Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства «ЕТНО-ДІА-СФЕРА» ВІДКРИЛА ПРОГРАМУ ДНІВ МУКАЧЕВА

«ЕТНО-ДІА-СФЕРА» ВІДКРИЛА ПРОГРАМУ ДНІВ МУКАЧЕВА

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
На урочистому відкритті XII Міжнародному фестивалі етнічних театрів «Етно-Діа-Сфера» у залі обласного Державного російського драматичного театру артистів і глядачів щиро привітали міський голова Мукачева Золтан Ленд'єл, а також начальник управління культури ОДА Юлій Глеба, представники театральних колективів. Прикро вразила інформація, що Міністерство культури України на відміну від попередніх років цьогоріч не заклало коштів на фінансування фестивалю і організаторам, зокрема управлінню культури, міській владі Мукачева доводиться робити це самотужки.
Відкривала фестивальну програму вистава «Сорочинський ярмарок» Львівського драматичного театру ім. Л.України.
А наступного дня у рамках фестивалю глядачі побачили експериментальну виставу про трагічну долю поета Пауля Целана. Спектакль має назву «Пісок із урн» і став найпомітнішою подією поетичного фестивалю «Meridian Czernowitz»-2010.

Режисер вистави – Олег Мельничук. Він працює у Берегівському угорському театрі, співпрацює з багатьма іншими колективами, в тому числі із столичними.
- Пауль Целан - уродженець Чернівців, мого рідного міста, - розповідає режисер. - Він всесвітньовідомий поет, але інформації про нього виявилося обмаль. Спочатку ми планували робити виставу лише за його віршами. Однак вони, зазвичай, не мають сюжетної лінії, тому вирішили більше зосередитись на його біографії, подіях, які вплинули на трагічний фінал життя творчої особистості. Відповідно формулою стала «історія ХХ століття» очима Поета.
Підготувала виставу «Незалежна Театральна Лабораторія» - спільнота молодих актерів і режисерів, які шукають нові театральні форми, поєднують літературу, пластику, музику, живопис, вокал, сучасні технології. У театральному перформансі за мотивами поезії Пауля Целана також використовується відеоінсталяція, сучасна хореографія, авангардна пластика. Вистава поставлена на трьох мовах: німецькій, українській та російській. Після Закарпаття її покажуть в Австрії, Німеччині та Швейцарії.

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".