукачево). Нагороди фестивалю «Вечори над Латорицею» поїхали також в містечко Аули Дніпропетровської області, Луцьк, Броди, Івано-Франківськ, Львів, Кушницю Іршавського району, Новояворівськ Львівської області, Сторожницю Ужгородського району. Гран-прі фестивалю в номінації солісти-інструменталісти завоювали мукачівці Вікторія Алмаші і Сергій Добош.
Учасники фестивалю здійснили захоплюючі екскурсії по історичним місцям Мукачева, в замок Паланок.
Микола Рішко

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".