Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини культури ФЕСТИВАЛЬ «В РОДИНІ ЄДИНІЙ» УШОСТЕ ПОРАДУВАВ НАРОДНИМ МИСТЕЦТВОМ

ФЕСТИВАЛЬ «В РОДИНІ ЄДИНІЙ» УШОСТЕ ПОРАДУВАВ НАРОДНИМ МИСТЕЦТВОМ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Не буде помилкою вважати, що стільки національно-культурних товариств, як у Мукачеві, немає в жодному місті нашого краю. Тому і не дивно, що тільки в місті над Латорицею вже вшосте проведено надзвичайно представницький і масовий фестиваль національних культур «В родині єдиній». Наскільки багатонаціональним за складом населення є наше місто можна судити і з того, що в різні роки його історії міськими головами були німці, угорці, русини, євреї, українці, болгарин...
Фестивальна програма першого дня, яку відкривав виконуючий обов'язки міського голови, секретар міської ради Іван Маняк, розпочалася з композиції, представленої юними артистами зразкового театру ДШМ № 2 «Росинка», керованого талановитою Веронікою Тищук. Відтак відкривати власне виступи національних колективів випало міському Товариству словацької культури. Його представляв вокально-хореографічний колектив ДШМ села Середнє Ужгородського району «Словенка» (художній керівник Софія Симочко). А болгарське національно-культурне товариство ім. Кирила і Мефодія презентували студенти-болгаристи Ужгородської філії Київського славіністичного університету, зокрема, танцем «Българско хоро», віршами і чудовими болгарськими піснями у виконанні дуету Лілії Ніколенко та Каміли Макухан.
Велику програму підготувало національно-культурологічне товариство ім. Олександра Духновича. Витяг із твору відомого українського письменника, мукачівця Юрія Мейгеша прочитала учениця ЗОШ № 6 Ірина Андрусь. Народні пісні виконувала русинська народна співачка Ольга Прокоп, а вокальний дует у складі Світлани Бисаги і Надії Лучан порадував низкою русинських співанок, як, зрештою, і жіночий хор ім. Олександра Духновича.
Свою програму міське товариство ромів відкрило піснею Вероніки Тищук «Циганська душа». Як зазначили ведучі фестивального дійства, досі в програмах «В родині єдиній» не було так багато дітей і підлітків. Отож, є кому передавати народну культурну спадщину, зберігати і примножувати її. Це великою мірою продемонстрували і виступи колективів та виконавців міського національно-культурного товариства німців «Паланок», які милували око і слух піснями і танцями свого народу. У віночок фестивальної програми органічно вплівся і виступ вихованців міського Будинку школярів, які виступили з вокально-хореографічною композицією «Я люблю свою країну – Україну».
Прикрасив другий день фестивального дійства виступ аматорів співу громадської організації російської культури «Русский дом» ім. Олександра Пушкіна, а також вокалістів та ансамблів міського Товариства єврейської культури «Шалом». Протягом двох днів на сцені міського Будинку культури проводились також і цікаві конкурси.
А завершували фестиваль «В родині єдиній» колективи і виконавці міського осередку «Союзу українок» і Товариства ім. Тараса Шевченка «Просвіта» програмою «Іду по світу з піснею у вишиванці». Українські народні пісні виконував хор «Відгомін» (худ. керівник Наталія Добра), Сергій Голодняк виконав пісню на текст Юзефи Комарницької «Гей, ви, стрільці синовії!». В цій програмі молоді дизайнери Мукачівського держуніверситету представили свою колекцію одягу з народними орнаментами. А на завершення солісти естрадної студії Будинку культури Тетяна Кондратенко і Сергій Лавкай під оплески присутніх виконали гарні пісні. Іван Маняк вручив дипломи фестивалю головам національно-культурних товариств міста. А потім усі зібрались у малому залі, де було представлено національні страви учасників фестивалю.

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".