Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства І КРАПЛИНА КРОВІ – ДЖЕРЕЛО ЖИТТЯ

І КРАПЛИНА КРОВІ – ДЖЕРЕЛО ЖИТТЯ

Рейтинг пользователей: / 2
ХудшийЛучший 
Сварки в цій сім'ї в одній з багатоповерхівок у Росвигові ставали частішими. Як тільки глава родини приходив додому, заправлений міцними напоями, дружина починала йому дорікати: троє дітей в сім'ї, їх треба годувати, одягати, взувати... П'яниці це не подобалося. Йшов у наступ, пускав у хід кулаки. А недавно люто вхопив ніж... Сусіди, до яких прибігли перелякані діти, викликали «швидку допомогу» і міліцію. У лікарні за врятування життя жінки взялися медики. Втрати крові були загрозливі. Для їх поповнення від неминучої смерті було використано 1,3 літра свіжозамороженої плазми, 900 мл. відмитих еритроцитів, 700 мл. еритроцитної маси, 800 мл. нативної плазми, 400 мл. 10-відсоткового альбуміну. Для виготовлення цих компонентів і препаратів було необхідно 12,5 літра обстеженої крові. А для заготівлі такої кількості крові знадобився 31 донор.
Саме стільки донорів здали свою кров для врятування людських життів працівники СП «Фішер-Мукачево» (генеральний директор Василь Рябич). Ще в недалекому минулому в Мукачеві не було підприємства яке могло б конкурувати з лижниками щодо кількості донорів, допомоги Товариству Червоного Хреста. Навіть у минулому році завдяки великим старанням голови первинного осередку Червоного Хреста – завідуючого здоровпунктом підприємства Івана Русина вдалося залучити у ряди донорів понад півсотні трудівників підприємства. Нині ж і тут відчувають скруту викликаною економічною кризою. Але сподіваємося, що Почесний громадянин Мукачева Василь Рябич знайде можливість допомогти нашому Товариству, подбає про відзначення донорів з цього підприємства.
Першість міцно утримує колектив гуманітарно-педагогічного коледжу ( директор – Іван Кушнір). Ще не було випадку, щоб у день донора з навчального закладу прийшло менше 50 донорів. Юнаки й дівчата, майбутні педагоги добре розуміють яка то величезна цінність для врятування життя потерпілих, породіль та інших людей, яким терміново потрібне переливання, донорська кров. А ось донорів з Мукачівського державного університету як там не намагаються, а до двох десятків ще не дотягли. До речі, ректором тут також віднедавна Почесний громадянин Мукачева Юрий Мигалина. Хочеться вірити, що незабаром і звідси число донорів зросте.
Колись першість у донорстві серед промислових підприємств Мукачева міцно посідав колектив ТзОВ «Ено-Меблі» (президент Ігор Ремінний). Сьогодні пальма першості перейшла (і не один рік) до колективу ВАТ «Мукачівський завод «Точприлад» (голова правління Петро Ремінець). Щороку на пункт здачі крові приходять 80–90 працівників цього підприємства.
Серед керівників промислових підприємств маємо й добрих друзів, які завжди знаходять можливість допомогти червонохрестівцям. До таких у першу чергу відношу генерального директора ВАТ «Мукачівська трикотажна фабрика «Мрія» пані Рому Купінене, директора ВАТ «Кондитерська фабрика АВК», заслуженого працівника промисловості України Валентину Папазову та ряд інших милосердних людей, не байдужих до знедолених, одиноких, перестарілих, яким до свят формуємо продовольчі пакети.
Та на першому місці все ж донорство. На мою думку, треба б визначати серед «людей року» і донорів. Хіба не достойні звання «Донор Мукачева-2011» жителі міста над Латорицею, які здали для врятування немічних по 40 50 літрів крові?
Не тішу себе думкою, що все зміниться уже завтра. Розумію, що наша держава зможе по-справжньому опікуватися донорами лише за умов стабільної економічної ситуації. Проте й за нинішніх складнощів треба жити і діяти, лікувати і рятувати людей. Отже, попереду у нас терпляча наполеглива робота заради збереження безоплатного донорства. І своє слово тут мають сказати керівники промислових підприємств, вони не мають гальмувати благородні пориви милосердних людей, працівників фабрик і заводів. Відпускати їх для здачі крові – це сьогодні практично доказати, що ти патріот України, вірний син свого народу.
З 1-го вересня до 31 грудня цього року триває акція «Милосердя». Тому звертаюся до керівників промислових підприємств, навчальних закладів, приватних підприємців, усіх милосердних мукачівців – допомогти знедоленим, хворим, одиноким, перестарілим, сиротам, вдовицям, багатодітним сім'ям. Ви можете допомогти нужденним одягом, взуттям, продуктами харчування, грошовими переказами на № 26002301201398 «Промінвестбанк», МФО 312163 код 02940183 м.Ужгород (для Мукачева). Одяг та продукти харчування приймаємо з 9.00 до 12.00 щодня окрім суботи й неділі, в Мукачеві, на вул. Стуса,3.
Ірина МІЛЕС, голова міської організації товариства Червоного Хреста
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".