Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства «ДУМАЄМО ПРО КОЖНУ НЕЗАХИЩЕНУ ЛЮДИНУ»

«ДУМАЄМО ПРО КОЖНУ НЕЗАХИЩЕНУ ЛЮДИНУ»

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Усі, хто перейшов на автономне опалення квартир ще раніше, дякують долі за своє мудре рішення, адже, по-перше, можуть включити опалення будь-коли, а, по-друге, автономне опалення обходиться в кілька разів дешевше, ніж центральне. Втім, це не кожному по кишені.
Тому на початок року користувачами послуг ММКП «Мукачівтепло» залишалось майже чотири тисячі мукачівців. На жаль, більше половини із них за надані послуги з теплопостачання не розраховувались і не зважаючи на мільйонні дотації з міського бюджету, комунальне підприємство таки оголосили банкрутом. Мукачево одним із перших в Україні перевело всі бюджетні організації на автономне опалення, відтак швидкими темпами це почало робити і населення. Під час недавнього перебування в Закарпатті Президент України Віктор Янукович позитивно оцінив досвід краю з переходу на автономне опалення і назвав цей проект пілотним для всієї України.
Це питання є одним з найбільш обговорюваних у місті над Латорицею. Тому його і винесли на обговорення громадської ради при міськвиконкомі. Повідомлення з цього питання зробив голова тимчасової комісії з надання цільової одноразової адресної грошової допомоги громадянам міста, квартири яких відключені від центрального теплопостачання, для встановлення автономного опалення, заступник міського голови Мукачева Михайло Лабош. Відтак промовець відповів на численні запитання присутніх. І в «Мукачівської Ратуші» також були запитання до Михайла Михайловича.
– Ця програма обговорювалась у місті, після чого її і було винесено на сесію міської ради на затвердження. Чи було внесено зміни до першого варіанту?
– Я сподівався на більш активне обговорення, свої пропозиції внесли тільки окремі громадські організації. Ми їх врахували. Була, зокрема, пропозиція повністю встановити автономне опалення представникам 14 пільгових категорій, наведених у Положенні, опублікованому в «Мукачівській Ратуші» 7 липня ц.р., але тоді з 1,5 мільйона гривень, виділених для цього, можна було б встановити опалення не більше ста чоловікам, а сьогодні подано понад тисячу заяв від пільговиків. Отож ми обрали інший варіант, пам'ятаючи прецедент з передачею в комунальну власність міста житлового будинку залізничників на вул. Маргітича. Тоді залізничники закупили для встановлення автономного опалення в квартирах газові котли вітчизняного та імпортного виробництва різної вартості. І посипались скарги, чому, мовляв, встановили одноконтурний вітчизняний, а не двоконтурний імпортний котел? Одним словом, виникла значна напруга. Тому ми відмовилися від товарного (котли) забезпечення адресатам і зупинились на адресній одноразовій грошовій допомозі. Обстежили п'ять тисяч сімей 14 пільгових категорій, визначили 456 таких родин, яким цю допомогу буде надано.
– І якою буде сума адресної допомоги, адже, приміром, для встановлення автономного опалення потрібно щонайменше 10 тисяч гривень?
– Для однокімнатної квартири 3 тисячі гривень, двокімнатної – 3,5 тис. грн., трикімнатної – 4 тисячі гривень. Цієї суми вистачить, щоб встановити конвекторне електричне опалення, це ми визначили після проведення моніторингу цін і послуг. Якщо ж хтось матиме бажання встановити двоконтурний імпортний котел, до йому доведеться докладати свої кошти. Тут ще треба сказати, що чимало людей пільгових категорій вже встановили в себе автономне опалення, взявши банківські кредити. Вони також є у наших списках і ми відшкодуємо їм витрати. На жаль, не всі ті, хто подав заяви на допомогу, отримають її, але їх заяви залишаться у нас на контролі і в подальшому будемо порушувати перед депутатами питання виділення на цей проект додаткових коштів.
– Михайле Михайловичу, серед заявників немало таких, хто боргує за тепло. Їм надаватимуть допомогу?
– Умова надання адресної допомоги – відсутність боргів перед комунальними підприємствами міста по теплу, воді, комунальних платежах.
– А можлива така ситуація, що людина отримала адресну допомогу, але використала її не за призначенням?
– Ми про це думали. Були пропозиції відслідковувати використання цих коштів, але ж не поставиш до кожного контролера. Ось ми і вирішили, що людям буде потрібне тепло взимку і кожен добре подумає, як використовувати грошову допомогу. Тож з нашого боку контроль за використанням адресної допомоги не вестиметься. Хочу наголосити: повторної допомоги не буде. І наостанок скажу, ми будемо суворо контролювати, щоб електрики і газовики не наживалися на тих, хто отримав адресну грошову допомогу.
На засідання громадської ради другим було питання по новому антикорупційному закону, яке висвітлив начальник юридичного відділу міськвиконкому Павло Немеш, наголосивши, що велику роль у виконанні цього закону повинні відіграти громадські організації, має бути громадський контроль.
Розмовляв Микола Рішко
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".