Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДІАБЕТУ

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДІАБЕТУ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
14-го листопада відмічається Всесвітній День Діабету у всіх країнах світу. Він був запроваджений Всесвітньою організацією охорони здоров"я і Міжнародною Діабетичною Федерацією. Цей день служить нагадуванням про ріст епідемії діабету і необхідність об'єднання всіх сил.
Державні структури і громадські організації, компанії – виробники, лікарі, вчені і самі діабетики повинні об'єднати свої зусилля для подолання наслідків хвороби. Так ООН назвала цукровий діабет чинником що є загрозою для людства. У розвинених країнах цю хворобу діагностовано у 4-6 % населення. Пандемічні темпи росту призвели до прийняття ООН у грудні 2006 року резолюції, що закликає створити національні програми з попередження, лікування і профілактики цукрового діабету та його ускладнень і включати їх до складу державних програм з охорони здоров'я. За даними експертів, ця сума вже перевищує 230 міліардів доларів США, при цьому 20% витрачається на придбання цукрознижуючих препаратів та систем контролю, а 80% - на лікування ускладнень. На сьогоднішній день цукровий діабет залишається дуже небезпечним захворюванням, що скорочує тривалість життя хворих на 10-30 %. Якщо в 1994 році в світі нараховувалось біля 110 міл. діабетиків, то в 2010 році - 285млн., а в 2025 прогнозується збільшення кількості хворих до 380 міл. 21 століття – глобальна пандемія цукрового діабету.
В Україні вже нараховується більше 1,2 міл. хворих на цукровий діабет, з них більше 160 тисячі – інсулінозалежні. Приріст на інсулінзалежний цукровий діабет становить біля 330 хворих щорічно. В Мукачівському районі на диспансерному обліку знаходиться 4673 хворих на цукровий діабет, з них 660 хворих отримують інсулін, 1780 хворих отримують цукровознижуючі таблетовані препарати. Інсуліном хворі забезпечені стовідсотково безкоштовно. За останні роки значно покращилось фінансування хворих з ІІ типом, що потребують постійного прийому цукрознижуючих таблетованих препаратів завдяки комплексній програмі „Цукровий діабет". В 2009 році прйнята нова державна цільова програма боротьби з цукровим діабетом на 2009 – 2013 роки. Завдання цієї програми: забезпечити на належному рівні діагностику і лікування діабету та його ускладнень, створення кабінетів діабетичної ступні та ретинопатії; створення шкіл для навчання хворих на цукровий діабет; визначення глікозильованого гемоглобіну ( показник, який вказує на компенсацію діабету на протязі 3-ох місяців); визначення мікро альбумінурії, для раннього виявлення самого грізного ускладнення – діабетичної нефропатії; створення єдиного реєстру хворих та електронної картки на кожного хворого.
Недостатня обізнаність населення про загрозу «хвороби тисячоліття» призводить до виявлення хвороби на пізніх стадіях, коли вже розвинулись ускладнення діабету, які мають незворотній характер і призводять до інвалідізації та смерті. Не завжди своєчасно хворі звертаються до лікарів з появою перших ознак цукрового діабету, а саме: сухості в роті, похудання, часте сечовиділення, спрагу, може турбувати шкірний та генітальний свербіж, швидка втомлюваність, загальна слабість. При наявності вище названих ознак необхідно якнайшвидше обстежитись на цукровий діабет (здати аналіз крові та сечі) і звернутись до дільничного терапевта.
Всесвітній День Діабету відзначається на державному рівні, що говорить про надзвичайну важливість даної проблеми. Збалансоване харчування, фізичні вправи, медична порада, підвищення соціальної активності, відмова від куріння – основні моменти здорового образу життя. Для досягнення максимального ефекту необхідна участь у цих діях держави.
Всесвітній День Діабету – гарна можливість об'єднатися, зробити ще один крок для зменшення загрози діабету, для того, щоб більш реальною стала для всіх нас можливість життя без діабету!
{linkr:related;keywords:%C3%90%C2%B4%C3%91%C2%96%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%B1%C3%90%C2%B5%C3%91%C2%82;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".