Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства Досудова санація в Мукачівському комунальному підприємстві «Мукачівводоканал»

Досудова санація в Мукачівському комунальному підприємстві «Мукачівводоканал»

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
28 –а сесія Мукачівської міської ради 6 –го скликання , яка відбулася 27 червня 2012 року прийняла рішення, яке для міської громади мало надзвичайно важливе значення, тому що торкалося чи не кожного з нас мешканців, а також підприємств, установ та організацій, бо, скажімо без води не може обійтися жодна жива істота, а питання про яке піде мова звучало так: «Про проведення досудової санації в Мукачівському комунальному підприємстві «Мукачівводоканал».
Уже протягом багатьох років наше комунальне підприємство «Мукачівводоканал» для багатьох, якщо не більшості із нас асоціюється з високими цінами на водопостачання та водовідведення, застарілим обладнанням, неефективним менеджментом і... багато з чим, що призводило до постійних боргів, періодичних фінансових вливань з міського бюджету, які розтікалися мов вода в пісок, не змінюючи на краще ситуацію на стратегічному об'єкті нашого міського господарства.
Рішення червневої сесії, а також особисті доручення міського голови Золтана Ленд'єла керівництву щойно утвореної комісії з проведення досудової санації ММКП «Мукачівводоканал» свідчили про те, що так далі тривати не може, потрібно знайти вихід із ситуації, не заподіявши шкоду самому підприємству та його працівникам, але й такому, що дозволило б вийти з глибокої кризи, а потім поступово, але впевнено стати на власні ноги, використовуючи при цьому внутрішні резерви, а не постійні зовнішні підпірки.
Показовим у цьому плані було перше засідання комісії, на якому заступник міського голови Ганна Іваницька заявила: ми збираємось не для того, щоб ображати один одного, не для того, щоб обманювати один одного, або принижувати, наша комісія покликана разом з відповідальними працівниками комунального підприємства раз і назавжди покласти край тим негараздам, які заважають керівництву та трудовому колективу нормально розвиватися, а також довести власне собі та мешканцям нашого міста, що постійне підвищення цін на воду та водовідведення без реорганізації, модернізації, а надто без наведення елементарного порядку на кожному виробничому ланцюжку це хибна, або навіть шкідлива практика, яка повинна назавжди відійти у минуле, звільнивши місце ефективному виробництву, яке може стати прикладом умілого господарювання, турботи про власних працівників та мешканців Мукачева.
Майже місяць роботи комісії засвідчив, що бажання змінити щось на краще повинно йти поряд не тільки з «благими намірами», воно повинно опиратися на досвід і професіоналізм учасників, як з однієї, так і з іншої сторони: виробничників та представників місцевого самоврядування, їхньої рішучості вийти на конкретний взаємоприйнятний результат, щоб рішення не диктувалися зверху, і не грюканням по столу, а досягалися шляхом взаємного пошуку, компромісу та розумної необхідності. І тому, коли по «гарячих слідах» з'явилися повідомлення про те, що підсумком владної комісії є масові скорочення працівників, - це не зовсім об'єктивно, комісія враховувала пропозиції, власне керівників структурних підрозділів підприємства.
Однак гадаємо, якщо з часом (найближчим чи трохи згодом) вдасться поставити на баланс підприємства 26 існуючих і, не облікованих на сьогодні вуличних водопроводів, 52 вуличні каналізаційні мережі, почнеться здійснення підключень нових абонентів до мереж водопостачання та водовідведення за участі працівників підприємства, буде здійснюватися елементарний контроль за аварійно-ремонтними роботами, не будуть в наявності нерентабельні свердловини тощо, то і нові працівники знадобляться, і не потрібно буде кивати на втрати води з причини старих труб, бо у такому об'ємі, у якому вони декларуються наше місто за словами заступника голови комісії мало б нагадувати всесвітньо відому Венецію, та і воду у нас видобувають, хоча з глибоких шарів, однак не в Сахарі, щоб вона була такою дорогою.
План досудової санації ММКП «Мукачівводоканалу», з яким виступив на 31-й сесії Мукачівської міської ради 6 скликання (30 серпня 2012 року) Ігор Радиш, заступник міського голови, голова постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, будівництва та архітектури, він же голова комісії з досудової санації вказаного підприємства – це колективний план, у який, люди, які були причетні до нього, доклали не тільки власний досвід та знання, час, а й щось більше.., і тому будемо сподіватися, що він обов'язково принесе результат, результат позитивний і обопільний, як для стратегічного підприємства, так і для мукачівської громади.
Іван Лендьєл, начальник відділу з питань внутрішньої політики міськвиконкому
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".