Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства В МУКАЧЕВО ЗЛЕТІЛИСЬ СОЛОВ'Ї

В МУКАЧЕВО ЗЛЕТІЛИСЬ СОЛОВ'Ї

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Справжнє суцвіття закоханих у пісню квітувало минулого вівторка у Мукачівському будинку культури, де відбувся міжрегіональний фестиваль «Мукачево запрошує друзів». На кілька годин сцену заполонили самодіяльні митці з кількох областей України. Сюди, у місто над Латорицею, інваліди зору прийшли аби вшанувати 20-ту річницю Незалежності України. Своєю самобутньою творчістю мукачівці й гості переконали глядачів, що скарбів на світі багато, окрім золота, перлів, дорогоцінного каміння. Це скарби духовні – музика, пісні, поетичне слово. Музика і пісня оптимістичні, сонячні, додають здоров'я, прихиляють до добра.
Пісенний фестиваль «Мукачево запрошує друзів» відкрив Божим благословенням настоятель Свято-Троїцького собору отець Ярослав. Першим на сцену вийшов представник Горохівського УТОСу Микола Гриб. Він майстерно виконав ряд пісень з репертуару нашого земляка Івана Поповича. Відтак гість з Луцька Микола Романенко заспівав під бурхливі оплески глядачів пісні «Тобі Україно» та «Разом назавжди». А разом з дуже талановитою представницею цього ж УТОСу Лесею Піжук співаки виконали пісні «Україно» та «Верба». Зачарувала глядачів і Леся піснями «Квітка кохання» та «Піснею про маму».
Затим на сцену вийшли Львів'яне Світлана Пашкіна, Василь Ратинський та його донька Софійка. Вони виконали пісні «Мій край». Світлана Пашкіна проспівала пісню «Помирає скрипаль». Що струни серця найчутливіші у дітвори переконала глядачів Софійка Ратинська. При виконанні пісні «Я – Пеппі» вона не тільки виявила відмінну музичну обдарованість, але й надзвичайний артистизм.
І так від номера до номера. Голоси виконавців з різних куточків Незалежної України чарували не тільки силою і тембром, а й вишуканістю нюансів, довершеністю звучання у будь-якому найскладнішому повороті. Ці люди не уявляють, як жити без пісні, без сцени, без виступів і репетицій, які стали невід'ємною часткою їх життя. Тому й радо вітали їх вдячні глядачі з Мукачева.
Порадували організатори свята – мукачівські УТОСівці. І глядачі створили надзвичайно теплу, якось особливо зворушливу атмосферу, яка панувала від першої до останньої хвилини на фестивалі. А він показав повагу до національного – до рідної землі, природи, мови, пісень, обрядів, звичаїв... Вони самі собою не з'являються, їх треба плекати з дитинства. І що це роблять в Українському Товаристві сліпих найкраще продемонстрував фестиваль «Мукачево запрошує друзів».
Михайло БЕЙРЕШ
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".