Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства Петро Михайлович Сербін - людина нашого краю!

Петро Михайлович Сербін - людина нашого краю!

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Людина живе стільки, скільки її пам´ятають...
13 вересня 2011 року виповнюється 10 років, які пішла по той берег життя знана людина нашого краю - Петро Михайлович Сербін.
Спогад про Людину, яка народилася і жила для добра і любові, дає нам змогу оцінити пам'ять всім, хто йшов з ним по життєвій стежині. Автор цих рядків висловлює вдячність Всевишньому, який дав мені можливість спілкуватись, а в деякій мірі співпрацювати з людиною від Бога Петром Михайловичем.
Підставою для цього служать спогади про спільну діяльность з цим Добротворцем в 70-х роках минулого століття. В 1969 році Петра Михайловича було призначено головою Мукачівського районного виконавчого комітету. Гаслом для міських і районних партійних і державних органів на той час було: зітремо межу між містом і селом. Першим секретарем міського комітету партії тоді працював Чулей Олександр Йосипович, а першим секретарем Мукачівського району партії Гецянин Василь Федорович, головою Мукачівського міськвиконкому Роглев Микола Йосипович, а головою райвиконкому Сербін Петро Михайлович. Оцей квартет керівників міста і району ввійшов в історію Мукачева і Мукачівщини, як діловий, народний і толерантний. Проведені планові спільні наради, засідання бюро, пленуми, міських і районних сесій, урочистих зборів давали позитивні результати. Мукачево і Мукачівський район дотримувалися принципу доброзичливої діяльності.
Рушійною силою Мукачівщини була звичайно районна Рада очолювана Петром Михайловичем, про це свідчать не лише дані землеробства, а і особистість організатора будівельного напрямку. За період його керівництва районом з 1969 по 1987 рр. на Мукачівщині було побудовано 32 школи, 19 дитсадків, 31-е ПТУ ім. Данканича, школу мистецтв в сел. Чинадієво, будинки культури в селах Макарьово, В.Лучки, Жнятино, санаторії «Перлина Карпат», лікувальний корпус в с. Синяк, лікувальний корпус з їдальнею в с. Карпати, будову сьогоднішньої Мукачівської райдержадміністрації, лікарні в селах В. Лучки, і Ракошино, ФАП в с. Макарьово, жилі будинки в м. Мукачево, селищах. Кольчино та Чинадієво.
Не залишила байдужим Петра Сербіна і Чорнобильська катастрофа. Загальне керівництво від Мукачівщини по відбудові зруйнованого після Чорнобильської катастрофи лягало особисто на П.М Сербіна, який періодично виїжджав на місця відлуння людської трагедії... Можливо і його життя вкоротилося через Чорнобиль. Та він навіть довідку не брав, як чорнобилець, щоб не користуватися пільгами... Таким Він був!
По виходу на пенсію п'ять років Петро Михайлович очолював ветеранську організацію Мукачівщини. Народна мудрість переконує нас, що кожна людина повинна залишити на Землі пам'ятник – не на цвинтарі, на робочій платформі. Петро Сербін залишив цей пам'ятник на ланах, будовах нашого краю, виростивши трьох обдарованих дітей, онуків. Він залишається в нашій пам'яті, як гідний Добротворець. Приємно згадувати незабутні багаточисельні зустрічі, державні свята в той час з сімейством Сербінів в дружній кумівській нам родині Дмитра Кельмана, Марії Степанівни, сімейством Євгена Горвата.
Життєвим перевіреним супутником для покійного Петра Михайловича залишається щира, доброзичлива, прозора в своїх діях його дружина – Берегиня сім'ї Галина Володимирівна, яка акумулювала діяльність свого Петруся домашнім затишком, працювала в Мукачівському педучилищі, а тепер є активним учасником хору ветеранів освіти і культури, ведучою програми концертів.
Автор цих рядків, а разом з ним багаточисленні колишні колеги, друзі скорбно згадують мудрого, ділового керівника і товариша, педагога, порадника та наставника. Ми впевнені, що добре ім'я Петра Михайловича, його славний доробок на землі залишається у пам'яті усіх, хто працював з ним, хто знав цю чудову Людину.
Василь Маркулін, голова «Ради старійшин» Мукачева

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".