Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Спортивні новини "Один Габовда – відмінно" (вболівальники львівських «Карпат»)

"Один Габовда – відмінно" (вболівальники львівських «Карпат»)

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 
Львівські «Карпати» в цьому році були одною з найуспішніших українських команд в Лізі Європи. Тим приємніше, що свій вклад в цей успіх внесли ужгородець Михайло Кополовець та мукачівець Юрій Габовда. Останній кілька днів відпочивав у рідному Мукачеві і його можна було зустріти в центрі міста з друзями Робертом Феєшем та Емеріхом Князем. Ми змогли довідатись про те, як почувається наш земляк на галицькій землі.
Юрій Габовда, амплуа – форвард. Народився 6 травня 1989 року в Мукачеві. З 1995 року почав займатись футболом. Освіту здобув в Мукачівській ЗОШ № 10, в який в 2004 році отримав неповну середню освіту. В 2005 – 2006 роках навчався в Львівському училищі фізичної культури, після закінчення якого грав у різних складах львівських «Карпат».
– Вітаю Юрію. З приїздом у рідне місто. Чи надовго в Мукачеві?
– До 26 грудня. А далі їду на десятиденний відпочинок у Єгипет.
Чи пам'ятають у Львові Яноша Габовду?
– До цих пір у Львові пам'ятають мого дядька Яноша, який залишив по собі вагомий вклад в футбольній історії західноукраїнського регіону. Він славився грою на другому поверсі і вигравав кубок СРСР. Мій батько відвідував його матчі, як зараз приходить на матчі і до мене. На жаль, я народився після смерті вуйка. На відміну від нього, більше полюбляю швидкісний низовий футбол.
– Коли ти почав займатися футболом?
– Фактично почав з 6 років на самий свій день народження. Хлопці в дворі ганяли м'яча і запросили спробувати. Далі привели мене до Віктора Борисовича Наскалова, у якого я займався 2 роки. Провів перше тренування і мені сподобався азарт цієї гри.
– Кого вважаєш своїм першим наставником?
– Фактично в мене було два тренери – окрім згадуваного Віктора Наскалова, був ще Омел'ян Мешко, до якого я перейшов тренуватись.
– Як опинився у Львові?
– Ми, під керівництвом Омел'ян Мешка, грали один з матчів на першість України серед дитячих команд в першій лізі. У Львові ми поступились команді СДЮШОР. Однак мої дії на полі помітили місцеві тренери і запросили мене на перегляд. Після закінчення 9-го класу я поїхав на навчання в Львівське училище фізичної культури, де здобув середню спеціальну освіту. Після цього підписав професійний контракт з львівськими «Карпатами». Грав за «Карпати-2» в першості України в другій лізі. З другої ліги перейшов у дубль «Карпат», а в цьому році тренери довірили мені грати в основному складі.
– При переході з «Карпат-2» в дубль, і зараз в основу «Карпат» чи відчував зміну рівня гри та вимог до гравців?
Так, звичайно з кожним роком і з кожною сходинкою я виходив на новий рівень. Там я відчував зростання вимог та відповідальності як за свою гру, так і за результат футбольних колективів, кольори яких я захищав і в якому продовжую грати зараз.
Чи були друзі, які тебе підтримували в команді?
Звичайно. В нас загалом був дружній колектив в «Карпатах-2». Його можна було назвати одним цілим. Всі разом підвищували свою майстерність. В дублі також мав хороші стосунки з усіма партнерами, які підтримували мене як на полі, так і в житті.
Чи є гравці, які грали разом з тобою раніше і зараз перебувають в першій команді або на підході до неї?
Коли я тільки вступив до училища, то разом зі мною в кімнаті проживав Ярослав Мартинюк, який в грі проти «ПСЖ» був в основі «Карпат», на позиції опорного хавбека. Ми разом з ним виступали за «Карпати-2» і дубль головної команди. Такий самий шлях з нами пройшов Андрій Свидик.
