Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства Талановиті без обмежень

Талановиті без обмежень

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Це - звичайні діти і дорослі, які живуть поруч з нами. Вони – як і інші жителі нашого славного міста, є членами єдиної Мукачівської громади.
Вони – так, як і інші, люблять, радіють, навчаються, допомагають іншим, займаються спортом, працюють, і, як можуть, вирішують свої проблеми, намагаючись активно проявитися у житті.
sdc14771sdc14790sdc14813Але, найголовніше – це те, що у них є талант! Великий талант – любити світ, привносити у нього часточку добра і світла. Будьте певні – вони люблять і вміють творити, вони серцем відчувають красу, і надзвичайно цінують величезний Божий дар – життя!
Хлопчик, який не може малювати руками, але він малює ногою; людина, яка у інвалідному візку сходить на Говерлу; люди, які танцюють бальні танці у інвалідних візках; людина з паралізованою рукою вишиває; люди, яким не дано побачити навколишню красу, оспівують життя... Таких прикладів є у нашому місті чимало.
Ці діти і дорослі – не інші, вони звичайні. Але в силу своїх особливостей, вони потребують трішки більше уваги від суспільства, в якому живуть.
Щороку 1 червня у світі відзначається Міжнародний день захисту дітей. Цій визначній даті і були присвячені заходи, проведені за сприяння міської влади м. Мукачева, спільно з громадськими об'єднаннями та державними закладами, як опікуються дітьми з особливими потребами та дорослим з фізичними обмеженнями – виставка робіт дітей з обмеженими можливостями та дорослих осіб з особливими потребами «Талант без обмежень» та благодійна акція «Хай завжди буде сонце!»
З радістю хочемо зазначити, що у виставці «Талант без обмежень», яка проводиться у Мукачівській міській картинній галереї вже п'ятий рік поспіль, окрім постійних учасників (членів Мукачівського міського товариства «Інваліди дитинства», Центру активної реабілітації «Фенікс», Спілки талановитих інвалідів м. Мукачева «СТІМул»), взяли участь нові заклади - вихованці Мукачівської спеціалізованої школи-інтернату для слабозорих дітей.
На урочистому відкритті 2 червня чимало теплих слів було сказано представниками міської та обласної влади. Мукачівський міський голова Лендьєл З.З. слушно зазначив, що справжній талант не має обмежень, і доказом цьому є ця виставка. Гостем виставки був також Марюхнич В.В. – заступник начальника обласного відділу культури, який відзначив її учасників почесними грамотами. Було приємно також і те, що на виставку завітали і депутати міськради.
Діти з особливими потребами та дорослі з обмеженими фізичними можливостями представили розмаїття робіт – малюнки, картини, вишивки, вироби з бісеру, композиції з сухоцвітів. У присутніх викликали захоплення картини митця Віоріки Вілашек, яка представила на виставці декілька своїх творів. Також був проведений майстер-клас, де учасники виставки поділилися з присутніми своїми вміннями.
Біля робіт була встановлена скринька для благодійних пожертв. Вкинувши гроші до неї, кожен мав змогу здійснити посильну фінансову допомогу для фізичної та соціальної реабілітації інвалідів. Першим зробив свій фінансовий внесок до скриньки Мукачівський міський голова З. Лендьєл, показавши приклад іншим.
Члени спілки талановитих інвалідів «СТІМул» порадували присутніх віночком гарних пісень, а наприкінці радість присутнім приніс великий торт, який був з'їдений малечею майже миттєво.
Та на цьому свято не скінчилося. Наступного дня, 3 червня 2011 року у кафе-ресторані «Гавань», за сприяння міської влади, спільними зусиллями громадських об'єднань ММТ «Інваліди дитинства», ЦАР «Фенікс», СТІМул, вихованців Мукачівської спецшколи-інтернату для слабозорих дітей, було проведено акцію «Хай завжди буде сонце!».
Це був великий концерт, де чудовим виконанням пісень порадували присутніх члени товариства «СТІМул», а також Аліна Тороні (ЦАР «Фенікс»); чималу радість принесли вихованці Мукачівської спецшколи-інтернату для слабозорих дітей маленькою виставою та танцювальними постановками, порадував своїм виступом інтегрований ансамбль товариства «Інваліди дитинства». Як завжди, були рухливі ігри, хороводи, солодкий стіл, але апогеєм свята було катання на конях, яке принесло невимовне задоволення всім присутнім.
Організатори акції висловлюють щиру подяку усім, хто був присутній на ній, і надав допомогу для того, щоб свято відбулося:
представникам влади, зокрема заміснику міського голови М.М. Лабошу і зав. відділом культури при Мукачівській міській раді Мороз В.А.;
представникам духовенства – а саме о. Свораду за теплі слова вітання і благословення свята;
представнику першої дитячої школи мистецтв ім. С.Мартона – С. І. Фенцик – за реалізацію самого творчого задуму та постановку виступу дітей з обмеженими можливостями
спонсорам, меценатам, яким небайдужі проблеми дітей з особливими потребами, - кафе-ресторану «Гавань», директору ТОВ «АВЕ Мукачево» Оленич М.Д., Закарпатській філії Київського славістичного університету, ТОВ «Барва», КП «Мукачівський ринок», та іншим
Наприкінці свята діти «намалювали» своїми долонечками колективну картину, яка стала символом того, що всі вони радіють життю, хочуть, як ніхто інших, миру і Божої благодаті у цілому світі, і зичать усім свою любов, кажучи: «ХАЙ ЗАВЖДИ БУДЕ СОНЦЕ!»
рада ММТ "Інваліди дитинства"

{linkr:related;keywords:%C3%91%C2%96%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%B2%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BB%C3%91%C2%96%C3%90%C2%B4%C3%90%C2%B8+%C3%90%C2%B4%C3%90%C2%B8%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B8%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B2%C3%90%C2%B0;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".