Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства МУКАЧІВСЬКИЙ ЯБЛУЧНИЙ СІК ЛЮБЛЯТЬ В ЄВРОПІ

МУКАЧІВСЬКИЙ ЯБЛУЧНИЙ СІК ЛЮБЛЯТЬ В ЄВРОПІ

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 
Одною із візитних карток Мукачева є МПП «Колосок», яке займається виробництвом хлібо-булочних виробів та яблучного концентрату, що згодом йде на експорт до Німеччини та Австрії. Варто згадати, що це підприємство саме нині – перед професійним днем підприємця, яке святкують 4 вересня всі підприємці нашої країни таза її межами.
Для того, щоб більше познайомити мешканців міста, які читають нашу газету, ми вирішили взяти інтерв'ю в директора МПП «Колосок» - Івана Йовбака та його заступника Михайла Кенеза. Для цього ми завітали на завод, де виробляють яблучний концентрат.
МПП «Колосок» почало своє функціонування у 1996 році як пекарня. Згодом у 2002 році було відрито і завод по виробництву яблучного концентрату. На початку заснування заводу обсяги виробництва продукції не викликали захоплення, адже виробнича потужність складала всього 90-100 тонн в рік. У 2004 році вироблялося вже 200 тонн.
Для того, щоб розпочати виробництво потрібне було устаткування і обладнання, кошти на які було взято на лізинговій основі і їх сума склала 400 тис. євро. Лізингодавцем, який не побоявся вкласти кошти в перспективний проект, але на той час в економіку неперспективної країни, стала німецька фірма «Янке Фруктзефте Концентрат Гмбх & КоКТ». Хоч лізинг завжди є ризиковим, але Іван Йовбак не прогадав і вивів підприємство на європейський рівень.
Робочий персонал МПП «Колосок» налічує 50-60 чоловік, які працюють як вручну, так і на новому модернізованому устаткуванні, яке допомогло збільшити виробничі потужності і на даний момент підприємство виробляє 400 тонн яблучного концентрату, сировину на який закуповують у сільського населення. Це нове устаткування також дозволяє заощадити на електроенергії значні кошти, за що керівництво заводу вдячне німцям за їхні технології.
За словами заступника директора Михайла Кенеза, ціна за 1 кілограм сировини зросла на 32-34 копійок порівняно з минулим роком і складає 96-98 копійок за кілограм. Такий стрибок цін на сировину призводить і до стрибка цін на кінцевий продукт, але при теперішньому стані економіки і постійному рості цін на всі товари в Україні, цей стрибок не є настільки відчутний.
Нам, як мешканцям Мукачева, приємно знати, що є ще дещо, чим можемо пишатися. Саме такою гордістю і є МПП «Колосок», адже не так багато у нас підприємств харчової промисловості, як це було ще недавно, виробляють продукцію на експорт.
Яна Добрай, позаштатний кореспондент «Мукачівської Ратуші»
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".