Які матчі, в яких ти захищав кольори основного складу, стали найбільш пам'ятними для тебе?
Найбільше враження залишилось від євро-кубкових матчів. В домашній грі проти «Севільї» я вийшов на заміну. В останній – проти «ПСЖ», коли ми здобули історичну першу нічию в групових етапах Ліги Європи, я також доклав свої старання. В цьому матчі мені довелось вести боротьбу проти класних захисників Дабо і Конко. Останній у своїй країні в цьому році визнаний кращим гравцем. А так загалом всі гравці європейських команд дуже високого рівня. Приємно грати проти таких майстрів.
Чи можна порівняти культуру вболівання за кордоном і на стадіонах України?
В Іспанії та Німеччині атмосфера на стадіонах така, що словами неможливо передати. В Севільї вболівальники всю гру співають пісні і це створює психологічний тиск на суперника. Хоча і наші, львівські, шанувальники підтримують так, що гріх не викладатися на повну. А в Дортмунді на стадіон приходить найбільше прихильників.
Які почуття були у футболістів «Карпат» після перемоги над «Галатасараєм»?
Та гра була дуже важкою із несподіваною, як для гостей, так і для наших фанів, розв'язкою. Майже всю гру ми тримали позитивну для нас нульову нічию. Певний час ми утримували її в меншості, оскільки арбітр вилучив з поля Кузнєцова. Та за дві хвилини до закінчення ми пропустили м'яч. Здавалось, можна викидати білий прапор. В цей час весь стадіон почав кричати: «До кінця!» Мої партнери на крилах і емоціях пішли вперед. Бог допоміг нам на останніх секундах відігратись. Цим ми подарували своїм вболівальникам євро-кубкову осінь в груповому турнірі. Що найприємніше, це сталось після того, як команда 12 років не виступала на європейській арені.
Чи змінювались завдання перед командою по ходу чемпіонату?
З самого початку в чемпіонаті України ставилось завдання втримати ті позиції, які здобули в минулому розіграші і тримати свою марку провідного професійного клубу Західної України. Завдання мінімум – 5 місце, однак якщо наберемо переможну ходу, то хочеться замахнутись на бронзові нагороди. І, звичайно, прагнемо знову отримати право захищати кольори нашої країни в наступному розіграші Ліги Європи.
На якій позиції ти приносиш користь своїй команді?
Наша команда сповідує атакуючий футбол здебільшого за схемою 4-3-3, тобто використовуємо трьох нападників. Я знаходжу свою гру на позиції правого або лівого форварда. Здебільшого асистую, однак при потребі можу і влучно пробити.
Хто з гравців основи найбільше допомагає?
Серед партнерів з основи мені найбільше допомагає Сергій Кузнєцов, який має 12-річний досвід гри в угорському «Ференцвароші».
Якості яких зірок можеш почерпнути для зростання як гравця?
Мені імпонує поведінка на полі Криштіану Роналду. Його хоч і називають по різному, однак він кожний раз своєю грою доводить недоброзичливцям протилежне. Також велику роботу на полі виконує Мессі. Я слідкую за ними і беру для себе все найкраще.
Які плани на майбутнє?
В мене ще 7 місяців буде діяти контракт. Є пропозиції від інших клубів. Однак душа моя з «Карпатами». І зараз мій агент Олександр Кульшевич веде переговори з клубом, щоб підписати нову угоду.
Після повернення з Єгипту одразу у Львів?
Ні. 6 січня з дівчиною приїду в Мукачево, де зустріну Різдво та Старий Новий рік. 15 січня починається п'ятиденний збір у Львові. А далі всією командою їдемо на закордонний збір у Іспанію.
Дякую за щиру розмову. Хай травми ходять стороною.
Розмовляв Євген Свищо.
{linkr:related;keywords:%C3%91%C2%84%C3%91%C2%83%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B1%C3%90%C2%BE%C3%90%C2%BB;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".